Klubnap Füzesabony

Üdv néktek kiválasztottak!

 

Pénteken délután lezajlott az első hivatalos klubnap Füzesabonyban. Az este fantasztikus hangulatban és óriási csatákkal telt amit köszönök szépen azoknak akik eljöttek, és játszottak egy jót.

Üröm az örömben, hogy sajnos csak négyen voltunk, de ez nem szegte kedvünket, hogy leteszteljünk néhány PLEV paklit a februári füzesabonyi megmérettetésre(ez itt a reklám helye).

Ruttkay Ádámmal korán érkeztünk és rövid előkészület után el is kezdtünk játszani. Ádámmal azért szeretek leülni így otthoni játékok alkalmával mert gyorsan játszunk sokat, így egy-egy alkalommal több paklit is át tudunk pörgetni, majd az előjött hiányosságokat pótolva  és a hibákat kiküszöbölve már a változtatott és fejlesztett paklikat tudjuk forgatni. Mindketten több paklit vittünk, hogy lássuk mire is képesek.  Ádám törpéket küldetésre, dorani dobatós valamint egy nekromantás zombis ostrom dekket hozott. Én egy elf küldis valamint egy gorviki fejvadászos küldis paklit vittem. Első meccsen a törpék csaptak össze a fejvadászokkal. A játék elején egy Corga faluCorga falu raktam ki így biztosítva, hogy a kalandozóim 4 mp-ért jöjjenek. Kezdő toronyszintnek Krad szentély, Bigy, dicsőség csarnoka. Embereim hadát elég vegyes kép jellemezte: egyrészt mert szerettem volna kipróbálni melyik mire képes másrészt meg elég gyéren álltam lapkészletileg, így fordulhatott elő, hogy némely kalandozóból csak egy darab került a pakliba. De még így is szerencsésnek mondhatom magam, mert az este során mindig feljött valamelyik így lehetőségem is volt kipróbálni őket. A pakli dp-vel nyer. Két meccs alatt kétszer nyertem a törpék ellen. A kalandozóimhoz nagyon jól illenek a következő sebészeti eszközök: RamieraRamiera FejvadászkardFejvadászkard Mara-sequorMara-sequor SequorSequor valamint sebzésnek a begyakorolt döfés mellé Fegyveres támadásFegyveres támadás került, hiszen jó esteben ezzel a lappal KalkiraKalkira és az Abradói moradonAbradói moradon ingyen sebez 4 szintet. A kezdő Corga falu mellet még 2 falut valamint Obszidián-szurdokObszidián-szurdok használtam, hiszen így a megoldott küldetések dp értékével tudtam növelni a tornyaim falát. Végülis nem kellett nagyon sietnem a játékkal, elég volt körönként egy küldit megoldani így is a második körre mindkét esetben meglett a győzelemhez szükséges dp mennyiség.

Közben megérkezett Igor és Antal Zsolti barátunk is akik csatlakoztak az asztalunkhoz. Ádámnak a két vereség után már nem volt kedve ellenem játszani így ő Zsoltival folytatta a kártyázást, ahol kipróbálásra került az elfes küldi valamint a nekromantás zombis ostrompakli. Zsoltit 4 év után sikerült újra vissza csábítani a játékhoz. Remélem véglegesen!

Igor ellen folytattam a gorvikiakkal való játékot. Ő orkokkal játszott(milyen meglepő!) ostromra. 3 meccset játszottunk ahol 2 vereség után én mondtam, hogy hagyjuk abba, mert szépen elszaladt az idő. A gaug hordát nem tudtam megállítani, mert míg nálam körönként egy esetleg kettő kalandozó érkezett addig nála 2-4 gaug ért pástot. Sajnos a paklimból hiányzott a MárványszentélyMárványszentély amivel lett volna esélyem a horda ellen. Viszont nagyon sok gyilkolás, manőver volt a meccsek alatt ami igazán élvezetessé tette a játékot. Előjött az is, hogy egy-egy elrontott támadó dobás is meccs döntő lehet. Az egy nyert meccsem is azért volt mert Igor kétszer rontott el támadás dobást. 4 óra alatt összesen 5 meccset játszottam amiből kettő eléggé elhúzódott. A klubnapot én személy szerint sikeresnek ítélem meg, annak ellenére, hogy több emberre számítottam, de kezdésnek beérem ezzel is. Természetesen lesz a klubnapozásnak folytatása, mert a játékélmény mellett nagyon sok tapasztalattal is gazdagodik az ember. A következő klubnapra most Pénteken kerül sor ugyanott ugyanakkor, viszont most korforulós paklikkal  fogunk játszani, hiszen nem tehetjük le csak egy formátum mellett a voksunkat. Várok mindenkit sok szeretettel most Pénteken Füzesabonyba a Fortuna Sörözőbe egy baráti játékra!

