Versenybe vésett emlékezet

Pálinkás Úr versenyének formátuma rendhagyó lesz, hisz nem valamelyik sztenderd játék típus kerül terítékre, hanem egy feltörekvő új formátum lesz emlékének őrzője a gyakori átlagos.

Jurity Zoltán nevének említésével kell kezdenem a cikk első harmadát, hisz Székesfehérvár szervező zsenije rengeteg ilyen formátumot tartott, és ennek fényében az ottani játékosok gyorsan rájöttek mi a broken ezen a versenyfajtán. Kialakították a versenyhez mellékelt tiltólistájukat, hisz a 10 forintos lapok világában is vannak broken hatások.  2 teljes évig lett ez a lista folyamatosan vezetve újra és átgondolva, aminek eredménye az lett   hogy egy új formátum képződött amit bár  gyakori átlagosnak hívnak de valójában már jóval több ennél. A hagyományos lapkészlet összes gyakori és átlagos lapját tartalmazza a formátum, kivéve a következő kártyákat:

Szárnyas Vigyázó, Huri, Ranagol Paplovag, Kötések Oldása, Emír Lányának kiszabadítása, Kapcsolattal Felruházás, Kígyószekta Szolgálója, Concordia, Álom Dala, Ófa Ága, Csapdák Terme, Kincses kamra


Engedélyt kértem Zolitól, hogy a Pálinkás László Vándor Versenyt (továbbiakban PLVV) ez a tiltólista alapján szervezzem meg Egerben, egy nagyon régi, mindenki által ismert legendával közösen.  A legenda személyét illetően gondolom mindenki sejti, hogy ez az úriember nem más mint Doktor Dénes!!

Eger a finom borok hazája lesz az első állomása a megemlékezésnek ami az elhunyt legendánk miatt kerül megrendezésre. Fentebb írtam a formátumról, úgy gondolom ezen a formátumon még Pálinkás Úr is simán elindulna, hisz szívesen játszana meccseket a gyakori és átlagos kártyákkal. Azonban ezen a formátumon a Kiválasztott Akarata ami megtestesíti Laci bá szellemét nem lehetne jelen, lévén egy korszakos egyedi spoilerről beszélünk. Abban hiszek hogy a Kiválasztott Akaratának helyt kell kapnia ezen a versenyen. Nem szeretném ha azon múlna bárki indulása, hogy mennyi mitikus lapja van, ahogy azt sem, hogy a régi meghívott titánok vérre menő Amt-Narok meg lesathok ellen harcoljanak. Azt szeretném ha emlékeznénk és közösség lennénk, hogy fent mikor az “öreg” letekint ránk örüljön hogy ily sokan összejöttünk.

Éppen ezért a következő extra szabály lesz a versenyen:

állandó képességmegszakító képesség A játékos kivehet pontosan egy darab A Kiválasztott AkaratáA Kiválasztott Akaratát a cserepaklijából, majd kezébe veheti. A képesség a játék hátralévő részében nem alkalmazható játékosa számára.

Úgy tervezem hogy Doktor Dénes egri csörtéjére nyitásként gondoljunk. Az a tervem, hogy még két állomás lesz az év végéig, hasonló szabályokkal, azonban a további állomásokra későbbi cikkben szeretnék sort keríteni. Találkozzunk Egerben Május hatodikán Doktor Dénes vendégeként!

Maradok tisztelettel:
Aquir azaz Magyar Máté