Kezdőverseny, round 2.

Király Attila

 

Már az első, júliusi verseny óta készülgettünk itthon erre a napra Noémivel. Nagy nehezen, több mint egy hónapnyi keresgélés után sikerült összeszednem a lapokat álmaim Semvenéhez, így végül vele tudtam indulni. Habár az itthoni tesztek során elég siralmas győzelmi arányt mutatott fel a lesath-al szemben amivel a Véreskezű Holló indult, de bizakodtam, hogy más paklik ellen jobban tud érvényesülni a kis bordélyom. Csak pár számomra emlékezetes momentumot szeretnénk kiemelni.
Első meccsen Norbert Bukovits ostromolja a második szintemet egy tisztogatóval, beállok egy madámmal, tornyom egy menegle szentély 1es fallal. Ellenfelem kezdene, de megszak elbájolom mert a fehérnépek már csak ilyen kis cselesek, örülök magamban, hogy nyerem a harcot. Ellenfélnél egy szintlépés. És még egy szintlépés mert miért ne.Következő körben pedig kegyelemdöfés egy ugyancsak elbájolt, de megelevenedő szobor aktiválásra még pont használható papnőtől.
Negyedik meccsen Soma Sántha 10 DP-vel, nekem 9, kint egy romlászekta nálam, egy természetszellem meglátogatása ellenfelemnél, mindkét sorban 3 kalandozó. Agitátorok a színészetükkel tudják oldani a romlásszektát, így ellenfelem elindul eloldani előlem. Nagyra hízlalt kyrek megettek volna vacsorára, így elengedtem, hozzá került egy madám. Semven és jelen levő két hölgyeménye, egy kurtizán és egy örömlány pedig úgy döntöttek meglátogatják a természetszellemet, pont hárman vannak a feltételhez. Akciólapom nincs, madám beáll és megöli az örömlányt a kis csapatból, így Semven és a kurtizán szomorúan hazakullog. De szerencsére őkelmére koffeininfúzióként hat ha újabb hölgy lép a porondra, így a kurtizán elment dolgozni a jövő tetejére két aranyért, kezemből pedig az eddig összekuporgatott vagyonomból és mp-ből pont belefért a költségvetésbe két dolgoshölgy, akik így már a tulajjal karöltve háborítatlanul tudtak turistáskodni a szellemnél. 13-12 dp a kör végére, ennél kiélezettebb meccsem nem volt aznap.
Utolsó játék Ákos Tóth-al, hasonló külső síkos pakli, mint amivel még júliusban is megvert. Most se lett másképp, Semven és egy örömlány lejöttek viszonylag hamar, de se küldetés, se több kalandozó hátralevő 3-4 körben, így a szunnyadók bedaráltak. De legalább a paklim életében először ostromolt, nem mondom, hogy rendszer lesz belőle de ilyen is kell…

Összességében megintcsak nagyon hangulatos verseny kerekedett, köszönjük a szervezést Magyar Mate Aquir és Szabolcs Iküb, valamint a profiknak akik még tovább emelték az ívönt színvonalát. A formátum nagyon el lett találva, az egyedik beengedésével sok új koncepció vált játszhatóvá, viszont még mindig teljesen emberi áron össze lehetett rakni a paklikat. Ha hosszabb távon megmaradnak az adaptusversenyek szerintem nem is szükséges a mitikusok és ultrák bevonása. Várjuk a következőt!

u.i.: Vesszen az ófa…

 

 

 

 

Stefán Tamás

 

Noh, írok én is egy kicsit a Vasárnapi Hammertime Cafe-s versenyről.

Nagyjából Krán törvénye alfa fázisa körül hagytam abba a játékor, 2008 ősze.

10 év után egy véletlen folyamán futottam ismét bele a kártyába, Barcraftos verseny napján épp szülinapozni mentünk mi is és az ajtó előtt Balogh Marciba botlottam.
Bent pedig még pár ismerős arcba, Panyik Zoli és Kecsó (Aki rögtön felismert és a nickemet is tudta XD Ö
Hát néztem is nagyon. Pár napra rá megtámadott egy Aquir és felvett csoportba, beszélgetésbe stb.
Nem kellett nagyon győzködnie senkinek, hogy elnézzek 29én a kezdő versenyre. Lévén hogy 0 használható lapom van, (Illusztrátorok által dedikált Reneszánsz lapjaim vannak pár db) Mátétól kértem, hogy rakjon nekem össze vmit, bármit, játszani indulok, mindegy mit ad. Szabályokat úgyis át kell nézzem, lapképességeket úgyis helyben kell majd elolvasnom és értelmezzem. Sok az új kifejezés.

