Őszköszöntő eredményhirdetés és TOP 8 elemzés

Eredmények

Sokan kérdezték, hogy mi is lett a végeredménye pontosan a megmérettetésnek, ki nyert, kik hol végeztek. Az őszköszöntő kielemzése ezért kezdődjön a hivatalos jegyzőkönyvvel. (Meccs/győzelem/döntetlen)

1. Panyik Zoltán 6/6/0
2. Monori-Kiss Szabolcs 6/5/0
3. Nagy Péter 6/5/0
4. Tóth Dániel 6/4/0
5. Móré Dániel 6/4/0
6. Berke Bálint 6/4/0
7. Büki Szabolcs 6/4/0
8. Hadady Csaba 6/4/0
9. Dr. Szabó Tamás 6/4/0
10. Csenkey-Bencsik Bálint 6/3/1
11. Szatay Zoltán 6/3/0
12. Rauf Zsolt 6/3/0
13. Klír Zsolt 6/3/0
14. Veszelszki Bálint 6/3/0
15. Baráth Péter 6/3/0
16. Mezi Tamás 6/3/0
17. Szabó Péter 6/3/0
18. Tóth Zoltán József 5/3/0
19. Török Péter 6/2/1
20. Szöllősim Ákos 6/2/0
21. Kriston Dávid 6/2/0
22. Kiss Gábor 5/2/0
23. Kovács Zsolt 6/2/0
24. Balázs László 6/2/0
25. Jávorcsik Norbert 5/2/0
26. Pintér Attila 5/1/0
27. Tihanyi Roland 5/1/0

A top 8 pakli elemzése

1. Panyik Zoltán pergetős ellana fókusz-szett

A sztenderd kiscrantai fókusz szett ostrom pakli újragondolt változatával van dolgunk. Ellana szentélyEllana szentély biztosítja a 9-es kezet, amivel minden szükséges felhúzható időben és ófa ágaófa ága korlátozza az ellenfél erőforrásait. Rég elfeledett toronyszint a pengeszárnyú vízköpőpengeszárnyú vízköpő, amely azonban a szettes paklik fénykorában alap kezdőszintnek számított. Második körtől egy ingyen kalandozó, aki nagyon be tud segíteni a tamari járataitamari járatainak ledöntésében. A 9-es kezet az időhomok pergetőjeidőhomok pergetője húzza újra, aki maga is igen hatékony a 3-as falú toronyszintek döntésében. Mi van még a pakliban? Az igazi horda booster hadak útjahadak útja, amellyel bármelyik crantai is simán átvisz egy tetszőleges tornyot. A pergető a laphúzáson túl ingyenesíti a birodalomterület újraosztásábirodalomterület újraosztását, illetve 2 MP-re redukálja a hadak útjáhadak útját. Iszonyatosan gyors és konzisztens pakli, az első perctől hiperagresszívan megy előre, mindemellett van egy B terve is: a nyirkos világ megbízottjanyirkos világ megbízottja eléggé hatékony módon tudja feláldoztatni az ellenfél kalandozóit, toronyszintjeit sorból való kimozdulás kényszere nélkül.

2. Monori-Kiss Szabolcs Lesath villámküldetés

A lesathlesath-ra épülő átkozott vidékes pakli az évzárós ellana szentéllyel hasít tovább, az erionból kincsesládával tuningolva. A szentély miatt maximális számú barlangi folyondáros verzió az életképes. Ismerjük a paklit: olcsó halhatatlan kalandozó, olcsó magas szintű kalandozó, harcban erős és ugyanúgy 3 sikeres manőverből nyer, mint az ostrom paklik. Szabolcs paklija mindenféle sallangot kerül, egy céltudatos agresszív aggro pakli. Felhívnám mindenki figyelmét az utolsó mentsvárutolsó mentsvárra, amellyel volt B terve és egy beépített cselezése a paklinak. Érdemes elgondolkodni a titkos legendáriumtitkos legendárium nyugdíjazásán szerintem.

