Magyar Ynev – 1. stáció

SZÉKESFEHÉRVÁR, Pálinkás Emlékverseny
Miért is, megint-is?

A MAGUS – Kiválasztottak kártyajáték a fantáziavilágon, Ynev-en játszódik. Kard, mágia, különös és varázslatos teremtmények, nagy harcok és kalandok színtere.

Ahogy minden világnak Ynevnek is megvannak országai, vidékei. A székesfehérvári versenyhelyszín ABASZISZ mellett kötelezte el magát. Ez azt jelenti, hogy versenyeink valamilyen módon mindig ABASZISZ vidékének jellegzetességeihez fognak kötődni, hogy a Játékosokba kicsit mélyebben ívódjon a MAGUS világa, még több élménnyel gazdagodjanak a játékok során!

Lássuk mi is ez az ABASZISZ! A Szövegben KIEMELTEN találod a Verseny-küldetés fogalmait, hogy lásd melyik hol kapcsolódik ide.

ABASZISZ. Észak-Yneven, a Quiron-tenger déli partján, az Onpor-medencében élő nomád törzseket a Pyarron szerinti XVIII. században egyesítette egy messze földről száműzött hercegi sarj, Hiere Otlokir. A királyság fővárosa a félmillió lakosú IFIN. A síkvidéken THARR, Uwel és Dreina isten kultusza dívik, a hegyek lábainál élők RANAGOL-t imádják. Ifinben székel Észak-Ynev leghirhedtebb MÉREGkeverő szektája, közismertek boszorkánymesterei és fegyverkovácsai is. A kontinensen csak itt az Onpor hegységben bányásznak ABBITot – e- monopólium, teszi Abasziszt a tengermellék legjelentősebb hatalmává. A hírhedt KOBRA tolvajszekta bár toroni központú a tenger melléken számos egyéb központja is akad. Abasziszban például Obrat kikötővárosa, melynek alvilágát királyi engedéllyel uralják!
Abaszisz az intrikák, CSELSZÖVÉS-ek országa. Sose bízz senkiben, ha erre jársz mert egy egyszerű mosoly mögött halálos ÁTOK húzódhat, és a MENEKÜLÉS-edben sose lehetsz biztos!
Ajánlott MAGUS irodalom: Ifini éjszakák, Acél és oroszlán, A Korona árnyékában

GYERTEK MINÉL TÖBBEN, JÁTSZUNK EGY JÓT!
INNEN MINDIG VAN MENEKÜLÉS:)))

Jurity Zoltán

 

Irány az Ifini Aréna! – Pálinkás László Emlékverseny I. állomás