Minal Kaszinó

Szerencsejáték

A mi játékunk nem ilyen, itt kérem szabályok, kereső hatás, célpontválasztás, időfonal, fordulók, kézméret, kulcsszavak vannak. A paklidat te rakod össze otthon, nem a krupiékrupié – legfeljebb kölcsönkérsz, de nem pénzt, hanem kártyákat. Próbálnál csak meg egy bridzs-szeánsz előtt lapokat kölcsönkérni az ellenfelektől…

Egy szó, mint száz, a M.A.G.U.S. kártya nem szerencsejáték, hanem TCG. Amikor a játékban a játék a szerencse szimulálására törekszik, leggyakrabban kockadobás a végeredmény. De ugye LoreanaLoreana, Huvargh oltárHuvargh oltár, KristályszférákKristályszférák, stb. lapok óta tudjuk, a kockadobás is taktika, stratégia, decképítés tárgya. Ki-ki eldöntheti, mennyit szeretne dobni, csak olyan kártyák kellenek hozzá. Nincsenek véletlenek. Persze a LabirintusLabirintus és a FejszecsapásFejszecsapás ott ködlik a bázisemlékeink közt, mégiscsak vannak. Na, írtam két bekezdést, önellentmondásba kerültem, jól állunk…

Az újkori M.A.G.U.S. kártyában – amit én teljesen önkényesen a Relikviák Rabjaitól számítok – a rejtett, random kártyákra kisülő hatások igen-igen ritkán kerültek elő. SógSóg, Gro-ugoni csontvetőGro-ugoni csontvető, Halvány reménysugárHalvány reménysugár, Besúgó leleplezéseBesúgó leleplezése. A mai lap ehhez a mechanikák közt lappangó kígyóhoz tesz hozzá valamit.

Ha valaki káptalan memóriával, vagy többször ismételve olvassa a cikkeket, eszébe juthat a kampány igen-igen korai szakaszából, a legelső hangulati felvezetőből egy félmondat: “A kaszinók közül úgy hírlik, a Minal az egyetlen, ahol nem mindig a Ház nyer…”


mitikus ritkaságú <em><strong>Minal Kaszinó</strong></em>Minal Kaszinó 4 MP
FAL 2
AKADÁLYOK 2
NYÍLT LAP
[egyszeri képesség] Minden játékos megmutatja Jövője legfelső lapját.
A legnagyobb MP-értékű kártya tulajdonosa
kap 2 Aranyat, egyenlőségnél senki.
Majd a megmutatott lapokat felhúzzák a játékosok.
Nagy Gergely 3833

Minal Kaszinó

Mint minden szerencsejátékban, itt is van kockázat. Már persze, ha tisztán a szerencsére bízzuk a döntést. Viszont ha a kaszinómágnáskaszinómágnás képességével “besztekkeljük” a Critai tábla elvontatásáCritai tábla elvontatását a deck tetejére, akkor jó eséllyel nyerni fogunk – ha nem is a meccset fixen, de a tétet a 10 MP-s lapok elég stabilan nyerik. A KockazsonglőrKockazsonglőr a saját paklinkat vagy az ellenfélét is ellenőrizheti, hogy érdemes-e mindent feltenni a piros a 7-esre. Vagy elég erős motiváció körönként 2 Arany ahhoz, hogy drága plusz nevesített kalandozókat tegyél a paklidba? Majd meglátjuk. A kahrei rulett főleg akkor izgalmas, ha 2-3 lövedék is van töltve a nyílpuskába, és nem egyedül játszod…

Egy lapbemutató nem az a felület, ahol elemzős cikket kell/illik írnom arról, hogyan optimalizálnék CsillagvizsgálóCsillagvizsgáló, Vita NavirraVita Navirra illetve Besúgó leleplezéseBesúgó leleplezése köré egy olyan decket, ahol progresszív sorelhagyás nincs, csak körönként pár ingyen kalandozó, akik a Feneketlen KútFeneketlen Kútba ugrálnak a Könnytelen Örega Könnytelen Öreghez KurunKurunos végtelen ejtőernyőn, de egy bekezdésnyi körmondat erejéig talán nem baj, ha kitérek arra, hogy ilyen is létezik kedvenc kártyajátékunkban.

Natehát, ott tartottunk, hogy… nem egyedül játszol. A lap neves, eltéveszthetetlenül a kezdőtorony-slotok egyikére utazik. HaygarnakHaygarnak kétszeres kézméretet ad. Egyet mert neves, egyet mert a kaszinós lap mindenképpen a kezünkbe kerül. Ugye egyértelmű, hogy miért jó, ha sok a neves kalandozó a paklinkban? Mert így gyakrabban fogunk nyerni a kaszinóban. Jól pótolhatja az északi kapuészaki kaput? Nem igazán. Egész mást csinál? Persze. És mégis, az északi kapu slotján felszabadulni készülő laphely egyik fő várományosáról van szó.

Jó hír a végére, hogy négyet csak önszorgalomból kell szerezni belőle, a nevesítés ezúttal pénztárcabarát paraméterként szerepel. Ez olyan kaszinó, ahol tényleg nem mindig a ház nyer.