3. Nagy Péter HoldfényemberHoldfényember

Az első erioni mitikus kalandozót tartalmazó pakli, amely top helyezést ért el nagyversenyen. Peti egyértelműen a szórakozónegyed köré, a szórakozónegyedes küldetésekre építette pakliját a gyors győzelem reményében. Nagyon komoly harci potenciál 4 rejtőzés köpenyérejtőzés köpenyével, ínmetszésínmetszéssel, kalapácslendítéskalapácslendítéssel, begyakorolt döfésbegyakorolt döféssel és Vyan LefyddVyan Lefyddel. Peti paklija rengeteg MP termeléssel bír, gyakorlatilag arra van felépítve, hogy kitermelje a HJVHJV-re a szüksséges 8 MP-t/Aranyat, hogy aztán mindenki éberbe forduljon és lezárja a partit. A befolyás megszerzése után Rashid bin YusriRashid bin Yusri minden MP-t visszatermel aranyban, szang paszang pa nem csak kézméretet ad, hanem életmentő 2 MP-t is, a játékbarlangon 1 szerencsés dobás 6 MP-vel ér fel (2 Köpeny ára!)… Azért befért a pakliba 1-1 mellékszál is: leszámolás a riválisokkalleszámolás a riválisokkal lehet akadályokat szedni, építményt robbantani, vagy egy kulcsküldetést leszedni az ellenféltől. Az idők tengerének megzabolázásaidők tengerének megzabolázása pedig egy olyan spoiler, amit hiba kihagyni a pakliból, főleg mióta van akasztásakasztás…. Én a magam részéről ebből is játszottam volna a pakliba 1 db-ot. A Holdfényember kézméret növelő képességét, illetve a taverna olcsósítást el baladáel baladával, rotundárotundával, és császári vadasparkcsászári vadasparkkal turbózta Péter a nevesített kalandozók mellett. Mindhárom építmény rendelkezik hasznos képességgel is, így mindenképp indokolt a használatuk. Összességében egy nagyon kompakt és célratörő pakli, de a nagyon gyors hordák ellen egyelőre nem tud kibontakozni.

4. Tóth Dániel kombó lesath

Dani paklija a 2. helyezett Szabolcsétól, több ponton is eltér. Első körben titkos legendáriumtitkos legendáriumot használt, másodszor pedig a küldetések számából visszavett pár lap kedvéért, illetve a folyondár nélkül játszott. Mik is kerültek be? Zabolátlan mágiaZabolátlan mágia, csuklyás idegencsuklyás idegen, orgyilkos felbukkanásaorgyilkos felbukkanása, són-tír adományasón-tír adománya, erőviszonyok átrendezéseerőviszonyok átrendezése. A plusz sebző akciólap mindig jó, főleg, hogy az összes kalandozó képes kijátszani. Az orgyilkos felbukkanása mirror esetén lehet kitűnő, illetve az esetlegesen beállni szándékozókat is eltántoríthatta. A són-tír adománya a csuklyás idegennek tökéletes, illetve a beragadt kezet is ki tudja pörgetni. Az erőviszonyok átrendezése szinte minden nagykalandozó ellen optimális. Egy lerakott lesath után kijátszva (ha az ellenfélnél oquicorr, amtnar, opálhajós van) szabad manővert mehetünk, shaka’thorral akár 2-őt is, ami könnyen a meccset jelentheti. Főleg, hogy ilyenkor a kerengőzött kalandozók összes fajúságukat elvesztik… Én a kombó mindig szeretem, kifejezetten tetszettek Dani megoldásai.

5. Móré Dániel boszorkányerőd megbízott

Danitól megszokhattuk a kombó paklikat, ezúttal sem csalódtunk. 63 lapos paklijában mindössze 2 lapból van maximális példányszám: voluptas nefariavoluptas nefaria és ediomad szószólójaediomad szószólója. Rengeteg kitárgyalni való van ezen a paklin(egy egész cikk lehetne), megpróbálok valamilyen rendszer mentén haladni. Győzelmi kondíciója  a paklinak a diadalpontok. Ezt a szószólóval kereshető csata az égig érő hegyekértcsata az égig érő hegyekért és ófa gyökere, a manacsapda elpusztításamanacsapda elpusztítása és a termékenység bálványa termékenység bálványaok garantálják. Ez utóbbi tökéletes lehet kontroll paklik ellen, ahol a harc manőverekkel nem tud mit kezdeni az ellenfél. Mivel rengeteg kalandozóval dolgozik a pakli, besúgó leleplezésekkel próbál belőlük ingyen termelni, de a termékenységbálványnak is optimális a sok kalandozó. A szószóló minden őserős dolgot keres, a pók mestergyilkospók mestergyilkos halálos, és a meglepetésre bekerült törzsek úrnőjetörzsek úrnője ingyenesíti a beavatás csarnokot. A valóságtorzítóvalóságtorzító a lehető legoptimálisabb megoldás az ősök szólításáősök szólítására, és azt átkozott szettes metában is hasznos a tamari újra-kisütésére. A pakli harci potenciálja pazar, az ófa gyökere a halálos odviharokat ráadásul duplázza a visszavétellel. Hogy az arzenál ne legyen hiábavaló szerepel a pakliban vérdíjvérdíj is, ami egyébként a meghalni képes kalandozók ellen(tehát amtnart és lesathot kivéve mindenki) reális győzelmi kondíció is, mivel a pakli kulcskalandozója – a megbízott, a blokkolásban hasít igazán, így nem kell előre mennie sem. A 3 krommuskrommusról és a 2 kóborlók pengékóborlók pengéről még nem esett szó. Utóbbi a blokkolások számát dobja meg körönként 1-el, illetve pókkal instant halál is, míg előbbi a zászlós laphúzást illetve mindenfajta kézből lapdobatás kukáz ki. Azt nem tudom, hogy mirror esetén az ellenfél lapdobását a megbízottnak tiltja-e, működik-e ez a kombó, ha igen zseniális meglátás.

