Második dózis

Nem hadoválnék hiába, dőljünk hátra és élvezzük a diétás popcornt (ja ez másik weblap) tehát a  KK által megnyíló kombók zamtát!

 

1. Horrgharrú ShraksharrúHorrgharrú Shraksharrú

Elsőként, kikefélném az óriáskirály szakálláról az odaragadt orkhullákat és egyéb ételmaradékokat… Miért? A kieg nem hemzseg az orkoktól, se az Orwella-hívőktől. Az apropó nem ez, hanem a laphatása. Ugye az előző cikkben a telepítés kapcsán felmerült, hogy elég erős démoni aktivitás várható, különösen a halál terme körül, ahol eleve hárman lehetnek, de a pluszban csatolható akadálylap biztosan beindítja a zemberek fantáziáját – természetesen csak azokét, akik a hősi harcban, akciólapok által elszenvedett dicső halált nem tekintik badr’chyahnak. ellenük egészen biztosan érdemes lesz készülni, Horgharrú bácsi a voluptasokkal kikényszeríti az ellenfelet a túlütésre. A másik, ami miatt én ebben realitást látok, az azim anakbutok szaporodása. Kirak valaki félreeső helyre két zugpókot, és a voluptas elgázosítja a kis barlangjukat. Horgharrút sok pakliban el tudom képzelni szólítva is, leginkább Amt-nar és Tajtékherceg mellé.

 

2. Elfbőr hadi jelvényElfbőr hadi jelvény

Még mindig a halál terme. Ez egy igen elegáns megoldás, szénné csatolja az elllenfél az alsó tornyot, és beforgatunk egy rinnát egy ilyennek. Kedvenc kombóm rá: Beforgatom a Százkarmút a lerakásához, majd letszek és csatolok rá egy Zoggot. Ezzel biztosítom az ellenfelet, hogy azok az akadálylapok számára elvesztek.

 

3. Sötét kultusz megalapításaSötét kultusz megalapítása

Amhe-Ramun kultusz egyértelműen sötét kutusz – ebben remélem egyetértünk. Termelünk jó sok rinnát és megalapítjuk a kultuszt. Sztem sokkal erőforrás-barátabb, mint a Manifesztáció.

 

4. AzedAzed

A szórakozónegyedbeliek említésekor ezt a karaktert kihagytam, pedig a harci cselekedetet semlegesítő képessége valójában a  leggengszterebb kombó Uma Ahnattal, Yusrival és a Bankházzal. Az első bankház befizetsétől kezdve mindig valójában ingyen szedünk körönként egy cselekedetet.

 

5. EmléktolvajEmléktolvaj

Az utolsó kyr császárral, Shri’en Igronnal alkot beteg kombót (és nem mellesleg jellemellentétet). Ha ez utóbbin felül tudunk emelkedni, érdemes elgondolkdnunk, mi történik: emléktolvaj elindul valahová. Szólít Igront. Emléktovaj hazamegy – és jó eséllyel az ellenfél is. Igron marad. Ha az ellenfelet az emléktolvaj nem tudja hazaküldeni, Igron energiafelszabadítja. Ingyen. Aztán kiugrik. Lehet még kombinálni ezt a Lidércfénnyel – ezzel növelve az ellenfél emléktovlaj általi hazatérítésének esélyét…

 

6. Utánpótlás elvágásaUtánpótlás elvágása

Sok olyan lap jelent meg, ami az első harci kört békés mederbe igyekszik terelni. Ebbe a kontextusba illik be ez az évek óta méltatlanul elhanyagolt harci trükk kártya (harmadik opció). Nincs rajta semmilyen megkötés, minden kaszt, minden faj használhatja. Első kör pihi. Második kör is. Jöhet a harmadik? Hátöööööööööö, mennyi a fizikumod? Uhh, az sok lenne…

A másik két opció is érdekes lehet, a lopakodóba bújt főnök mögül kirángathatjuk a kevésbbé örökéletű csapattagokat, a rinnák mögül az amund papokat. Az első opció a sogronitákhoz lehet kemény, akik amúgy is dobatnak. Vagy a szélvihar keltésével, amit az új kiegben kevesen tudnak, de kemény lehet Noodellel is aki eleve szűri a kezet. De nyilván a harmadik a leghasznosabb, és az illik leginkább a mainstreamhoz.

 

7. Bőséges zsákmányBőséges zsákmány

Teljesen triviális táp, minden faj-koncepcióba mehet. Csak olyan deckbe érdemes betenni, ahol a faj fixen közös, illetve amelyik egyébként is kulcsfontosságú eseménylapokkal játszik, amiket kb. kötelező manacsapdázni.

 

8. MutvakilMutvakil

Al-Fulani cselvetése hozza képbe: harcba bármikor berakhatunk egy 3. szintű dzsad harcost. A dzsadok sok aranyat termelnek? Magával Habib Al-Fulanival is kombós a Mutvakil? Ajjaj. Ide kell még kapcsolni a Gliádot, ami ezt a mechanikát eléggé megpörgeti – pl. XY elindul egy Gliádra. Al-Fulani cselvetésével berakunk a csapatba egy mutvakilt. Ha sikeres a manőver, a csapatunk éberen megy haza, és a következő mutvakilunk már biztosan ingyen jön. Na jó, még a felsorolom a sötét megbízót is, ő 1-ért hozza.

 

9. Ősök szólítójaŐsök szólítója

Szerintem ezt a kalandozót a homoki elf pakliba be kell tudni rakni. Abba a deckbe nagyon hiányzik a 3/2-es kiskalandozó. Az igaz, hogy Eatian mellett nem tud elindulni. viszont, ha vele együtt megy, akkor a lerakott homoki elf 2-vel olcsóbban jön és +3 szintet kap. a 7/4-es viharszító így valójában 5/7esként ugrik be a csapatba.

 

10. Domvik akarataDomvik akarata

A Vadkan korttyal már most legenda, pedig még nem is volt olyan verseny, ahol ezt lehetett volna játszani. De a Szent légió lovagja is reális, a vasárnapi kis-bontotton ez a fickó nyerte meg nekem 2 partimat. A Shadon-Gorvik tengelyre épülő pakli – pl. a Terda-Linora tengelyű – többek között ezért is lesz masszív ellenfél, mert 2-3 Domvik akarat mellett csak a gyógyíthatatlan sebek fognak számítani, a többit erőfeszítés nélkül fogja legyógyítani. Ha pedig a Vadkan rákap a karcos gorviki pálinka kortyolgatása mellett a szikrafűre is…

 

És még az is lehet, hogy lesz még egy kupac…

 

MDani