Elfeledett Hősök 15. – A démonok ideje II.

A kártyában sok lap kötődik a démonokhoz: kalandozók, küldetések, építmények, akciólapok, toronyszintek és akadálylapok. Méltatlanul elhanyagolt kártyák ezek, így az elfeledett hősök rovaton belüli egy „spin-off” sorozat keretében próbálom meg őket visszahozni a vérkeringésbe – ezúttal a pegazus, Eirryn Cwylhass Lyennara segítségévél.

Lyennara, a démoni hatalmas

Nagyjából egy éve tervben van, hogy LyennarárólLyennaráról írok egy cikket. A végtelen képességhalmaz rengeteg lehetőséget rejt, sok témát fel lehet építeni köré. Régóta foglalkoztat a Godon leigázásaGodon leigázása nevű küldetés, amit én még pakliban nem láttam, mióta játszok (írja meg kommentbe aki már berakta pakliba és meg is oldotta!). Mikor megjelent Lyennara össze is kapcsoltam, hogy a démonológia 3-al egész közel került a megoldás, ráadásul ingyenesíti is. Húztam, halasztottam, az elfeledett hősökhöz nem illett, mert mainstream kalandozó, voltak más témák amik jobban érdekeltek, vizsgaidőszak, stb. Az lett ebből, hogy mire oda jutottam, hogy megírom ezt a cikket, rádöbbentem a honlap ultra szekcióját nézve, hogy a pakli egyik kulcslapja, a káoszkapukáoszkapu kirotált új hullámról. Erre tekintettel első körben egy új hullámos verzió érkezik, ahol az elfeledett „hős” ez esetben egy küldetés, rendhagyó módon, de hagyományos vizekre is evezünk a jövőben.

Új hullámok

Az alap koncepció tehát adott: Godon leigázását akarjuk megoldani a pegazussalpegazussal. Mivel ez még neki sem megy egyedül kompániát kell találni, illetve sok időt. A toborzás előtt nézzük, mivel nyerünk időt. Nem lesz nagy meglepetés, akadálylapokkal, méghozzá démonokkal, mert ezek kombóznak a küldetésünkkel is. A „felszabadult” toronyszint helyünket így az árnyjárók sziklaerődjeárnyjárók sziklaerődje foglalja el. Új hullámon mindössze 4 démon bestia akadálylap áll rendelkezésünkre, amik viszont annál durvábbak. A beriquel végzeteberiquel végzete totális terror, a ryeki időfalóryeki időfaló gyengeségjelzőt osztogat, a wirgwirg erejét senkinek sem kell bemutatni, a vörös szolgavörös szolga pedig a legnépszerűbb pakli totális ellenlapja (igen, kinyírja a lesathlesathot egy körre!). Mivel szükség lesz még akadálylapokra egyrészt ingyenes zöld kártyákkal, másrészt a küldetéshez is jól illő elementálokkal egészítjük ki a démoni blokkot. FöldúrFöldúr, káoszelementálkáoszelementál, szélúrszélúr. Ráadásul a küldetésünk az összeset turbózza. Ezek nem olcsó akadályok, de a szélúr a mai környezetben reálisan kifizethető első körben a kalandozó leidézése után, a földúr fixen 3 MP és a rohamostromok huszárkodásait egy körre megakasztja. Az ingyenesség jegyében bekerül a pókhálópókháló, ami az időfalóval kombózik, a dimenzióörvénydimenzióörvény, ami szintén jó a lesath ellen, és az örvényzárörvényzár, ami visszatermel egy kis manát, amit a démonokra költhetünk utána. Összesen 10 fajta akadálylap, ennyi elég kell, hogy legyen.

Nézzük a segédkalandozókat

Igen elszomorító a démonológiában jártas kalandozók felhozatala, ráadásul nagy részük halál jellemű. Aki jellemben passzol az meg drága, némelyik kombót igényel (változások őreváltozások őre). Ha az első körös megindulás lehetőségét szem előtt tartjuk, akkor 2 kalandozóra szűkül a tárház: lángfürkésző szerafistalángfürkésző szerafista és káosz-ouddaka követőjekáosz-ouddaka követője. A szerafista 1 szinttel jobb, de a képessége jelen körülmények között nem hasznosítható, a követő viszont elég hasznos képességgel bír a mostani játékkörnyezetben, de könnyen elhalálozhat, ráadásul vérgólemként már démonológiával sem bír. Mi ellen is hasznos ő? Ősök szólításaŐsök szólítása, FalánkFalánk, dorani csontmesterdorani csontmester, múltidézéses harci arzenál, időtlen trollidőtlen troll, són-tír adományasón-tír adománya, goblin hullarablógoblin hullarabló. Engem meggyőzött, a szerafista kimarad. Mert, hogy a toborzásban segítségül hívjuk vya grom rőt farkasaivya grom rőt farkasait is, akik egy udvari ezermesterudvari ezermesterrel tudnak szolgálni. Ami nem csak azért jó, mert nem fogja a helyet más elől, de az embervadászok a bestiáink támadásait is stabilizálják, ha kell.

Mi kell még?

Harci csomag, küldetéskeresés, másik küldetés, amivel összejön a 11 diadalpont és védelem. Mert hogy a fő küldetésünk nevesített „hős”… A harci csomag egyszerű lesz, két akciólap is adja magát a témába. Az első a szentségtelen kapuszentségtelen kapu, a második a lappangó démon kitöréselappangó démon kitörése. Azt hiszem, egyiket se kell magyarázni. A küldetéseket szakértő sámánként(időjóslás 3) a barlangunkbólbarlangunkból nézegetjük – ha már ott vagyunk, az ellenfél szándékait is lessük meg a füstön keresztül! – illetve a kettő az egyben megoldásként idővihart is zabolázunkidővihart is zabolázunk, csak el ne felejtsünk mindig nézelődni. ( A küldetéssel egyébként a besúgó leleplezésünketbesúgó leleplezésünket is tudjuk segíteni, hogy nagyobb eséllyel találjon kalandozót, de a sámánbarlanggal is csekkolhatjuk, mi vár majd ránk.) Védelemként hagyatkozzunk a túlélési ösztöntúlélési ösztönünkre, a rőt farkasokra és az égiek békéjéreégiek békéjére.

Köszönöm a figyelmet, jó kártyázást mindenkinek!

Jabbah