Nos, sikeresen rohadtkorán odaértem, 9re, szal elmentem reggelizni:D Mire visszaértem már álldogált ott két srác.(Bocsi, neveket lassan jegyzem meg. Egyikütökkel játszottam utolsó fordulót, a Hinniát is te nyerted meg sorsoláson)
Akkor még úgy voltam vele biztos lesz pár ember, meg egy csomó más a Hammertime közönségből. Hát dehogy, sokan kezdtünk lenni, le is költöztünk emeletről a földszintre mert fent terepasztaloztak.
Szervezők elmondták, hogy mi ez a formátun, hogy mi a célja, segiteni betanulni visszarázódni, ha vmit elrontunk nincs baj, meg lesz oldva, a szórakozás a játék a fontos és hogy tanuljunk, fejlődjünk.

Kicsit cikinek éreztem, hogy semmit nem ismerek, első meccsemen minden lapot fél percig néztem majdnem.

Kaptam egy Elátkozott vidékes küldioldó paklit.

1.) Károlyi János ellen(szóljatok ha hülyeséget írok, nevekkel bajban vagyok)
Lekevertem 2 lapra(Égessük fel az Ófát) Jani Erioni örömnegyedbeli dekkje ellen egyetlen kalandozót húztam fel, 4-5 kör alatt, pedig pörgettem kifele a kezemből, csatoltam, küldit raktam ki, rendszerint 1-2 lapom maradt kézben. Elbuktam, mert az egy nyamvadt Kobranyelv fanatikus nem győzte a kurtuzánokat

2.) Nem emlékszek a nevedre bocsi. Szintén kurtizános dekk ellen, valamivel jobb húzás. Küldik, akadály, akciólap, 2 kaller. Ellenfél idéz, Élet jellemű bárd. (foggalmamsincs hogy hivják, ti biztos tudjátok) Lehoztam Goblin hullarablót aki elindult küldire. Beleáll. (Utólag többen lebaszták érte)
Hát mondom jó, mp előny kezdek, Villám. 4 sebzés. Kezetnyújtott. Én meg pislogok.

3.) Megint Örömnegyedes pakli… hát mondom dejó, Ófa is volt megint, 3/3.
Itt már ismertem a lapjaimat, és az ellenfélét is, lévén 3x jöttek szembe. Küldioldás itt, ott. Igyekeztem blokkolni az övéit. Matekolt nagyon hogyan állithatna meg a 3 küldi megoldásom, beleállt az utolsóba, Madam lent 1el drágább az akció. Sebaj, pont annyi mp van, Villám. Megint oda lett az ellen. 3 különböző Elátkozott vidéki küldi, Küldi képesség miatt azonnali győzelem.

4.) Olger ostromlós paklija ellen. Húúú, nagyon bevoltam szarva:) Ismerem, játszottam ellene, bíroskodtam is bontottokon ahol ő játszott nem sok esélyt adtam magamnak.
Jött, ostromolt, védekesztem, majd elkezdett kiépülni a pakli, csakhát elvitte a küldimet ami instant győzelemhez kellett volna. Megvolt a 9 dp, de nem 3 különböző nevü küldetés. Ostromol… számolok… beálljak, meg tudom ölni a kallerját… marad 2 tornyom, neki még egy ostromra mp-je, de köv körben gáz lesz. Elengedtem alsó szintet. Én jövök, Utolsó mentsvár felfed +2dp és a toronyszint felső toronnyá válik.
Huuuh, odáig csak nem tud elmenni. Nem tudott, ő is kiszámolta. Mázli.

5.) Még egy ostromlós pakli ellen. Konkrétan megöltem első körben az ostromló 4.szintű lovagot. Aztán a 2 kicsit tudtam kezelni, egyszerű kaller fölény, meg hogy olcsóbbak, megoldottam a 3 kellő küldit 2-3 kör végére.
(Játszottunk még kettőt, 2.ban szarul húztam, simán lerombolt. 3.ban mindketten jól huztunk, kitaktikázva nyertem megint)

Így 12 ponttal és úgy hogy az első helyezettől kaptam ki csak 2. helyen végeztem.

