Őszköszöntő

Az őszköszöntő verseny nem régóta létezik emlékeim szerint. Talán ha 3x volt megrendezve a történelem során. Mindig is egy olyan verseny volt, ami picit előremutatott a záróverseny felé.
Az idei őszköszöntő sok szempontból viszont más lett mint az idei versenyek,  sőt én úgy gondolom rendhagyó lett a maga nemében. Úgyhogy szerintem van miről beszélnünk!

Létszám

27 nevező volt ezen a versenyen, és ami leginkább tetszett, hogy a verseny nem csak ennyi embert mozgatott meg. Novák Ákos beköszönt, ahogy Balogh Attila Márton is, és egy olyan játékos is megjelent, akit már évek óta nem láttunk. Kovács István is szétnézett mi  történt, mióta elhagyta a játékot.  Számomra az, hogy voltak nézők, vagy cserealapot keresők azt mutatja, hogy van értelme minél komolyabban foglalkozni azokkal, akik valamiért már nem játszanak.  Az elmúlt években sokan elhagyták közösségünket, azt látni hogy vissza-vissza kacsintanak felénk az remek érzés.
A 27 fő nagyjából fele vidékről érkezett. Veszprém, Pécs, Dombóvár, Tatabánya, és Gyöngyös is képviselte magát.  A top játékosok nagy része megjelent, és rengeteg olyan emberrel találkoztam akit már rég láttam Budapesten versenyezni.  Köszönöm a régióknak hogy megtiszteltek minket a jelenlétükkel. Ki lehet jelenteni, hogy vidék nélkül egy kb 14 fős verseny lett volna az őszköszöntő.

A versenyformátum

Az UH –paklik minden formája jelen volt, ami picit is konzisztensen működhet az mind képviseltette magát azaz a teljesség igénye nélkül : Amt-NarAmt-Nar, fókusz szett, HoldfényemberHoldfényember, FalánkFalánk, AlephAleph, LesathLesath, OquicorrOquicorr, Boszorkányerőd megbízottBoszorkányerőd megbízott, SemvenSemven, Shri En Igron, SnilSnil, PergetőPergető, DaikDaik, Halott Jövő VándoraHalott Jövő Vándora. Sokféle paklival próbálkoztak a játékosok, gondolom tesztelgetve mi lehet jó majd a záróversenyen.
A következő nagy Uh megmérettetés Pécsen lesz, ahol szinte biztos vagyok benne az új toroni hatalmas , és a vörös hadúr is csatlakozik a mostani listákhoz. Szerintem már lehet számítani ezekre az új ultrákra is hisz bőszen váltogatták be az emberek, volt 40 aranyas sárkánytánc kettős is beváltva azt gyanítom pakliba szánják és nem a gyűjtőszenvedély miatt szerezték meg.

A jövő

Pécs is csatlakozik a klubnapot szervező helyszínekhez. Azaz Pécsen is lehet szerencsés embereknek sárkánytáncot szerezni. Az őszköszöntő versenyen beszéltem egy nagy szervezővel, és már az évzárón is Szabó Petykó lesz a kiváló vendéglátók egyike, ahogy a további nagyversenyeken is tiszteletét teszi majd. Remélem mindenki jól figyelt rá szombaton mert sok mindent elárult az elkövetkezendő dolgokról. Legközelebb UH kiadói verseny december 9-én lesz, az Évzáró személyében. Ami nagyon rendhagyó lesz. Hamarosan ömlenek majd az információk. Arra szeretném felhívni mindenki figyelmét hogy a záróra azokat is várjuk majd akik évek óta nem fogtak kártyát a kezükbe.  De hogy miért is jönnének el ők arra már egy másik cikkíró fogja megadni a választ.