Kereskedőnegyed – Boszorkánymesterek

– Vége, hát?

– Egyelőre, abradon. Egyelőre úgy fest, hogy valóban vége van. A szuke fattyak egymás torkának estek, kisebb dolguk is nagyobb annál, hogy velünk foglalkozzanak – a pap az öreg Racchini arcát fürkészte, de semmit nem tudott leolvasni.

– Most kellene lerohanni őket, Dorio. – Secchi kövér arcán elégedett, ravasznak szánt vigyor fénylett fel. – Amíg egymást marják.

A vén gorviki nem akarta feldühíteni magát, hunyt szemmel válaszolt öccsének.

– Tök ül a nyakadon, s mindig is az volt ott, Secchi. Amíg élek, a család magától nem fog a szukékkel háborúzni! Bármint is utálják a másikat, a magamfajták ellen akkor is összefognának, ha épp egymás micsodáját marják tüzes fogókkal.

* * *

A háborúságnak még nem volt vége, sőt egy része csupán most vette kezdetét, ám erről nem csak Shíren kerület lakosainak, de még a résztvevő felek nagy részének sem volt pontos tudomása. Az Imeko még füstölgő romja körül új háború bontogatta zászlait, s már első áldozatait is karmos kezei közé szoríthatta.

A Senko palota falai kékárnyak, mögöttük arannyá sárgult levelekkel hajbókoló niarei füzek. A kertben látszólag rend és nyugalom, tintafoltok csupán a testőrök a falak mentén. A fehér gyöngykavicson vörös pettyek. Selyemfoszlány az egyik bokor tüskeujjain. A medence vize barna, benne hassal felfelé a kövér aranyhalak, arccal lefelé egy asszony. Síró férfi a teknőchátforma nagy kövön.

Jan van den Boomen: Lágy szélben lazacszín hold alatt

Kereskedőnegyed és a boszorkánymesterek

A mai betevőben nem egyetlen lap lesz feltálalva, hanem inkább egy kaszt és egy városrész képviselői, a Kereskedőnegyed boszorkánymesterei. Hogy az itt citált három boszorkánymester a teljes készlet, vagy netán jön még egy-két további, azt a hatodik érzéketekre – addig pedig június hatodikára testálom.

Egyikükkel futólag már találkoztatok. Ő a Sikátorok felügyelőjeSikátorok felügyelője. Ha az ellenfél megindul, fizet nekünk. Hogy pénzt vagy lapot kapunk, azt ő dönti el. A boszorkánymester-mechanika – ha lehet ilyenről beszélni – ezt fedi. Olyasmiért-olyasmiből operál hasznot, amiért-amiből amúgy az ellenfélnek illene profitálnia. Nem tőle kapjuk, de mégis miatta kapjuk.

A másik boszorkánymester is hasonló hozzá.

gyakori ritkaságú <strong>Sápszedő</strong>Sápszedő 3 MP
Kereskedőnegyedbeli, a Kővár adománygyűjtője
VARÁZSHASZNÁLÓ/Boszorkánymester
1. szintű Halál jellem Pszi
Fizikum: 5 Asztrál: 6 Mentál: 7
Álöltözet, Méregkeverés, Vallatás
BEFOLYÁS Kereskedőnegyed:
[állandó képesség] Ha az ellenfél megold egy küldetést,
akkor irányítója kap 1 Aranyat.

A SápszedőSápszedő gyakori íven érkezik, és “csak” a bevitt manőverek után szedi a sápot. Bontotton jellemző lehet, hogyha kicsi a manőver, elengedhetjük – az ellenfél sem kap sokkal több előnyt mint mi, a profitunk már biztosan megvan. Utána pedig mi próbálkozunk, a saját manőverünkkel. Szóval a Sápszedő olyan, mint egy személyi edző. Kiszámítja, mennyit tud az ellenfél izzadni, és annyit fog. Aztán fizet érte, mint a szukéknak a kövér idegenek általában… Mivel az erioni küldetések jellemzően 2-3 DP-t adnak, az építmények pedig nem jeleskednek a DP szaporításban, így 4-5 sikeres manőver is kellhet a győzelemhez.

És, ez csak a GYÁ! Egyediben jön a modern közgazdász-boszorkánymester, a hadonászás nélküli idegroncsolás új szaktekintélye. Ő is szuke, a manatologató Tamurák benne találták meg utódjukat. Ő a szuke testőrökszuke testőrök már említett “bölc mesztere”, aki “amit egyik kezével ad, aszt elveszi a mászikkal”.

egyedi ritkaságú <em><strong>Senko Ryuu</strong></em>Senko Ryuu 7 MP
Kereskedőnegyedbeli szuke, az Imeko-torony új ura
VARÁZSHASZNÁLÓ/Boszorkánymester
3. szintű Halál jellem Pszi
Fizikum: 7 Asztrál: 8 Mentál: 9
Álöltözet, Etikett, Politika
[állandó képesség] Ha csapatba választják, akkor irányítója Kézből is
csapatba választhat egy kereskedőnegyedbeli kalandozót,
amely a manőver végén visszakerül Kézbe.
BEFOLYÁS Kereskedőnegyed:
[állandó képesség] Forduló végén irányítója annyi aranyat kap, ahány
kereskedőnegyedbeli kalandozót/építményt irányít.

A Kereskedőnegyed új ura

Itt aztán lesz gond. Olyan mint valami régimódi szett. Van szemeszeme, meg jobbjobb és balbal keze… Kicsit durvább, mert neki nem kell minden testrész az olajozott működéshez, mindig csak azt küldi ki az utcára, amelyiket szükséges. 7/3-as, elég soványra van árazva. Ez azt jelenti, hogy a képességének kell nem kicsit odavernie.

Az építmény + kalandozó alapon pénzszaporító képessége nem fog senkit hidegen hagyni, mert például 2 MP-ben lerak 2 BankházBankházat, kisüti őket, és kör végén kap 2×2+3 aranyat. Az elköltött pénzből pedig még többet fialtat. Így nyilván érezzük, hogy a kontroll típusú játék kedvez neki – minél több kör telik el, annál több aranyat termel.

Ehhez persze BEFOLYÁSBEFOLYÁS kell, aminek a megszerzésében a manőverezős képessége segíti. Senko szeret vegyülni az éjszakában – de ha kidugja a fél lábát, mindig visz magával kíséretet is… A pénzbehajtópénzbehajtó ugye picit megtáltosodni látszik? A szuke testőrnőrőlszuke testőrnőről is láthatjuk, kit fog védelmezni.

Ez tempó, gyógyulás, mindegy hogyan mondjuk. Tüzelni rá értelmetlen, blokkolni mégis kötelező. A manőver után kézbe visszakerülő masszív frontemberek viszont nem könnyítik meg a dolgodat, az biztos.

A boszorkánymesterekben közös mechanika

A GYÁ-kban érezhető a hasonlóság: te izzadsz, ők kacagnak. De ezt a Kereskedőnegyed alvilági vezérében is tetten lehet érni, csak azt kell belátni, hogy se elindulni, se kivárni nem olyan jó ellene. Persze ilyenkor mindig az jön, hogy próbáld a saját játékodat játszani, amennyire csak lehet. Csak ugye ő is ezt akarja – hogy neked minél jobban menjen, ő majd hízik rajtad és úgy kontrázik, ahogy neked rosszabb.

Hát, ez a boszorkánymester-mechanika az Erioni éjszakában.

MDani