Lunírok kora

A mai cikkben két lapról lesz szó, és a cím ellenére egyik sem eseménylap. Bevezetésnek nézzük meg eddig milyen lunír lapok láttak napvilágot a kártyában. 2 Vöröslunír, valamint 3-3 Fekete és Ezüstlunír, azaz összesen 8 felszerelés. Sebzés, kézméret csökkenés, olcsósítás, gyógyulást. A lunírok első segítő lapja a Felszerelkezés képében jelent meg, ez igen megdobta az erejét az e köré építő koncepcióknak, mert manőverbe indulva megkaptuk a hiányzó elemet, összeállt a kép.

Aztán tavaly év elején érkezett egy toronyszint, ami megkombózta egymással a lunírokat, sőt a csatolást is olcsósítja és külső síkon is megmaradnak, a Kóborlók és időutazók nagy örömére. A most érkező két felszerelés ezt a trendet viszi tovább, bár a csatolás költsége megszűnt, a „szettben erősebb koncepció viszont nem. Ami biztos, hogy a lunírok nem a sorban ülős mechanikákat támogatják, kifejezetten a manőverezést segítik, a túlélésünket és a hordák üzembiztos lemészárlását támogatják.

Nézzük mivel is fogjuk aprítani ezentúl a zombi, gaug vagy wicca hordákat!

egyedi ritkaságú <strong>Kóborlók pengéje</strong>Kóborlók pengéje 1 MP
Kéklunírból kovácsolt crantai hosszúkard
Nincs kasztmegkötés
ID: Végleges AT: Varázstárgy F: Sor S: Nincs
Közelharci fegyver
[harci képességegyszeri képesség] Célpont frontember 1 szintet sebződik.
Ha a célpont jelző kalandozó volt, akkor ezután meghal.
[állandó képesség] Ha viselője ölt meg kalandozót egy sorelhagyó
manőverben, akkor éberen tér vissza Sorába.
Egy fordulóban egyszer érvényesül.

A játék első kéklunír felszerelése. Felszerelkezés kompatibilis, nem fog örülni egy ellenfél sem, ha meglátja ezt a kalandozónkon. Merthogy ennek a lapnak a célja a pusztítás, a jelző kalandozók kegyetlen kiirtása. Persze egy valamire való kóborló nem ijed meg rendes kalandozóktól sem, a tempó érdekében mindenképp halálra fogunk szomjazni. Káin hírnökeKáin hírnöke beáll lefejez vagy befejez, termel egy szakajtó zombit, és éberen hazamegy: részéről jöhet a következő ostrom vagy alapít egy kultuszt magának…

No de mi van, ha az ellenfél is visszaüt, vagy más gyomorforgató dolgokkal próbálkozik? Vagy ha a zombihorda nem akar elfogyni? Ilyenkor veszi fel egy Hűséges a feketelunír vértjét a kard mellé, és jelentkezik szolgálatra:

mitikus ritkaságú Hűségesek pikkelyvértje 1 MP
A kóborlók tradicionális feketelunír vértezete
Nincs kasztmegkötés
ID: Végleges AT: Varázstárgy F: Sor S: Nincs
Páncél
VÉDŐKÜSZÖB: 6. SFÉ: 2.
[állandó képesség] Viselője élőhalottnak minősül, nem hat rá TÚLÜTÉS,
AKARATÁTVITEL, mérgezés és gyengeségjelző.
[állandó képesség] Ha viselőjéhez legalább két lunír felszerelés van csatolva,
akkor pihenő helyzetben is akadályozó csapatba választható.
Egy fordulóban egyszer érvényesül.

Erre mondanám, hogy egy ilyennel a kalandozónkon aki halálba tud küldeni minket, az megérdemli, hogy megnyerje a harcot. 🙂 Túlütés, akaratátvitel, mérgek és gyengeségjelzők kuka, és lehet 6 fölé dobni, hogy sebezzen egyáltalán. Persze a Kristálykirálynő elfeledett képessége okozhat kellemetlen perceket, és ha megsérült a kalandozónknak, akkor is várnia kell egy kört – de egy kis gyógynövény ugyanúgy helyreránt minket, mint a Kék Herceget.

Szóval igen erősre sikerült a két felszerelés kombinációja, a blokkolás új dimenzióba kerül, az MP hátrány nem jelenti a játék végét, a hordák sem fognak tudni körbe ugrálni minket. Az ugrálást persze a masszív hentelés is megfékezi, nehogy megint jöjjenek a mitugrászok. A lesath pedig szomorúan integet a külső síkokról, ami talán nem is baj szerintem.

Persze az egész semmit sem ér kereső hatások nélkül, a felszerelkezés alap lesz a lunírokra építő paklikban, könnyen lehet, hogy a gnómok tudósai is, akik újrakovácsolják a csatában kicsorbult pengéinket és behorpadt vérteinket, hogy egy fordulóban többször is hadra kész legyenek seregein…. de napvilágot látnak új titkok is, amelyek a lunírok igazi korát elhozzák… a következő cikkben…

Jabbah