Kékeltolódás

Ha emlékszünk, a KK-kampányban kiváló sheriff-fizikusunk a manifesztáció sebessége kapcsán publikált egy remek képletet, ami – ha nem is einsteini mértékben, de biztosan – forradalmasította az ynevi fizikát (Kahre azonnal díszpolgári címet és katedrát ajánlott értesüleseim szerint).

Mivel nyugdíjas éveimet valami alternatív tudományágat oktató tanszék emeritus professzoraként képzelem el, én is megpróbálom kerekebbé tenni az ynevi fizikát.

“Kékeltolódás: ha a fény forrása felénk mozog, és sebessége összevethető a fénysebességgel ( elegendő, ha eléri néhány ezredrészét) a fény hullámhosszát torzulva érzékeljük, a látható spektrumban a kék szín felé mozdul.”

Ami egészen biztos, Amhe Ramun megtestesülése esetében a jelenség egészen biztosan bekövetkezett, hiába tartott 6000 évig, a távolság, amit megtett, egyértelműen csillagászati – ennek köszönhető a kultuszát oly erősen meghatározó kékdominancia.

Az amundok szeme pedig azért kék, hogy jobban lássák a manifesztációt (piroska és a farkas után szabadon).

Miután a fenti tézisek lefektetésével nyugdíjas éveimet a sigranomon bebiztosítottam, jöhet a cikk maga…

 

Az itt a kérdés, hogy a három tonna amundból ki lehet-e hozni valami más decket is azon kívül, amivel mindenki játszik? Tézisem tömör és határozott igen,  feltételezésem szerint egyéb esetben nem kerültek volna az ívre ezek a szereplők.

Itt most nem térek ki arra, hogy a metában szükség van-e sokféle amund paklira, mert bölcsen tudom, hogy a Kék Hold is a fejétől bűzlik – az első versenyén relatíve jól szerepelt (TOP-8-ba jutott) 4 amund pakli elég mass-effectet képvisel ahhoz, hogy ezt a szezon hátralevő részében a net-decking bebetonozza – azért teszek egy kísérletet ennek ellensúlyozására.

 

Kezdjük máris Semneth-tel!!

Az Utolsó Test mellett a másik neves amund. Harcos és Pap, van manifesztuma, egy igen kemény harc előtti képessége, körönként többször tudja piszkálni a jövő pakli felső 5 lapját. Energiakorbáccsal veri arcba a rinnákat (ugye itt is fennforog a kékeltolódás), szóval mindent tud, ami egy tökéletes rosszfiúnak tudnia kell (a képen nem latszik, de a nőkkel és a gyerekekkel szemben is agresszív, nem mellesleg kannibál) ha volna, aki még hezitálna…

Tessék elképzelni, hogy a Dethet (Haditanács) Föld csontja kombó rajta is működik, szolgasorba gyaláz, véront, (sivatagot) véreztet, vérrobbant (ha nem is sorból), és természetesen a szobordémonokat is tudja uszítani.

Ami tehát elsőre látszik rajta, hogy vér-vér-vér, illetve taktikai nyelvre lefordítva harc-harc-harc…

Szerintem itt a gyenge pont, alapesetben nem tudjuk kellő mennyiségű manőverbe küldeni – így gyülemlik fel karakterünkben az agresszió, amit kénytelen szűkebb környezetén levezetni…

Viszont az amund ereklyék szeretnek dobatni, és eseménylapok ellen remek védelmünk van, akasztás, flammus, hadiszerencse nem para.

Én besúgó leleplezésével, és a sikeres manőver után tempót termelő Tara-neeth hebetjével gondolom jónak (ugye feltűnt, hogy annak a rinnának a fejét tartja kézben, akit Semneth fenyít?), nem mellesleg a másik 6/4-es rítuspappal, aki a rinnás ostromokat ingyenesíti. Szerintem így meg lehet a kellő számú manőver, illetve lesz az Useb-het számára is elegendő kalandozó. A harci potenciált megtárgyaltuk, az rendelkezésre áll korlátlan mennyiségben. A dobatást az elveszett lelkek kórusa és a homokóra is gyorsíthatja.

 

Jön a lényeg?

Jön. A másik, amit érdekesnek gondolok, hogy a manifesztum-gyártást kipróbáljuk. Ezügyben az átlenyegült szefert és a két 2. szintű rinnagyártó papnőt, illetve a nassar seeth-et kell egy kupacba tenni, ahogy a drafton is láttuk. Ide is jó a besúgó, de még jobb az utánpótlás toborzása és a zugpók, valamint a koplaló felügyelő. A drafton ez a téma volt a sláger, ahol az ingyen meneth-hegyek első körben is elképzelhetővé tették az átlényegülést.

Korfordulón a mennyiség helyére minőség kerül, Azhanud szobra, menethek és neferek adják a tunningot. A sötét kultusz zombijait koplalóval és törzsi beavatással is lehet kombózni (a koplaló ráadásul káosz jelemű is). Persze tudom, hogy a kombózás szitokszó, csak a győzelem számít. Akinek mégsem, szerezhet magának egy plusz élményt. A pakli szépsége, hogy eléggé low-budget, egy lesath-deck árából biztosan összejön.

 

 

Amhe-démon és a…

…és a rualani moha – a feledés lehelete. Ennek felhasználása azt gondolom, nyilvánvaló. Azt, hogy eddig nem sütötte el senki, azt kevésbbé gondolom egyértelműnek – de nyilván a korábban említett mass-effect velejárója: ha a nagymenők nem használják, biztosan rossz is. Semmi gond. Én értem, hogy időhiány, tekintély, stb., csak akkor nem kell meglepődni, hogy extrák hiányában beszippant a középmezőny, pedig amúgy nyerni szeretnénk. Az extrák, amik az évzárók győzteseit győztessé tették – ki hinné, az időiány és a tekintély mellőzésén keresztül születtek. Kitalálták a gyilkos kombót és megcsinálták éles meccsen azok ellen, akiktől a “szakma” nagy részét amúgy ellesték. Tehát, moha. Köv körben mindkét Amhe-démon mehet újra a dolga után. Szerintem egyébként Godon leigázása a dolguk, ami megoldásáig növeli a szobor-démonok támadóküszöbét, megoldáskor pedig Azhanud szobrát önjáró ajándékká alakítja.

 

Ki kell még térni az amundok renegátjára – mert igen, ilyen is van, Alephről nem szabad megfeledkezni. Mi a kombó? 2 kombó is van. Utolsó test rinnákból le tudja tenni. Másrészt, minden pap tudja ősök szólítani. Az egység hirdetője jelenbe kerülős, tehát mehetnek féregjáratra. De sötét kultusznál sem rossz, ha Aleph momentummal hazaküldi az ellenfelet. Aleph  anyr pálcával, valamint küzdőporonddal egyébként igen durva, driáq gyűrű és kincsesláda is jöhet, amhe démonokat és papnőket a pálcával, küzdőporondos aranyakból utolsó testet tud hozni, mehet bele useb-het, mert sok a kalandozó, és pl. Ravenart eléggé megfogja, ha a zászlós mindig hazamegy, mielőtt lemasolhatná magát…

Egy szó, mint száz, Aleph simán lehet az amund revizionista politika frontembere, ő diktál az utolsó testnek.

 

MDani