A Maszkos Őrült és a rend jellem…

Szóval, jön a rend-szer-ezett tombolás toborzás…

 

Holdfényember

 

 

Azt látjuk, hogy 4 Haygar, 2 Bragg, 1-1 Rozi és Qqriq, valamint Idő Tengere küldetés van benne. Innentől az eltérések fognak következni, ezeket mondanám a pakli előnyeinek a tegnapihoz képest.

 1. Ez a pakli egy new era darálógép. Semven és Rosanna kivételével mindenki magától igyekszik bárhová, ahonnan verekedés zaja hallatszik.
 2. Haygar is beszáll, kaszkadőr nélkül tolja a harci jeleneteket, főleg onnantól, hogy van momentuma.
 3. Eseménylap véletlenül sincs benne (akadálylap sem).
 4. Egyértelműen küldetéspakli, rengeteg manővert generál, és mindegyikbe vérben fogó szemmel indul. A blokkolási-mortalitási kapacitása kimagasló, Eligor, Onoszaó, Homokóra, Játékmesterek, D-G szekta üres kéz mellett is biztosít harci 3-4-5 cselekedetet.
 5. Mindig mi jövünk. Vagy az Idők tengere küldetés miatt, vagy a momentum miatt, vagy a Szerencse szentély miatt. Nincs soklapos kombó, nincs akasztás, erőltetett menet van.
 6. A Hadállás is csak az Tengerzabolázás miatt van benne.
 7. Az El baladára ki tudjuk csatolni a pluszban felhúzott ütéseket, illetve az építmény további példányait mindig visszat tudjuk keverni Haygarral. A cserepakliba Yamtao miatt kell tenni Küzdőporondot, Meteorát, Harc oltárát, CSVP-t és Rotundát.
 8. Ebben a pakliban 14 neves kalandozó van. Nem cél 5-nél többet letenni, de 4 könnyen sikerülhet. Cél viszont körönként 4+ manővert indítani (a blokkolást nem száímtva).
 9. Minden manővernek lesz súlya, sok aranyat, vagy sok DP-t termelünk.
 10. Ez a pakli kategóriákkal olcsóbb. 4,5K feletti lap csak Haygar (talán Aleph) és Oquicorr van benne – összesen 7 db. 2K feletti rajtuk kívül még 6 db. Míg a tegnapi Haygar 130K körül tetőzik, ez a harmadából kijön.

 

Hátrányok

 1. Defenzív lapok hiányoznak. Harci varázslat ellen netto semmi. Próbáljuk a tettest előzetesen kiiktatni. Ha Onoszao kijön, elmenekülni nem lehet, de ez vékony jég.
 2. 20 akciólap van a pakliban. Ezek nem pörögnek ki jól. Pergető sincs benne, sőt itt a kézméretünk nem fog az egekbe szökni.
 3. Akadálylapok ellen a meteora CSVP páros szerintem nem rossz.
 4. Kevés “jó döntést” lehet hozni. Sok lap van, ami XY dologra célkártya, de mást nem tudunk vele csinálni, ha nem elég a pressziónk alkalmazkodni nem fogunk tudni. A káoszos Haygar ebben lényegesen jobb.
 5. A küldetésekért fizetni kell – ha valaki ez nehezen emészti, tegyen be még egy térképszobát, hogy feljöjjön időben.

 

Hard-core

 1. Volt a paklinak olyan verziója, ahol Szerencse Szentély helyett Beavatás csarnoka volt a kezdőtorony. Abban a pakliban volt Pergető, illetve Teremtés kora, és további korszakok. Neves lap visszakeverésével adhattunk bárkinek 2 alapszintet, amivel utána olcsósíthattuk az akciólapokat. Itt a kézmérettel volt a gond, nem tudtunk a Taverna-tengellyel páprhuzamosan elég nevest húzni. De evidens folytatás a Küzdőporond – Termékenységbálvány folytatás, itt a momentumos téma lapjai szorulnak ki, és végül úgy tűnt, hogy a manőverek közbeni magabiztosságunk csökken ezen a vonalon. Ezt az irányt kompenzálja a jelenlegi pakliban a Borméreg megszak. alapszintje, amiből utána a Játékmesterek kigyógyítanak.
 2. A nevesek itt is erősek. Kék herceget, Alepehet, Oquicorrt nem taglalom külön, rájuk van írva, hogy “b*tt erős”. Alephnél kiemelném, hogy ő a Küdőporondról és a Viharvidékről is akadályozástól függetlenül éberen fog hazamenni, ott az ellenfélnek csak az az opciója van, hogy besebzi. Ez nem fog sikerülni.
 3. Yamtao: építményt hoz, nyilván azt, ami épp kell. 3/4-es kalandozó. Olyan sokoldalú, hogy ez a deck nem is tudja teljesen kihasználni.
 4. Braggot megtárgyaltuk tegnap. Itt még azon túl momentummal fog ütni.
 5. Rosanna el tudja vinni magával a Nudumalt, vagy a Voluptast manőverbe, aranyból fizethető a képessége, amivel a Nudűmalt visszahozza külső síkról. Igaz nevesként oldja a célküldetést. 5 mp-ért lehet letenni.
 6. Haygar. Akire 2 nap alatt 2 cikket lehet írni, arról hova lehet még áradozni? Ebben a pakliban rá jön ki a Küzdőporond és a Játékcéh, illetve a momentum miatt nem csak egy plusz lap az asztalon, hanem bőven cselekvőképes. A harci akciólapokat nehéz volt összeválogatni, Harcművész, Lovag, Gladiátor, Bajvívó, Barbár a kínálat, amin volt kasztmegkötés, majdnem mind kiesett. Ott tartottam, hogy megelevenedőket rakok beaztán rájöttem, hogy a két szövetséges és Yamtao a pusztakezeseket elég komolyan támogatja, illetve hogy ezeket Eligor ki tudja keresni. Végül ebben a formában gyakorlatilag ingyen ütünk, és egy árnyalatni instabilitás van benne.

 

Nem tudom, kinek melyik Haygar teszik jobban, ez a fiatal harcias, vagy a tegnapi rafkós öreg. De ez mindegy is.

MDani