Különleges megbízott

A mai lap kicsit – ok, rendben, jócskán – szétfeszíti egy pakli terjedelmét. Párszor megpróbáltam, de sosem bírtam két témát beleszuszakolni – többet próbáltam.

Akik játszottak vele, elég jó eredményeket értek el, a lap, az alapkoncepció tehát messze nem rossz. Nem is az a célom, hogy megmondjam a frankót azoknak, akik ügyesebbek, vagy eredményesebbek nálam. Pusztán arról van csak szó, hogy én mikkel raknám, rakom majd egy kupacba.

Kicsit merésznek tűnik az a verzió, ami összesen 1 db ilyet használ. Nehéz kiénekelni a kijátszását, de szerintem jobb kettővel játszani.

Amikor azt nézzük, melyik kalandozót jó vele visszahozni, sokok véleményével egyetértve az ediomad szószólójá ediomad szószólóját tartom én is a leghatékonyabbnak. Szorosan követi a pók mestergyilkospók mestergyilkos, főleg, ha már leraktunk mondjuk egy voluptas nefariavoluptas nefariat legalább. Nyilvánvaló tempó-daráló hozzá az ősi vérősi vér és a flerfler – mindenki használja is. A mestergyilkos ugye törzsszövetségnél minden sebzéssel öl is azonnal, erre mennek rá a kóborlók pengéjekóborlók pengéje, ófa talizmánófa talizmán, begyakorolt döfésbegyakorolt döfés, phet leheletephet lehelete lapok. Mondom, miket tartok idevágónak, jó kiegészítésnek, vagy érdekes fazonírozásnak:

 

Fegyverkezési verseny

A megbízott – ha csak  grafikát nézzük – valószínűleg szereti a míves, nagy páncélokat is. Gondolom, nem úgy van divattervezve, hogy a gigászi sisak alatt balettszoknyában futkos. Szerintem kivállóan illik hozzá a feketelúnír vámpírpajzsfeketelúnír vámpírpajzs gyors hatású sebző-gyógyító képessége, amit idén – tehát még 3 hónapig – ÚH környezetben is mellépróbálhatunk. Előnye, hogy nem kell rá dobni, hogy körönként ismételhető, illetve hogy gyors hatás. Hátánya, hogy csak feketelunírral párban működik – tehát stílusbaki nélkül csak a hűségesek pikkelyvértjéhűségesek pikkelyvértjével vehetjük fel, ha a kifutóra megyünk. Aki az akciólapokkat olcsósító beavatás csarnokabeavatás csarnoka alternítívájaként el tud képzelni szunnyadók csarnokászunnyadók csarnokát, és a gusztusa bírja a ripacskodást a színesfémekkel, az néhány ütést kicserélhet felszerelésekre. Harc közben ugye ezekre az apróságokra nem adunk, ott csak a lapra írt szöveg számít, a kovácsnak pedig közepes lunírficamot kívánunk.

 

Ha már a kovácsot emlegetjük…

Az acélmaszkos fegyverkovácsacélmaszkos fegyverkovács minden kalandozónak beépített sebzést ad, és az aquirokra épített törzsszövetség amúgy is valószínűleg fel fog állni. Mivel a pakli használja a nagator – besúgó leleplezése mechanikát, szerintem nem túl nagy mellékvágány, vagy plusz költség ez a 3/2-es kalandozó.

 

A hatalmasok sz(opat)ócsöve

Az ellenfél ellehetetlenítésére játszó játékstílus (gyk. kontroll) elgondolkozhat a nyirkos világ megbízottjányirkos világ megbízottján, akit nudumalnudumallal kombinálva használhat. Manőver kezdetén berántjuk, majd a nudumalnak fókuszálva az ellenfelet lapáldozásra kényszerítjük. Mellesleg utána a nudumal tud akadályozni, ha kell. Ez a változat Tyrrano tombolásáTyrrano tombolásával és Káosz-Buulzaab áldásáKáosz-Buulzaab áldásával kombinálva működik hatékonyan, mert ezek a lapok egyébként is pucolják a pástot. Mivel a kalandozókat elég simán nemg tudjuk ölni, szerintem veszélyes szerszám, akár győzelmi kondíciónak is tekinthetjük. Ebbe a témába az ófa ágaófa ága elterjedtsége miatt biztosan tennék arguren hanyatlásáarguren hanyatlását. Kellemetlen lehet váratlanul feláldozni egy tornyot. Le tudja tenni szövetség megkötésészövetség megkötésével 6 szövetségponttal a Misztikus bankárMisztikus bankárt. Szerintem az az 1 kör előny nagyon sokat erősíti a mitik quintarhán.

