Megváltozó rendszer 1. rész – Mitikus lapok

Játékosi igények

A mitikus kategória bevezetése óta négy kiegészítő született meg, és hamarosan megérkezik az ötödik is. Mióta ez a ritkasági kategória megjelent, nem kevés öröm vagy csalódás ért embereket a bontás izgalma után.  Kedvenc kártyánk kiadója hallja az új korok hangját, és szembesült azzal, hogy a játékosok nem elégedettek az arányszámokkal. A fentebb említett négy kiegészítő ugyanazon séma szerint épült fel, azaz átlagosan nyolcanként volt mitikus lap a csomagokban. Azonban a játékosok véleménye és visszajelzése alapján ezt a tendenciát nem folytatjuk a továbbiakban.

Az Erioni Éjszakák kiegészítő más arányt tartalmaz majd, egy átgondolt és remélhetőleg nektek is tetsző számot fogok mondani de ezelőtt gondolkozzunk egy picit! A kérdőív amit nemrégiben megosztottunk veletek a kiértékelés után arra sarkalt minket, hogy ne nyolcanként helyezzük el a legritkább lapokat. Úgy látszik, hogy se legyűjteni nem tudjátok rendesen, se egy-egy kulcslapot nem tudtok beszerezni- mert egész egyszerűen kevés van forgalomban.

Mitikus változás

Reméljük hogy az arány csökkentésével két célt tudunk elérni: az egyik, hogy könnyebben hozzájussatok a prémium kártyákhoz, illetve hogy segítsük a gyűjtőket, hogy a lapkészletük teljes legyen. Átlagosan minden hatodik csomag tartalmaz majd mitikus lapot. Tehát összegezve az eddigi 144 kiegészítő helyett csupán 108 megvásárolt kiegészítő után lesz meg a 18 darab mitikus, azaz egy teljes sornyi adag. A mitikus arány megváltozása nem érinti a korábbi kiegészítőket, azaz csak az Erioni Éjszakáknál változik meg az arányszám.

Változni fog a termék ára is, emelkedni fog 10 forintot a kiegészítő. Ez az emelés úgy gondolom nem drasztikus lépés, hisz 1090-ről 1100-ra “drágul”. Az ősök ébredése 25 illetve 33%-os kártyáinak beváltása is június végéig lehetséges. Ezután kivezetjük ezt az akciót, hogy egy teljesen újnak adja át helyét.

Különleges lapok

A kiegészítő hat mitikus lapja a csomagokban egy alternatív kiadásban is meg fog jelenni. Ez azt jelenti, hogy a kártyák szó szerint “teljes képesek” lesznek, azaz a szövegdobozt is a képpel fedjük le. Ezek a lapok rendkívül ritkák lesznek, és sokkal jobban fognak kinézni mint sima társaik. A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy egy-egy ilyen lap kibontása négyszer ritkábban lehetséges majd, mint a sima formája. Ha végtelenül le akarnám egyszerűsíteni akkor minden negyedik kibontott adott nevű mitikus kártya alternatív kinézetű lesz. Ezt a hat lapot nem csak kiegészítőben lehet majd kibontani, de erről a következő cikk fog szólni.