Mindenek Anyja

Mindenek Anyja

A homoki elfek elnyújtott vonyítására egy mély megrendítő érces hang felelt, melyet sok harci lázban égő torok visszhangzott. Kéken izzó szempárok villantak a sötétben, fenyegetően közeledtek a három vadászhoz. Egy pillanat alatt összezártak egymásnak vetve hátukat és megkezdődött a mészárlás. Amerre az elfek fegyverei elértek a rinnák hullottak egymás után, mint a nyári hőségben a legyek. Egy vágást egy lehulló kar követett, egy döfést egy elcsukló csatakiáltás, egy zúzást egy homokba omló kihunyt tűzű tekintet. De ahogy nőtt a hullákból épülő fal az elfek körül, úgy lettek a csapások is egyre lomhábbak. Végül a dzsadok hullámai elapadtak és megtörtek a hosszúéletűek védelmének szikláin, de ezt a háromból csak ketten érhették meg.

Ők ketten csendesen, lihegve búcsúztatták társukat, fejet hajtva Tyssa L’imenelnek, aki majd vizét veszi és visszaadja az élőknek, mikor azok a szükség órájában járnak. Egy perc sem telt el és megjelentek az amundok. Az előbbieknél nagyobb kék tekintetek, szinte megvilágították az éjszaka köntösébe bújt oázist. Könnyedén törtek előre a buja aljnövényzeten, menetheikkel módszeresen tisztítva maguk előtt az utat. Ez is a játék része volt, hisz tudták mit jelent az oázis, az élet eme piciny szentélye a homoki elfeknek. Minden letört ág, vérmocskos szikla és a testnedvektől terhes levegő, csak szította haragjukat az amundok iránt. A pap jól számolt, mire kiértek az első hapetek a bozótosból az egyik elf elvesztette hidegvérét és kiválva társa mellől vércse rikoltással rontott az amundok közé.

Vesztére…

Az utolsó dermedten figyelte társa elkeseredett vagdalkozását. Nem ölték meg egyből. Előbb bal, majd jobb karját roncsolták szét végül a lábait, lassan és módszeresen dolgoztak, mint az idő. Mielőtt távozott volna az élők sorából, tekintetük még egyszer találkozott. A haldokló bocsánatot kért az élőhalottól, de az már bezárta tekintetét testébe és lelkére koncentrált. Időt kellett nyernie, míg a szellemek nyelvén elküldött üzenete eléri gazdáját. Bizony időt! Azt a drága és nemes dolgot, mellyel mindannyian bírunk és melyből nem tudjuk mennyivel is rendelkezünk, de elvesztegetése könnyű, akár egy sóhaj. De ahogy egy homoki elf közmondás tartja:

„Minden vihar egy sóhajjal kezdődik!”

Elkezdődött a macska egér harc. A szerencse a magányos harcos oldalára állt, hisz a kékszemű démonok nem akartak gyorsan végezni vele. A pap és Amhe-Ramun kárpótlást követeltek az elvesztett kheb-thueeth miatt. És ez az áldozat csak kín és gyötrelem lehet, hosszú-hosszú órákon át tartó vezeklése a gyűlölt ellenfélnek. Teltek a percek, úgy peregtek le, akár a homokórában a szemek. A nyolc hapet laza körben álltak az elf körül, a pap mögöttük várta, hogy ellenfelük teljesen elcsüggedjen. Egy fertály óra telt el és a véres-izzadt massza körül, mely egykor büszke, elf harcos volt, megnyílt a kör. Belépett rajta a pap, farkas mosolya hirtelen élesebben mart az elfbe, mint a menethek tengere mely eddig vérét vette. Magasba emelte saját fogazott pengéjét és lesújtani készült, de azt már soha nem tehette meg. Az egykor hibátlan, izmos testét cafatokra szaggatta az a hatalmas homoksugár, mely mögüle robbant elő. A hapetek közül kettő megpördült és még láthatta az elorzott porvetőn álló gyilkosan gyönyörű asszonyt, amint leugrik az amund ostromgépezet idomtalan testéről. Utána feltámadt a homoktenger és elmosta döbbent amundokat.  Megérkeztek a Viharszítók és felsóhajtott a Földerdő királynője;

Mindenek Anyja.