Nagy élmény volt. Vannak lapjaim, Máté hozzám vágott egy doboznyi Gy-Á-t:D
Van mit olvasgassak és tanulmányozzak.
Szept 29-én irány a bontott paklis verseny!

(Húbakker ez sok lett )

 

 

 

 

Tóth Antal Attila

 

Az első Adeptusok Viadala előtt furcsán éreztem magam újrakezdő kezdőként. Aztán bebizonyosodott, hogy a 14 év kihagyás nagy idő. Több teljesen kezdő is jobban odafigyelt és kevesebbet hibázott, mint én. Így most nyugodt lelkiismerettel vágtam neki másodjára.
Nem akartuk lekésni a versenyt így a mostanában „gyengélkedő” MÁV helyett a buszt választottuk (majdnem 120 km-ről, Heves megyéből utaztunk fel Pestre). Kár volt – nem felutazni, hanem a buszt választani… Gödöllő előtt egy baleset miatt fél órán keresztül araszolt a busz, így jelentős késéssel, de még időben a helyszínre értünk.
A tűzvarázslókat régen is kedveltem, és mivel a Kékarcú kiteljesedésében erősítést kaptak, már próbálkoztam velük Korfordulós versenyen. Részben az én gyakorlatlanságom, részben mert még talán kellene nekik egy kis erősítés (kíváncsian várom a Lángok asszonyát), kevés sikerrel. Most viszont úgy gondoltam, hogy lehet esélyük, hiszen nincsenek mitikus és ultra lapok.
Most is a fiammal mentem a versenyre, akivel „természetesen” már az első fordulóban összesorsolt Máté. Szinte biztos voltam az első vereségben: otthon a gyíklények rendszeresen Ingoványba csalták az ordaniakat, vagy Phet lehelete végzett velük. Most azonban nagyon jól húztam, Anti viszont nagyon rosszul. Így egy kicsit keserű szájízzel, de az első fordulót nyertem. 1/1
A második fordulóban Noémivel kerültem össze. Amikor lerakta az első küldetéseket már éreztem a végzetem. Egy héttel korábban én is ilyen paklival játszottam Füzesabonyban. Érkezett is a lesath, majd a Kobranyelv fanatikusa. Keresztül-kasul bejárták az Elátkozott vidéket, és három megoldott küldetéssel verték a tűzvarázslókat, akiknek még legalább 2-3 kör kellett volna, hogy a lesathok jövőjét teljesen felperzseljék. 2/1
A harmadik fordulóban az amundokkal mérhették össze az erejüket az ordaniak. Bár az ellenfél helyett nekik sikerült a Sötét kultuszt megalapítani és így három Zombival gyarapodott a sorom, amiket kockákkal jelöltem, és a rutin hiánya miatt rendszeresen el is feledkeztem róluk. Többek között ennek köszönhetően a Rinna horda ostrommal bevette a tornyom. 3/1
A negyedik fordulóban Sántha Soma ellen kellett megmérkőznöm. Fiatalsága ne tévesszen meg senkit! Tökéletesen koncentrál, végig mosolyog és nem hibázik. Nagyon jó hangulatú partit játszottunk. A kyrek folyamatosan lépték a szinteket, a Tisztogatók egyengették előttük a terepet. Igyekeztem kivárni és A felperzselő osztag feketelángjával, valamint az Elveszett lelkek kórusával folyamatosan elemészteni a kyrek jövőjét. Nagyon kellett koncentrálnom és kétszer is meggondolnom, hogy mit teszek, vagy mit nem teszek. Az utolsó fordulóban Somának már csak négy lapja volt a jövőjében, amiből forduló végén biztosan el kellett dobnia hármat. Volt a kezemben még egy Elveszett lelkek kórusa, így tudtam, hogy 1 MP-t muszáj megtartanom. Ostromra indultak a kyrek, két szintet el is vittek, de a harmadikat sikerült megvédenem – ha Somának van még egy Phet lehelete a múltjában, vagy a kezében, akkor végem, de nem volt… El kellett dobnia a négy lapját és nem tudott húzni, így az ordaniak másodszor is győzedelmeskedtek. 4/2
Az ötödik fordulóban újra a gyíkokkal találkoztak. Dominik Nagy-gyal már két versenyen is összekerültem. Mindkétszer ő nyert, így ideje volt visszavágnom. Megint jól húztam és a gyíklények nem tudták felvenni a tempót az ordaniakkal. A Jövőjük rohamosan fogyott, így meg lett a pozitív mérleg. 5/3. Ezzel a hatodik helyen sikerült végeznem.
A végén most is volt bónusz húzás és újra bebizonyosodott, hogy néha szerencsés is tudok lenni. Az első Adeptusok Viadalán egy Hinniával gazdagodtam, most pedig egy Elsöpréssel.
Köszönöm a szervezést és a gazdag díjazást Magyar Mate Aquir-nak. A profiknak a segítséget – bár én nem játszottam egyikőjük ellen se, de a szabálymagyarázataikra szükségem volt néha. A hangulatos játékokat pedig az ellenfeleimnek. Várom a harmadik fordulót, de előtte még ott a helyünk a Két játékos kezdőkészlett bontottján!

