Mivel készüljek Korfordulóra? – avagy az I. OVV állomás

Sziasztok Zsugások!

 

Miért olyan izgalmas?

Én már nagyon várom az OVV I. állomását. Amikor bemutatták a sorozatnak a támogató lapját, azonnal eldöntöttem, hogy annyira fogok elmenni, amennyire csak tudok, mert KELL belőle a négy darab. Ehh, most mondhatnátok, hogy ez önmagában nem nagy szám, mert én mindenből négyet gyűjtök. De ebből MIELŐBB kell a négy példány, mert amilyen hamar csak lehet, játszani akarok vele. Imádom az elfeket. Ha valaki esetleg nem emlékezne rá, hogy mi is ez a lap pontosan, akkor egy korábbi cikkben megtalálja. A könnyű léptű hölgy, Hinnia névre hallgat.

Ezen kívül: a helyszín megnyerte a februári beszámolós versenyt, így extra SárkánytáncokSárkánytáncok is kiosztásra kerülnek! Egy újabb ok, hogy Te is ott légy! 🙂

 

Mi várható, a horda oldalon?

No tisztelt publikum, hát az én jóslatom szerint igen széles skálán válogathatunk ebben a kategóriában. Nyilván lesznek olyan paklik, amikből több példány is indulni fog, mert nem mindenki szeret paklit építeni, nekik pedig marad a kopipészt megoldás a dekkönyvtárból. A teljesség igénye nélkül, lássunk egy gyors összegzést, mi az ami jó választás (vagy jó választás lehet):

1; MegbízottMegbízott. Nagyon erős kontroll, többféle győzelmi kondícióval. Hátrány: kicsit kivárós a stratégiája.

2; SzegénynegyedbeliSzegénynegyedbeli szakadtakszakadtak. Rettentő agresszív, gyorsan nyerni képes koncepció, (majdnem) végtelenített kombóval. Hátrány: ha az első szegénynegyedbeli küldetést nem sikerül hamar megoldani, akkor reszeltek neki.

3; PergetőPergetőfókuszfókusz ostromraostromra. Sok manővert tud generálni egy körben, a fókuszos téma miatt sok ingyen kalandozóval. Hátrány: ha nincs felvilágosodásfelvilágosodás, az probléma lehet.

4; KisKis orkosorkos ostromostrom. Nagyon gyorsan elszaporodó horda, sok ostrom manőverrel egy körben. Hátrány: az alacsony szintek miatt fennakadhatnak a 2-3 szintet sebző akadályokon

5; GyengemágusGyengemágus boszorkákkalboszorkákkal hemperegvehemperegve. A kis kalandozók zömét villámgyorsan ledarálja, de ki kell épülnie. Hátrány: kevés olcsóolcsó múltidézősmúltidézős laplap behúzása esetén, nem képes hatékonyan ölni.

6; KisKis orkokorkok azaz arénábanarénában. Kiépülős, de nagyon stabilan hozza a szinte végtelen számban elszaporodó hordát. Hátrány: az arénábanarénában ügyesen kell játszani, ha nem akarjuk az ellenfél malmára hajtani a vizet.

7; Halhatatlan szellemHalhatatlan szellem. Még mindig nem áldozott le neki. Nagyon fenyegető és gyors pakli. Hátrány: az olcsó, és fixen blokkoló akadályokat nagyon nem szereti.

 

 

Mi várható a nevesek háza táján – ha már egyszer egy kapu bezárult…

Azt kell mondjam, hogy nem is kevés olyan hős van, akit a vesztegzár nem különösebben hatott meg. Vagy olcsón jönnek, vagy nem hatja meg őket a gyors hatások hiánya, ezért szuperül balanszolható a keresés hiánya szentéllyelszentéllyel.

1; BaálBaál. Nem sok újdonságot tudok mondani róla. Erős. Nagyon is. És megmutatta, hogy 40 lapra is képes versenyt nyerni, kapu nélkül… Hátrány: a gyorsabb paklik ellen nem feltétlenül tudja tartani a lépést.

2; ZabagépZabagép. Szerintem ez a pakli nagyon őszinte. Túlságosan is. Megy és arconzúz ostrommal. Hátrány: fel kell húzni a főnököt.

3; HaygarHaygar. Remek választás a sok support neves miatt. Jó ha a főnök a kezünkben van, de ha nem, akkor is tudunk manőverezni a többiekkel. Hátrány: sérülékenyek a nevesek.

4; PáriaPária. Tulajdonképpen a fent említett kis orkos dekk pepitában, amit a neves vezér eléggé megdob. Hátrány: könnyen fennakadnak az akadályokon.

5; Nagy zűr Kis KínábanNagy zűr Kis Kínában. Az első kört ha átvészeli, akkor nagyon be tud indulni az aranytermelésben, és ezzel szinte meg is nyerjük a játékot. Hátrány: ha az aranyainkat kiiktatják nagyon mutyizós.

6; ŐrültŐrült párospáros. Nagy előny, hogy nem kell használnia Ellana-szentélyt, így két szabad toronyszint slottal is játszhat. Hátrány: kicsit nosztalgikus csarnokcsarnok feeling. Emiatt nagyon kell vigyáznunk kedvenceinkre, mert hamar összecsukhatják a paklinkat.

 

Hirtelen ennyi jutott eszembe, biztosan akad még bőven jó választás. Ha valahol tévedek a hátrányokban, azt nézzétek el nekem nem mindegyik paklival játszottam eddig – csak legfeljebb ellene. Jövő héten találkozunk!