KK-leaks

Azt mondják, a jó cikkhez kell egy jó kezdőmondat. Augusztusban lesz 6 éve, hogy mindig azzal a reménységgel ülök le cikket írni, hogy hátha valaki súg egy jó kezdőmondatot.

Mióta tavaly augusztus óta nem csaknem légüres térben, steril vákuumban írogtok, néha kisegítve érzem magam. Most is így van ez, ehhez a cikkhez az alapötlet az IT-kampánya óta várat magára, de a Démon Szeme eddig túlragyogta az Igram Azgebet, nem volt itt az ideje. Másrészt, idén abban maradtunk, hogy a kampányban a lapokat bemutató cikkeket csak érintőlegesen fogom készíteni. Inkább a téli felvezetést, és néhány, az összképhez lazábban kapcsolódó dolgot vállalok. Meg néhány lapot megiscsak, na.

 

Most is ilyen lazább dolog lesz. Le fogom ugyanis írni, mit bontottam és játszottam az április 28.-i versenyen. Akit esetleg ezzel meglepnék, javaslom, hogy 1. a tér-idő kontinuum Yneven korokkal ezelőtt is elavultnak számító elméletre való hivatkozással ne fárasszon, ott van például az a fickó, aki visszafelé halad az időben; 2. legyen tekintettel a nyomdába kerülés előtt laplistát, konkrétumokat követelők fogyasztói igényeire és jogaira.

 

Így tehát!

Mivel részt vettem a 20 éves jubileumi nagyversenyen, összesen 8 csomagot kaptam. Ebből 2 csomagot zárva kellett tartanom. Szerencsémre 2 mitiket bontottam, de egyiküket, Roxundot végül megfelelő akciólpok hiányában nem tettem be a paklimba. A sok amund gyá miatt, főleg a nassar-seeth és a mélysivatagi menethek miatt betettem viszont a Manifesztációt. Végül 4 meccset nyertem a hatból, de ezek közül 2 ennek a 0 mp-s eseménylapnak volt köszönhető. És persze vesztettem egy partit is miatta, hogy a horror költségeit rossz pillanatban fizettem ki.

 

De ne szaladjunk annyira előre.

Tehát, sok amund. 2 beavatási rituálé, 3 meneth, 2 azúr nefer, és 4 sonioni holdfényharcos. Melléjük a portyázással rendelkező birodalmi kalandozókat raktam, a 4 kasztfüggetlen roncsolást, és a gyors dobatástól védő Themes-szentélyt kezdőtoronynak, így a dobató dzsenn téma ellen védve éreztem magam. Megelevenedő akdálylapom kevés volt, volt viszont 3 coronellám.

 

1. forduló.

Sajnos nem emlékszem pontosan, de ellenfelem füzesbony-környéki kezdő játékos volt talán. Mindketten ismerkedtünk kicsit a lapokkal, de nem húzott jól, és benézte az oázist. A meccset a tarpannal küzdővermező holdfényharcosom hozta le végül (Dani, ezt benéztétek, a tarpant amundra nem lehet csatolni -szerk.), második megnyert és sebzés nélkül lehozott manőver után mp-fölényből nem hibáztam. Játszottunk visszavágót, ott is működött az alapelképzelésem. A végén mondta, hogy a Harc, Szenvedés, Halál lapot csak feelingből játszotta ki, tudta, hogy azon elmehet a parti. Szerintem is az az egyik leggyengébb egyedi amúgy az íven.

 

2. forduló

Utána egy rutinos miskolcival kerültem össze, aki újabban, ahogy látom, reaktiválta magát. Legutóbb abonyban a PLEV-en játszottunk, ott az ő paklija működött jobban. Homoki elfeket és pyarroniakat válogatott össze, DP-re. Kirakott egy Homoki Históriát kincsként, és elindult rá 2 vér nélkül való vadászával és egy syburri fekete száznaggyal, mert tudta, hogy után védve lesz a számumtól, a megelevenedőktől és a gyöngyözőmézgától. Nekem feljött kezdőkézbe a bontásom egyetlen számum-ja, ami a razziánál is jobban bünteti a küldihordákat. Jó pillanatban játszottam ki, a 3 kalandozót megblokkoltam vele, elvittem a kincset, így 2 gyors ostrommal a holdfényharcosok tették a dolgukat.

