Küldetések újragondolva

Mint ahogy az a fórumtalálkozón/évzárón bejelentésre került, illetve a ranglistából is látható, a küldetések (questek) újragondolásra kerültek. Három a questekhez kötődő, azokat rendszeresen teljesítő kártyás került felkérésre a questek kitalálására és közzétételére. A kihívásokat így MDani, Enriquel és jómagam hármasa fogja a jövőben meghatározni és itt a honlapon cikkben közzétenni. Az aktuális és a korábbi hónapok kihívása természetesen megtalálható lesz, mégpedig itt: http://mk.deltavision.hu/kihivasok/

A kihívások alapelvei

A kihívások legfontosabb alapelve, hogy kifejezetten nehezen teljesíthetőek legyenek. Tehát aki teljesíteni akarja, annak időt és sok-sok gondolkodást kell belefektetnie, cserébe a dicsőség, az elismerése is növekszik. Annál is inkább, mivel már nem számít bele a ranglistába, attól teljesen különvált és a díjazása is különálló lett, a fórumtalálkozó alapján év végén a sikeres kihívást teljesítők egy csak így megszerezhető kártyát kapnak jutalmul. Fontos megjegyezni, hogy ezentúl nem lesz olyan verseny a questelők között, hogy ki teljesítette először vagy ki érte el a minimum feletti legnagyobb értéket, hanem egy konkrét értéket vagy állapotot (pl. 5 sikeres harc manőver egy fordulón belül) teljesítve az adott versenyen a quest-kihívás teljesül. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy versenyen a kihívás csak egyszer teljesíthető, függetlenül attól, hogy egyébként hány meccsen teljesítette a versenyző. Egy adott havi kihívás viszont nemcsak egyszer teljesíthető, hiszen, ha több versenyen is teljesíti valaki például az adott havi örökség kihívást, akkor minden versenyért ahol teljesítette felkerül a ranglista kihívás részére.

Az előbbiekből látszik, hogy a kihívás ranglistája nem pontok, hanem az egyes teljesítések száma alapján fog kialakulni. Itt felmerül a kérdés, hogy akkor egy nagy 3-4-szeres szorzós versenyen teljesített kihívás ugyanannyit ér, mint egy “mezei” hammertimeos csörtén elért? Nyilván valóan egy évzárón sokkal nehezebb teljesíteni a kihívást, illetve nagy áldozat a kihívásra külön készülni. Épp ezért, a nagyobb szorzós versenyeken elért kihívások duplán, triplán vagy 4-szeresen fognak számítani, a verseny szorzójától függően.

Másik fontos irányelv, hogy a kihívások rotálódni fognak, minden hónapban másik vonalra koncentrálnak majd. (Ostrom, küldetés, kontroll, dobatás) Ha viszont egy adott hónapban valamelyik formátum vonatkozásában nem kerül megrendezésre verseny és emiatt nem teljesíthető, akkor az a quest átugrik a következő hónapra.

Fejlesztés, a jövő

Zárásként szeretném leszögezni, hogy a kihívások rendszere a játék izgalmasabbá tételét szolgálja, így a kis triumvirátusunk szívesen fogad ötleteket, javaslatokat, amivel jobbá lehet tenni a kihívásokat. Olyannyira, hogy a februári kihívások a visszajelzések alapján változtak is megjelenésük napján.

Mindenkinek jó játékot és questelést kívánok!

Jabbah