A lepkegyűjtés következményei – Koldustanya

Ahogy beszéltük, az Örömnegyedhez kapacitás kell. Remélem, kedvedre válogattál, és a mennyiség-minőség, valamint az ár-érték relációt nem tévesztetted szem elől.

Ha mégis, ne bánkódj! Ezt tették elődeid is. Ők is legatyásodva, homlok-a-falhoz mechanikával araszoltak a negyedeket elválasztó kapuhoz. Ők is mindig elfelejtették, hogy az utolsó aranyat nem a fogadóbeli szállásra, hanem a kapudíjra kell félretenni, nem voltak Erion méreteihez hozzászokva.

Persze aztán, mikor a kapuőrök bedobják a szokásos “mész, vagy maradsz?” kombót, mind odaadták. Visszamenni? Jelen állapotban legfeljebb szolgáltatást vállalhatnál, az örömökön rég túl vagyunk. Mikor az egyik bordély díszleteit figyelted, egy pillanatra felmerült benned a kérdés, hogy ez a tag hogy a Dellába került az örömnegyedbe. Egy pillanatra kitisztul és összeáll minden, aztán a kapu becsukódik, a zaj összekuszálja a gongolataidat.

Három-négy kanyar után gyanút fogsz. Bizony, bizony. Nem erről jöttél. Elönti érzékeidet az új realitás, a Szegénynegyedbe tévedtél.


átlagos ritkaságú <strong>Koldustanya</strong>Koldustanya 0 MP
Szegénynegyed
Feltétel: Tolvaj/Szegénynegyedbeli kalandozó
DP 0 AKADÁLYOK 2
[egyszeri képesség] Irányítója feláldozhatja
egy csatolt akadálylapját.
Ha így tesz, kap 1 Aranyat.

Ha máshogy nem is, de a grafika részleteit nézve feltűnik, hogy kb. ugyanaz folyik itt is, csak fordított szereposztásban: itt a macskák adják elő, és az emberek figyelik ahogy aranyra váltja mindenki mindenét. Téged is már kinézett magának valaki, neki most te vagy a minden! Csak ma éjjel hárman mondták ugyanezt – jut eszedbe, míg új patrónusod fel-, le-, és végigmér. A zsebeidet is. Valamit ihattál, mert lassan, nyugodtan engedelmeskedsz. Persze te már tudod, amit ő még csak sejt. A végeredmény nulla lesz. Borítsuk a további részletekre a feledés könyörületes fátyolát…

Tehát a Koldustanya

Itt is aranycsinálás zajlik, Erionban mindenki alkimista, vagy annak tanul. A hatásfok persze helyenként el-eltér egymástól, de az itteniek alapanyag, hozzávalók és szellemiek terén is jelentős hendikeppel látnak hozzá a mindennapi házifeladathoz. Becsületükre legyen mondva, a mostoha körülmények ellenére megtalálták a maguk titkos tutiját.

Itt azért vannak olyan dolgok, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A rendes akadálylapokat a kémhálózattal… Jó, csak mondom. Az Időtlen trollIdőtlen troll. Nem, nem ez nem giga-broken kombó, három építményt kell letenni hozzá, hogy erősnek mondhassuk. 3 bordélybordélyhoz meg 3 kaller kell… Persze lehet mondani, hogy a vatah csatornákvatah csatornák is 3 építmény és csak 1 manát ad. Jól tudjuk, hogy az ott összesen 4 MP, itt ez 3 arany.

Na, ezt már patikamérlegen kell nézni, mert ha ebből a 3 aranyból a gathölnélgathölnél valami jobbat tudok hozni, akkor… Akkor, ott vannak az elvadultak. Néha lecsatoljuk őket. Kínunkban, kipörgetésre, stb, de mindig jobb híján. Itt most azt érezheted, hogy az amúgy súlytalan lapból kihoztál valamit. Ebben szerintem egy izgalmas taktikai elem sejlik fel. Kiugraszthatom a hullát a bokorból azzal, hogy az ellenfelemet az elvadult áldozással a “hátha oda is gagyit csatolt” felismerés felé terelem. TelepítésTelepítéssel gondolhatjuk tovább.

De Koldustanya célja mindig az lesz, hogy a melyik ujjamat harapjam le játékban olcsóbban izzadjuk le a kallert. SytixSytix?

MDani