Kívül tágasabb! – Olaf, a kidobóember

Egy elf-ork fajháborúhoz edzett idegrendszer természetesen azt figyeli, hogy halálon kívül kerül-e egyáltalán más a kórlapra. De ahogy már néhányszor elhangzott, Erion nem a “kínyírlak vagy beledöglesz magadtól” lehetőségek hazája. A kalandozók múltba-mélységbe kerüléséért legtöbb esetben a zöld kártyák tehetők felelőssé az elmúlt két évben – az akciólapok az Ősök ébredése utáni szezonban voltak a csúcson, befolyásuk hanyatlóban van. Minap mindenki elolvashatta, hogyan változik – mondjuk ki – hogyan javul az akadálylapok felhasználhatósága.

Nézzük például mai vendégünket!

Mai vendégünk picit sokat rendelt. Bele is kötött két örömlányba, meg a pultosba. Csalt a kártyában. Ügyeletes szoknyapecér sehol, mi legyen? Intek hát Olafnak… Olaf a nap nagy részét a kapualj egyik árnyékos asztal-szék párján tölti, Bragg társaságában ülve. Van az asztaluk mellett egy kis ablak, azon át néha kiadunk nekik egy sört és korcsolyát. Olafék remekül elvannak, amíg nem szólok, biztosan nem kelnek fel maguktól. Ha felkel, az problémát jelent. Olaf feladata egyszerű. Ha van probléma, Olaf felkel, és megszabadul a problémától. Ilyenkor övé a terep, mi pedig a pult mögé orientálódunk. Ketten legfeljebb hatfős csoportokat vállalnak, én csak úgy hívom “etikett továbbképzésre”. Apró sajátosság, hogy itt én jelölöm ki az évfolyamot, én előre, ők utólag fizetnek, nemritkán természetben…

Nézzük mit tud Olaf!


egyedi ritkaságú <strong>Kidobóember</strong>Kidobóember 0 MP
BESTIA
Megtámadja célpont kalandozót, aki visszatér Sorába.
3 lap Kézből eldobásával semlegesíthető.


Mint látjuk, igen kevés szöveg van rajta. Ahogy a ruha se sok. Ez nem Beriquel (remélem feltűnt), ez Erion, itt télen is meleg van éjjel-nappal. Se csatolhatóság, se szám, se támadás, semmi sebzés. Mi ez, Olaf valami húsevő növény? Nem, Olaf rendes bestia, és bár húsevő, de nem növény. Se szöveg, se csápok, se ollók, kitinpikkely sincs rajta. Nincs szárnya, ereiben savak helyett némi harmadosztályú sörszármazék – nem Rualanból hozattuk, itt szedtük össze az aréna fala mellett.

A fogai jók, de alig harap, a húst is csak rántva eszi. Sajnos, nem tudjuk úgy megfizetni, ahogy kellene. Viszont, amíg az oktatás tart, kevesen ajánlanak fel neki fizetéskiegészítést. Mindig mondom, neki, hogy szorítkozzon az alapokra: “Jónapot, viszlát.” Nem kell cifrázni, mert a bútor drágább, mint a kaja. Alapképzés, gyorstalpalóban. Jól megértjük egymást, mert ő se kér sokat, csak az ablakában mindig legyen sör és húsos pite. Néha engedem neki, hogy a húst picit jobban kiklopffolja, ez minden.

Játéktechnikailag

A DimenzióörvényDimenzióörvény és a trenteatrentea jó tulajdonságait egyesíti: ingyen van és a gyógyítás, páncél, stb. nem jó ellene. A hátrányait nem mondom, az mindenkinek fel fog tűnni, rá van írva. Olyan küldetéseken, ahol lapdobás a feltétel, ott nagyon erős. ElementálfészekElementálfészekkel is komoly, Szárnyas vigyázóSzárnyas vigyázó, kézméret csökkentés mellé bérelve a hátránya elég könnyen kiküszöbölhető. Az persze igaz, hogy a rendes counterek ugyanúgy szedik, de az minden akadálylappal így van (a SytixSytixet kivéve). Bár nincs SZÁM / TÁMADÁS / SEBZÉS, de a Kidobóember ettől még bestia, így lehet akár győzedelmes is.

Hogy miért vállal a cikkben a két kidobóember max. hatfős csoportokat, az remélem, eddigre összeállt…

MDani