 

 

 

 

Tóth Dániel

 

Adeptusok viadala 09.02.
Tegnap lezajlott a második olyan verseny, ami kimondottan a kezdők számára lett kitalálva. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani az észrevételeimet a nagyérdeművel.
Már a reggeli gyülekező is elgondolkodtatott. Egész korán, negyed 10-re sikerült felérnem a helyszínre, ahol miután leparkoltam és a bejárathoz sétáltam olyan látvány fogadott, amivel már nagyon régen találkoztam. Egymás számára ismeretlen emberek álldogáltak a HTC zárt ajtajai előtt (6-7fő) egy dolog azonban közös volt, valamennyiük magus kártyát tartott a kezében. Volt aki a pakliját lapozgatta, volt aki csak a dobozát markolászta és volt aki a cserelapjaival „támadott”.
Ez nem a megszokott 10minutes-es kint ülünk, cigizünk, kávézunk (hozzáteszem ezzel semmi bajom, aki ismer tudja, hogy én is ezt csinálom) aztán ha elrajtol a verseny akkor előbogarásszuk a paklit a táskából és hadd menjen „brigád” volt. Idősebbek fiatalabbak mind ott álltak és egytől-egyig látszott rajtuk az izgalom, hogy ők versenyezni jöttek.
Miután kinyitott a hely, szépen szállingózott a többi résztvevő is. Végül 20 fő gyűlt össze, bevallom nem számítottam ennyi emberre. Ami ugyancsak érdekes volt, hogy a 20 emberből 4 olyan arcot láttam, akikkel már korábban is találkoztam több alkalommal. 16 szinte teljesen ismeretlen játékos egy vasárnapi versenyen. Elképesztő! Sorsoláskor újra keresgélnem kellett az aktuális ellenfelemet, mert a nevek akkor még nem mondtak semmit.
Kicsit kitérve a versenyre is: Első körben szeretnék gratulálni a szervezőknek, mert egy láthatóan nagyon jó dolgot sikerült kitalálniuk. A következő a formátum, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Igazából ez volt az, ami miatt elmentem játszani. Végre valami új, valami, aminél új paklit lehet kitalálni, új dolgokra készülni, valami, ami újra megmozgatta a fantáziámat a sok Korfordulós és Pleves „divatpakli” után. Később Mátéval beszélgettünk is erről, hogy egy ilyen formátumnak a jövőben lehetne keresnivalója a játékban. Öröm volt látni azt is, hogy mindenki igyekezett segíteni az ellenfelének, ha valami kérdéses szituáció merült fel, ha valaki hibázott akkor is nevetve oldották meg a felek.
5 forduló 5 nagyszerű meccs 5 nagyon jó ellenféllel szemben. 4 kezdő játékossal játszottam (Farkas Rolandot személy szerint már nem tartom kezdőnek, remek játékot játszott szorult helyzetben is. Még néhány hónap, illetve verseny és beérik az úriember) illetve a végén Mátéval egy jutalom mérkőzés.
A tapasztaltak alapján úgy gondolom, ha ezek a kezdő játékosok továbbra is megkapják ezt a fajta segítséget, hogy felvegyék a játék ritmusát, megismerjék a metát, akkor rövid időn belül viszontláthatjuk majd őket a nagyversenyeinken is.
Ez úton szeretnék még egyszer gratulálni mindenkinek, aki részt vett a megmérettetésen!
ui.: Az említett új pakli Cwyeh-kah volt, aki tegnap megállíthatatlannak bizonyult és 5/5-ös eredményt ért el, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy több meccsen is csak a kockadobáson múlt, hogy ez így alakulhatott.