 

Manaláz

Nem tudom megérteni, miért nem játssza senki a flottagrófflottagrófot. Nagyon komoly fölényt tudunk vele kialakítani. Vannak paklik, amik 10 lapos minitémákat használnak egy körönkénti 2 aranyas erőforráskiegészítés kedvéért. Ide 2 flottagróf kell, és netto mp-t termelünk vele.

Kicsit elfeledettnek tartom a portyázás a fekete határonportyázás a fekete határon küldit, ami az álomkristály felkutatásaálomkristály felkutatása és a mágiagóc kiaknázásamágiagóc kiaknázása mellé téve az mp-gyártó-taposó szekciót tudja kiegészíteni. Innen már csak egy lépés a KasquenKasquen, ahol mi körönként 6+, az ellenfél pedig max 3 mp-ből gazdálkodik.

 

Molto tempo, campo basso

A nagator-besúgó mechanika szép és jó. Csak lassú. Szerintem a szószóló miatt lehet eleve a pakliba tenni az őserős küldetéseket, úgyis ki tudjuk keresni őket. 1-2 csuklyás idegencsuklyás idegen tovább tudja gyorsítani a küldetések felbukkanását, nem kell új körre várni a manőver reményében. Ha sietve akarunk manőverezni, a voluptasok helyett valami mást érdemes használnunk, hogy ne a saját kalandozónk legyen az akadálya a gyors kirohanásnak.

A pók mestergyilkospók mestergyilkos miatt lehet Vittadora postakocsi-állomásVittadora postakocsi-állomással, váltott lovakkal manőverezni. Természetszellemet látogatni pl. 2 kallerrel úgy is mehetünk, hogy mindkettő éberen tér haza. Ez pl. durván gerjeszthető a lunírtémában elrejtett tempókkal, a megbízottunk olyan szorgalmasan jön-megy, hogy ediomadi kontaktjai alig ismernek rá.

 

Vegánok kíméljenek

Érdekesnek tartom BöllérBöllérrel kombinálva: ingyen hozom, amit hozok, manőver végén 2 aranyat kapok érte. És megy vissza a múltba, hogy biztosan újra hozhassuk. Ezt versenyen már láttam, megér egy megosztást a témában… Ez a remek kalandozó 2 mp-ért tud mulandóságmulandóságot kijátszani – ha a frontemberi büntető alól kimentjük.

 

Milf-party

Ha valaki megmarad a beavatás csarnokánál, megpróbálhatja, hogy északi kapuészaki kapuval kikeres 4 Hawane KaryliáHawane Karyliát. A megbízott behozza, Karylia ingyen hazakíséri, akit kell, majd visszakeveredik a pakliba. Amikor ezt negyedszer is megtettük, újra északi kapuzunk. Közben a Voluptas bájait sem hanyagoljuk… Lehet rá termékenység bálványátermékenység bálványát játszani, alapszintjelzőnk van vagonszámra (és ugye a bálványt a megbízott szövetség megkötésével eleve 6 SZP-vel teszi le, minek ide proaktív manőverezés…) Ebbe az ágazatba Kárhozat angyaláKárhozat angyalát tennék még, aki midnen tekintetben illik a koncepciónkba, ezt remélem, nem kell részleteznem. Az orwellánusokra lehet bordélybordélyt alapítani, e téren szert tettek már a szükséges közösségdinamikai gyakorlatra. A bálvány és a bordély pedig sorsszelencéért kiált.

 

És amit nem lehet

Rualani őrzőRualani őrző, gra-tinoli mortorgra-tinoli mortor, királyvámpírkirályvámpír, khatif kiáltókhatif kiáltó. A temetők meg üresek…

MDani