KK-K…Kampány, már megint?

In medias res…

helyett, egy kis múltidézés:

Majdnem 10 éve volt legutóbb olyan, hogy egy naptári évben egynél több kiegésztítő kampánya kezdődött szeretett játékunk honlapja táján.

Másrészt, ha emlékszünk, a Kékarcú kiteljesedését, a “KK” azaz “Következő Kieg” fedőnévvel vezettem fel, még tavaly novemberben.

Most jön az in medias res, a harmadik “K”!

Ahogy ez már hivatalosan is be lett jelentve, ősszel meg fog jelenni egy Kezdőpakli.

A Kezdőpakli Kampányához – mint egy barokk operához – tartozik egy nyitány.

A nyitány ugye a főbb zenei témákat vezeti fel, központi akkordokra készíti fel a hallgatót (a modern zenében nincs nyitány, ott egyből a vetkőzés kezdődik).

A M.A.G.U.S. kártyában van nyitány, és a vetkőzés hetekig tart, mert úgy sokkal több izgalom jut. Jelen cikk tehát hasonló célt szolgál, mint a boosteren a fólia – késlelteti az élvezetet, de egyben növeli is talán.

Vannak viszont dolgok, amiket jobb előre megbeszélni, még vetkőzés előtt.

Kezdjük a leginkább triviálissal: A kezdőcsomag a kezdő játékosok reményében jön létre, olyanok számára, akik ténylegesen a 0-ról kezdik.

Ennek persze vannak következményei is. A kezdőpaklival való játék menetét a lehetőségekhez mérten egyszerűnek, átlathatónak szánjuk. Olyannak, hogy a játék során lehetőleg kevés szabálykérdést, “elágazást” kelljen kezelni. Más oldalról viszont a lapokkal a rendes szabályok szerint kelljen játszani, ne egy másik játék legyen, mint amit leendő játékosunk a csomag birtokában elsajátít.

 

Emiatt:

– Gyors hatás, semlegesítés, counterek, kulcszavak elvárása nem reális.

– Metát önmagában formáló mindenpaklis spoilerre kicsi esély van (0%).

– Lesz viszont benne low budget pakliváz, ami versenyzéshez nagyon kevés tunninggal kibővíthető.

– A lapok háttere, hangulata, témája a Kékarcú Kiteljesedéséhez kapcsolódik, az ott bemutatkozó témákat bővíti, támogatja, és balanszolja a jelenlegi játékkörnyezethez.

– A Kezdőpaklival párhuzamosan érkezik egy ultra sor is, amin a kártyák hasonló céllal jönnek – ebből egyet már névről ismertek, a Naplánzsda hordozóját. A Kezdőpakli érkezése tehát az ultrosztás rendjét is megváltoztatja.

– A kezdőpaklihoz is fog tartozni néhány promóciós lap.

– “Csak a bontottra készült!” Ezt a kritikát sokszor lehet hallani. Ennél a speciális terméknél – a többivel ellentétben – az a kimondott cél vezette az egyes lapok tervezését és a csomag összeállítását, hogy a dobozból kivett lapok komplett játékélményt nyújtsanak egy tabula rasa játékos számára. Tehát, itt sem a bontott verseny a céltábla közepe (amúgy természetesen lesz bontott), hanem a doboz önállósága.

– Nem minden laptípus szerepel a csomagban. Szövetséges, építmény és küldetés nem lesz benne.

– A lapjai – téma alapján – jól keverhetőek a KK lapokkal, az ott megismert deckek kapnak általuk további lehetőségeket.

– Könnyen legyűjthető. A dobozban fix darabszámú lap van, random faktor nélkül. A gyakoriság jelölése a PLEV formátummal való kompatibilitást szolgálja,     amelyik lap érezhetően nem illik oda, egyedi jelölést kapott.

 

Remélem a nyitány meghozta a kedvet a “vetkőztetéshez”, hamarosan további izgató darabok repülnek át a nyilvánosság spanyolfala felett…

 

MDani