6. Berke Bálint Oquicorr

Az élő példa rá, hogy Oquicorr még mindig működik és ott van a topban. A nagatoros-hegyisárkányos-kémhálózatos visszakeverős vonalat és rengeteg ingyen akadálylapot játszott Bálint, az új kiegészítőből maximális számú elszabadult főnixelszabadult főnix került be a pakliba. Az őssárkánnyal számolni kell, főleg ameddig ilyen tapasztalt versenyjátékos forgatja.

7. Büki Szabolcs boszorkányerőd megbízott

Dani paklijával ellentétben Szabolcs 40 lapra építette pakliját. Rengeteg kalandozó, rengeteg ütés és őserős cuccok. A kóborlók pengéjekóborlók pengéje és a hűségesek pikkelyvértjehűségesek pikkelyvértje körönkénti plusz 2 blokkot biztosít a halálos pók mestergyilkossal. A kézméretcsökkentő kárhozat terjesztőjekárhozat terjesztője és a kezet beragasztó famor udvarházafamor udvarháza igen jó kombó az ellenfél erőforrásainak tizedelésére. A pakli játszik nagatort, azonban Szabolcs paklilistáján nem találtam meg a cserepaklit, így elemezni sem tudom, gyanítom erősen használta. Itt hívnám fel mindenki figyelmét a pontos és precíz pakli és cserepakli írásra, ettől kisebb hiba miatt is ítéltek már meg meccsvesztést nem is olyan régen évzáró versenyen!

8. Hadady Csaba HJV kontroll

Kicsit nehéz a saját paklimat elemezni, de megpróbálom leírni a lényeget. A pakli az Yhtnas KronchusYhtnas Kronchus felhúzására épül. Ez a lap a jelenlegi metát (fókusz szett, lesath) megtöri. Gyakorlatilag minden más lap olcsón(ingyen) szekálja és szedálja le az ellenfél erőforrásait és játékát. A kijárási tilalom, misztikus bankár, főnix, kidobóember, pókháló üzembiztosan véd. Ostrom esetén földúr tud elrettenteni a +6-os fallal. A laphúzást és keresést tiltó Árnyfigyelő az északi kapu és a szett ellen van bent. Ha sikerült megfogni az ellenfél kezdeti rohamait elindul a managyár a bankárral, esetleg az örvényzárral. Átléphet a HJV a féregjáraton is az árnyfigyelővel vagy a hullarablóval,ha nem kockázatos – ez nettó 3 mana. 6 mana előnyél beindul az akasztás kombó. Akasztás, HJV vissza, így az akasztás csak 1 MP nettóban. Aztán tyrrano haragjával leégetjük az ellenfél aranyait. Ha nincs tyrrano akkor hegyisárkánnyal kidobatjuk a kezéből a kalandozókat. Akár egymás után kettővel! Aztán féregjárat, a hullarabló visszaveszi az akasztást, és elölről újra minden. Van a pakliban Noodel, illtve a két kiskalandozó is profi erionban, így ha az ellenfél erioni küldetésekre játszana az tiszta haszon, mert van mit megoldani. A tapasztalat az, hogy kevés a 2 féregjárat, ha beindulna az akasztó henger, kellenek bele más küldetések is.

Ezzel le is zárhatjuk az őszköszöntőt, remélem hasznos lesz az elemzés a záróra való készülésben.

Jabbah