Szieszta… akarom mondani Fieszta! MK Fesztivál! :)

A fesztivál

A minap akadt virtuális kezembe ez az 1983-as fotó, az akkor debütáló Jedi visszatér premierjéről – sznoboknak prömier. Az utcán emberek ezrei várták órákkal a kezdés előtt fesztiválhangulatban, hogy kezdődjék az előadás. A sorozat előző darabjával megérintette őket valami, amiről tudták, hogy újra át kell élni. Látni kell. Az emberek egymás közt a várható történésekről meséltek, együtt söröztek, várakozásaikat osztották meg. Aztán a vetítés után ki-ki vitte haza az élményeit. Volt, aki ezerszer megnézte még, – volt, akinek egyszer elég volt, majd a következőre ül csak be ismét, mert azért a kíváncsiság megmaradt. Volt, aki először találkozott a világgal és próbálta feldolgozni. Volt, aki legyintett és nem tudott vele mit kezdeni. Egyféle ember nem volt – a közömbös.

Húsz év

Valahogy így vagyunk mi KIVÁLASZTOTTAK – játékosok, rajongók, baráti kör, megfigyelők is, – ki-ki sorolja be magát, hova tartozik. 20 éves a kártyánk. Húsz! Akinek bármi köze volt a játékhoz, sokféle tud lenni, csak közömbös nem. Minden kártyajáték életében a leginkább várt dolog – az új kiegészítő megjelenése! A Kiválasztottak kártyajáték legújabb kiadása pedig 2017. június 10-én jelenik meg Erioni éjszakák címmel jelenik meg.

Játék frissen bontott lapokkal

Évente csak egyszer fordul elő. Lelkes csapat dolgozott rajta, rengeteg munka, ötletelés, háttértevékenység, szervezés van mögötte.  Mindezt azért, hogy a húsz évből huszonegy lehessen. Hogy lesz-e huszonkettő rajtunk, rajtatok is múlik, tegyük mi is fesztivállá ezt az alkalmat! Aki amúgy csak otthon játszik, nagy ritkán porolja csak le a mappáit, rá-rá pislant a honlapra, de amúgy soha nem járna versenyre, viszont kíváncsi hol tartunk, az mindenképp jöjjön el a bontott paklis versenyre!

A felfedezése élménye

Nincs győzelmi kényszer, nem számít, mit érünk el a végén. Egyforma eséllyel indul mindenki (6 bontatlan csomag minden nevezőnek eddig soha nem használt lapokkal). Bizton állíthatom, ezúttal egy nagyszerű, játszós kiegészítőt próbálhatunk ki! Fedezzük fel együtt a kiadás lapjait, éljük át együtt az élményt, ha csak egyszer is egy évben. Mutassuk meg magunkat egymásnak! Láttassa magát legalább ekkor a kártyások közössége! Tiszteljük meg jelenlétünkkel a tervezőket, szervezőket, egymást, és örüljünk közösen, hogy segítenek/segítünk életben tartani a kártyát! A játékot, amelyhez vagy így vagy úgy, de kapcsolódunk!

Várom mindnyájatokat, akik olvassátok, próbáljuk meg egyszer fesztiválként megélni az újdonság varázsát! Akinek kétségei vannak a légkörről, lazulásról egy kis Archívum. A szereplők nem kitalált személyek – bármely egyezés a valósággal szigorúan nem a véletlen műve:

Jurity Zoltán