Az alábbiakban pedig következzék Ádám beszámolója a pénteki történésekről:

 

 

Megtörtént az első füzesabonyi klubnap, a téma pedig a PLEV volt.

Több paklival is készültünk, így tudtunk változatosakat játszani. És igazán gondolkodós, elnyúlós, taktikázós csatáknak néztünk elébe, amiket rettenetesen élveztem! Ez az a játékstílus, ami megfog engem a kártyában, hogy ajj már lement 8 kör, most kéne húznom azt a kártyát, amit még nem sikerült, pedig a jövő paklim nem áll már csak, max 15 lapból.

 

Ezt lehet szó szerint érteni. A legtöbb játékban szeirntem 10 alá ment a jövő paklim, és nem azért, mert dobatós ellen játszottam. Így igazán lehet tesztelni a paklikat, hogy melyik mennyire jó.

 

„Rákényszerítettetek” 40 lapos paklira, de talán nem baj, jó volt ez így. (akkor is maradok a 60 laposok híve)

 

Igaz az is, hogy sorsszelencés és gyíkos paklival senki se készült. Hála a magasságos égnek. Annyit szerepelt az a két pakli már a versenyeken, hogy lassan elkopnak a lapok! 😀 Na de viccet félre téve.

 

Jómagam játszottam küldetéses és ostrom paklival is. Ezekről fogok részletesebben írni majd egy-egy külön cikk keretében, hátha inspirál majd másokat is a két elképzelés.

 

Ellenfeleim voltak fejvadászokkal, elfekkel, varázslókkal, játszottam küldetéses, ostrom és dobatós pakli ellen is, az öt óra játékidő rettenetesen gyorsan elrepült, de sajnos a kocsma akkor este megtelt, és így abbahagytuk a játékot, csatlakoztunk a csak italozókhoz.

 

Első meccsemen Ricsi ellen mentem, hát hamar kikaptam, az én paklim nem volt ellene jó. (Szerencsére Igor alaposan revansot vett 😀 )

 

A többi meccsem Zsolti ellen játszottam, először kedvenceim jöttek, a törpék. Az évzárós dobatós paklim ellen, amiről már írtam nektek cikket is. Zsoltinak nagyon rosszul jött a lapjárás, nekem nagyon jól, így győztem, meg Zsoltinak nem is nagyon feküdt a pakli, nem alakult ki szimpátia, így váltott elfekre, akik nagyon szemtelenek voltak. Itt ha jól emlékszem egyszer szertem, egyszer vesztettem, kiélezett küzdelmek voltak, hajszál híjján győzelemmel és vereséggel. Igazából eltaktikázásán múlt a győzelmem is.

 

Utána én cseréltem paklit, ki akartam próbálni egy ostromlósat. Na itt volt egy nagyon-nagyon matekozós meccs. Igazán meg kellett gondolni ki mikor megy ki manőverbe és ki mivel akadályoz. Zsoltinak küldetéses paklija volt és erősebb kalandozói, mi többen voltunk, telis tele akadálylapokkal.

 

Nem nagyon hitte el, hogy ennyi akadálylapom van, bepróbálkozott, utána már csak szentségelt, mikor minden küldetésére simán raktam két akadálylapot.

 

Nem akarok direkt lapokat és elképzelést írni, mert a küldetéses után erről a pakliról is akarok cikkezni.

 

Mindenesetre a klubnap nagyon jó volt, a következő korfordulós lesz, oda is van 1-2 saját ötletem, amit ki akarok próbálni, majd arról is osztok meg tapasztalatokat a játékosokkal!