 

3. forduló

A béta-csapat egyik dunántúli külsős tagjával játszottam, utólag azt gondolom, jobban felkészült a lapokból, mint én. De az is számított, hogy a 2 azúr nefer mellé nem húztam akciólapot, ő pedig bontott egy Sonion ébredését, amit nyilván be is húzott. Utolsó esélyként elküldtem küzdővermezni az Első Test ágyasát (ezzel a neves kihívás meg is lett) remélve, hogy őrá sem kerül gyengeségjelző az ébredés miatt. Ez be is jött, a megszakban támadó Sabathet szobrára viszont nem tudtam reagálni, a fayuma táboromat addigra elhasználtam. Azért jó parti volt, utólag is köszönöm.

 

4. forduló

Kezdtem úgy érezni, magam, mintha a Manifesztációt be se tettem volna a deckembe, 3 forduló alatt egyszer se láttam. Kis szünet volt, így pár lapot cseréltem a paklimban, betettem a kezdéskor túl kockázatosnak gondolt 2 Elátkozott Utast, és mellesleg leellenőriztem, hogy a kedvenc mitikem a helyén van-e. Ott volt.

Ma először játszottam pesti játékossal, és hamar kiderült, hogy amund-mirror lesz. Hozott egy azúr nefert, én egy sznofrut. Én egy menethet és 2 csatolást. Ő egy gyilokpusztai vízorzót hozott, ebből kiderült, hogy DP-taposásra játszik. 3. körben behúztam a Manifesztációt, addigra ő csinált 3 taposó manővert, -9 DP-m volt, amikor letettem. A tarpan-nassar seeth kombó segitett, a sznofru visszahozott a partiba. Kifizettem a szükséges 13 mp-t és nyertem, valójában 2 sikeres akadályozó manőverrel. MIndketten éreztük, hogy a mitik lap ereje hozta a partit, csak 20% volt a taktika.

 

5. forduló

Jött az újabb pesti ellenfél, egy régi topjátékos. Krán-pyarroni ostromkombóra rendezkedett be a bontásának megfelelően. Raktuk lefelé a 4/3-as kalandozókat, (ezen a meccsen lett meg a 10 kihívásból 4) lecsatoltunk 6-6 akadálylapot, és 30-30 mp-ig baltaarccal néztük egymást, jól sejtve, hogy aki elindul, veszít. Letettem a manifesztációt, hogy lássa, nem viccelek, vagy elindul, vagy simán veszít. Passzolt. Befizettem 14 mp-t, de neki erősebb keze volt, mint sejtettem, az elherdált mp megbosszulta magát. A kezében Stratégis, Elorand hermája és 2 légió büszkesége volt, nem bírtam eleget blokkolni mp-hátrányban. Talán ha várok még 2 kört.

 

6. forduló.

Ismét egy új – illetve régi-új – játékossal mérkőztem. Neki is 3 győzelme volt, mindketten az esetleges jó helyezés reményével ültünk le, illetve engem fűtött a láz, hogy az utolsó hiányzó kihivás is meglegyen. Homoki elfekre és 6 db ibarai gyöngyözőmézgára épült a paklija, 6 egyforma átlagost bontani sztem lottónyeremény szinten van – már a valószínűséget tekintve. A vízorzó, a Vér Nélkül Való és az oázis ezt a kombót nagyon megturbózza – ezért játszott vele, gondolom. Két dolog volt lényeges. Egyrészt, régen játszott, és örömében rögtön kettőt is letett ebből a gonosz méregből, sőt meg is jegyezte, hogy ez a lap 2 partit hozott neki, mekkora táp már átlagosban. Így még időben rájöttem, mi a koncepció. Másrészt felhúztam a paklim egyetlen thalethiai hebetjét, ami az amundokat megvédi ettől az átkozott növénytől, és miután leraktam, nyilván semmi pénzért nem küldtem manőverbe. Az első manőverben még egy szerencsés dobás is kellett, hogy a légiósomra kirakott bar horabi csata megnyerése miatt mindegyik coronellám betaláljon, de utána szépen kijöttek a sikeres akadályozások, és a 4. Fordulótól kezdve már csak a Manifesztációra gyűjtöttem. Ezúttal nem kalkuláltam magam.

 

Végül 109 nevezőből 18. lettem, de a 10 teljesített kihívásnak még jobban örültem. Hinnia azt hiszem, beházasodik a Manifeszációval dacoló sivatagi kuzinjai közé. Holnap megyek a másik bontottra, hála a szervezőnek!

 

MDani

 

 

 

 

 

 

(Azért ebben a cikkben ne vegyetek mindent véresen komolyan, pl. az ibarai gyöngyözőmézga sem véd az el Dzsiahtól… -szerk.)