Lássuk, mit tartogat nekünk még a homoki elf téma, eddig láthattuk kik alkotják az ibarai hosszúéletűek seregét. Most következik az elit!

 7 MP Viharszító

Mélysivatagi homoki elf, Tyssa L’imenel-hívő, a Földerdő védelmezője

HARCOS/Fejvadász

4.szintű Káosz pszi

Lesvetés II, Rejtőzés, Vadonismeret

F:9 A:7 M:7

ELVADULT

7 Mp-ért jön pont, mint a régi 4. szintű homoki elfek. Ismét retró érzésem van ezzel az elfes témával kapcsolatban már nem először. És persze ő is elvadult, tehát nem marad a kézben, hanem tovább növeli ellenfelünk kétségét jó ötlet-e ostromolni, küldetni vagy építményeinket prédálni.

 [állandó képesség] Ha az ellenfél amund vagy dzsenn kalandozót idéz le, akkor a Viharszító éber helyzetbe fordul.

Aki eddig látta a megjelent lapokat az már tisztában van vele, hogy az éberbe fordulás nem valami gyakori jelenség. Véleményem szerint a Viharszító messze a legerősebb lesz ebben a témában még jó ideig. Gondoljunk csak bele, mit tud majd ez a kalandozó egy Arguren hanyatlása mellett…

 [1állandó képességegyszeri képesség] Célpont Oázis FAL-a 2-vel nő a forduló végéig.

Ellenfeleink könnyű prédának tartották Oázisainkat eddig a pontig. Nem lesz itt hordázgatás, kell a minimum hármas szint, egy Oázishoz is már.

 [1(harc előtt)] Minden harcban részt vevő nem homoki elf kalandozó sebződik 1 szintet.

Ő nem a Viharra Váró, ebből következik a fentebbi képessége. Egy ilyen elpörgeti a rinnákat, kettő viszi a gólemeket, háromnál csomagol a maradék közkatona is. Akik maradnak azokat meg levagdossák vagy rájuk szórnak egy kis homokot (lásd: Homok felkorbácsolása).

És most hadd mutassam be a Földerdő királynőjét:

8 MP Eatian

Mélysivatagi homoki elf, Tyssa L’imenel-hívő, a Földerdő királynője

HARCOS/Fejvadász

4.szintű Káosz jellem pszi

Lesvetés II, Rejtőzés, Vadonismeret II

F:10 A:9 M:9

Ki kell, hogy ábrándítsam a nagyérdeműt a leányzó nem szövetséges. A homoki elfek nem állnak senki oldalára, csak védik azt a keveset, ami még megmaradt a birodalmukból.  Lássuk milyen vezető Eatian.

[állandó képesség] Nem nevesített nem homoki elf kalandozók nem kezdhetnek egyedül sorelhagyó manōverbe.

Elvégre a Manifesztáció éve van. Ez komoly blokkoló hatás, rég nem láttunk ilyet.

 [állandó képesség] Irányítója 2 MP-vel kevesebbért idézhet le homoki elfet.

És ez még csak a kezdet…

 [állandó képességmegszakító képesség] Irányítója visszavesz célpont ELVADULT-tal rendelkező akadálylapot Kezébe.

Na jó, a kedves készítőknek elgurulhatott a gyógyszere. Kedvenc hegyes fülű vadőreink visszaugrálnak megszak a kezünkbe, hogy a Gáncsrúgást és a Szolga hátrahagyását már ne is említsem, de még mindig van és ez már tényleg obszcén!

[állandó képességegyszeri képesség] Célpont homoki elf +2 alapszintet kap a forduló végéig.

Dobjon el mindenki mindent, ez a nőszemély képes megmenteni bármely rokonát a haláltól, Hinniával kombózva még belegondolni is borzalmas, mennyit kell majd csépelni a mélysivatag szívós ragadozóit. Kezdem félteni az amundokat…

Köszönöm a figyelmet;

Akheron