Csempészet, terítés – Mámorbáró

Áfiumpiac

Az Erion utazónegyedét bemutató cikkben fény derült rá, hogy ebben a kerületben található a drogpiac bázisa – a mákony, áfium és egyéb bódító szerek köré épül fel a téma a kiegészítőben. Bár a mákonykufármákonykufár kiváló kalandozó a piac terítésére, érezhettük, hogy nem egyetlen gyakori kalandozó intézi majd a teljes bizniszt. Rögtön onnan indul a probléma, hogy az eladni kívánt portékát először be kell hozni a városba. Mivel gyakran tiltott szerekről van szó, ez nem mindig megy egyszerűen. Már csak azért sem, mert ebben a városban mindenki mindenből aranyaranyat akar termelni, nyilván a herceg is… Szóval fű alatt kell a füvet csempészni, így érthető, hogy nem véletlenül tartoznak az utazónegyedhez a mákonylobbi tagjai. A csomagok közt a legegyszerűbb az árut elrejteni és szállítani.

A csatornarendszer

Persze van más út is a rakomány csempészésére. Terjengő bűzt és patkányok társaságát kell hozzá elviselni, de a csatornák kiválóan alkalmasak a portéka titkos mozgatására. A sikerhez kell pár tapasztalt vén róka, aki ismerik a titkos alagutak rendszerét. Ráadásul elég dörzsöltek is, hogy tudják, mikor kell meglépni, ha gáz van. Mármint a csatornák szokásos gázától eltérő gáz, ami elől menekülni kell. Előnyt jelent, ha a csempész még ilyenkor is menti a menthetőt:

egyedi ritkaságú <strong>Áfiumcsempész</strong>Áfiumcsempész 3 MP
Utazónegyedbeli, a bódító szerek beszerzője
1. szintű káosz jellemű SZERENCSEVADÁSZ/Tolvaj
Fizikum: 6 Asztrál: 6 Mentál: 7
Csapdakeresés, Lopózás, Veszélyérzék
[állandó képesség] Ha megold egy küldetést, vagy MENEKÜLÉS-sel
visszatér Sorába, irányítója raktárába egy Szikrafű kerül.

Mint láthatjuk, a patkányok ellen igen jól véd egy kifejlett házi cirmos, aki felügyeli a rakomány épségét. Az ópiumhálózat csempésze megbízhatóan végzi dolgát, mindenképpen hoz valamit. Persze, ha a küldetést is megoldja az dupla haszon – akár a szikrafű is duplán jöhet – de menekülésnél is kihozhatjuk a maximumotkihozhatjuk a maximumot a helyzetből. Ugyan itt megint előre kell gondolkodnunk, de az mindig kifizetődik.

A Mámorbáró

Jöjjön a drogpiac bárója, az erioni Noir-hívők legnagyobbika, az öröm és mámor helytartója, a vezér. Hogy mitől ő a vezér? Ő ismeri legjobban a bódító szereket, ért hozzá miként kell valakit kikapcsolni egy kis időre a játszmából. Egy valakit? Ugyan. Mindenkit egyszerre mámorba tud varázsolni Noir segítségével! MINDENKIT! Elvégre ilyenkor mindenki boldog lesz (ő maga is), szépen elcsendesül a város, jó ez mindenkinek. Ehhez persze sok áfium kell, ami sok aranyba kerül, de a közjó érdekében ez vállalható. De nem csak emiatt ő a báró. Amíg mindenki elkábul, révületben, transzban van, addig belőle a mákony a legjobbat hozza ki, ő ilyenkor van elemében. Nem hiába engedett számára Noir betekintést az Antiss titkaiba és rejtelmeibe.

egyedi ritkaságú <em><strong>Mámorbáró</strong></em>Mámorbáró 5 MP
Utazónegyedbeli, az áfiumpiac mindenkori ura
3. szintű káosz jellemű PAP/Pap Pszi Szférák: Halál, Lélek
Fizikum: 6 Asztrál: 7 Mentál: 8
Álöltözet, Antissjárás, Méregkeverés II
[7egyszeri képesség] Minden kalandozó elfordul.
[állandó képesség] Pihenő helyzetben is kezdeményezhet küldetés
megoldása manővert. Egy fordulóban egyszer érvényesül.
BEFOLYÁS Utazónegyed:
[1állandó képességegyszeri képesség] Irányítója Sorába egy Mákonykufár lap kerül.

Antissjárás újratöltve, egyben beépített tempó. Beépített kontrollképesség, igaz drága, de aranyaranyal is fizethetjük, amit meg az átutazók kifosztásáátutazók kifosztásával bezsebelhetünk. Van csempészünkcsempészünk aki beszerez, kufárunkkufárunk aki terít, és bárónk aki irányít és felügyel. A mákonytéma első részében említettem, hogy akár 6 mákonykufárunk is lehet, akik terítik a piacot és körönként termelik a bevételt, de ekkora hálózatot senki sem fog kiépíteni… Hát dehogynem.

Kiterjedt hálózat

Egy drogbáró nem játszik kicsiben, ha már BEFOLYÁS-a. A városban, ahol a Rivini Arénában fél millió ember nézi a gladiátorviadalokat egyszerre 6 mákonykufár semmi, hotdog árusból is százszor ennyi van…. Ráadásul minden kufár az első kör végén megtermeli az önköltségét, utána nettó haszon, csak jól járhatunk. 7 kufár kitermeli körönként a pihenőbe forgatást, ami után csak a báró manőverezik. De 13 kufár nem csak a beforgatásra való aranyat, hanem a HJV költségét is kitermeli…. Ja X mennyiségű kufár akár egy törzsi beavatástörzsi beavatást is elnyomhat, a befordulás előtt, mert úgy is az lesz a vége, de így kinyerhető + 1 kalandozó körönként, mondjuk egy mákonykufár, hogy gazdagítsuk a hálózatunkat.

A sokadik példány dilemmája

Korábban megjelent a goblin fosztogatógoblin fosztogató, aki újratermelte önmagát. Aztán tavaly érkezett SnilSnil aki mocsárba fúlt lelkek gyűjtőjémocsárba fúlt lelkek gyűjtőjét termelt, illetve jött a szunnyadók harcba hívásaszunnyadók harcba hívása, ami visszautalt a szunnyadószunnyadó nevű Idők tengerés lapra. A közös a lapokban az, hogy ezekből 4-6 példányon felül is gyűjtött az ember, sokan örülnek a 10. kibontott ilyen lapnak is. (Kígyószekta!) A laptervező pályázatban is felmerült olyan lapok tervezése, amelyekből a laplimiten felül is tud használni az ember. Hát itt vannak: a mákonykufár és a szikrafű is simán pástra kerülhet laplimiten felül 1-1 játék során az erioni drogmaffia keze nyomán. Nekem nagyon tetszik ez a mechanika, ráadásul jól illeszkedik a téma hangulatához is.

Ki mekkora hálózatot fog tudni építeni a Mámorbáró segítségével? (questötlet a szervezőknek!)

Jabbah