Kékarcú papság

Nagyon meglepődtem, hogy én is kaptam az új kiegészítőből lapokat bemutatásra, hiszen elég kritikus szoktam lenni az új lapokkal kapcsolatban. Nem hazudtolom meg magam most sem, ebből következik, hogy nem szokványos lapbemutató lesz. A következő három lapot igyekszem a már megszokott szempontok szerint elemezni.

Ami nálam fontos egy lapban,
A hangulata.
Legyen összhangban a lap háttere a képességével.
Ötletes legyen.
Ne egy szokványos képesség legyen, fogjon meg valami abban amit látok.
Szép legyen.
A festőnek is van lelke, és hasonlót közel sem tudnék készíteni, de azért a kép a  lap karosszériája. Lehet egy lap bármennyire erős, hangulatos, ötletes, a képet nézzük meg elsőnek.
Időtálló legyen.
Ne csak a bontotton legyen használható, de évek múlva is szerepeljenek legalább a gyakoriságának megfelelő formátumon.

 

Akkor boncoljuk szét a Kékarcú Papságát:

 4 MP Azúr akarat neferje
Mélysivatagi amund nő, Amhe-Ramun hívő
PAP/Pap 2. szintű Halál jellem
Szférák: Halál,
Lélek Asztrológia, Lélektan, Vallás II
F:7 A:6 M:7
MANIFESZTUM
[egyszeri képesség] Irányítója sorába 1 jelző Rinna kalandozó kerül.


Grafika:
A lap képe már az évzárón elterjedt, és valljuk be, szinte mindenkit lenyűgözött, sőt évzárón már birtokába is jutottam egy ilyen gyönyörűségnek. Szerintem kiegyezhetünk, hogy 5/5-ös a papnő. Ha ilyenek lennének a piramisokban önként elmennék Rinnának!

(Hirtelen elképzelem magam a szerepjáték világában, láncraverve megyek több tucat rabtársammal a templompiramisok belsejében, botladozunk a sötétben felkészülve a legrosszabbra, ekkor meglátjuk a kanyaron túl  Azúr akarat neferjét. Önkéntelenül elmosolygok. Üss kérlek,üss! )

Hangulat: Ha jól értelmezem, az ő dolga, hogy csatasorba állítani a rabszolgákat. Ez is rendben, a képesség passzol hozzá. Itt érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mindezt hogyan csinálja. 5/5
(Valljuk be azért értenek az amundok a sorozáshoz! Beraknak pár tuti csajt, máris rabszolgák százai fanatikus tűzzel indulnak csatába.)

Ötletesség/szerkezet: Korábban már láttunk ilyen hatást, ami rabszolgákat termel, így nem feltétlen mondom egyedinek az ötletet. Tény, és való valahogyan termelni kell a tokeneket. 5/4

Időtállóság/erősség: Gyaníthatóan nem egyedi/mitikus lapról beszélünk, így biztos vagyok, hogy ezzel az istennővel nagyon sokáig szemezni fogunk még. Nagyon erős lap minden létező formátumon. 5/5
(Még mindig a grafika hatása alatt vagyok, mivel nem neves valószínűleg több is van egy ilyen piramisban…Már csak a konkurenciát kellene eltüntetnem.)

 

Érdekességképpen ezek után, vajon mennyire lesz nehéz teljesíteni a bontott versenyen két küldetését?
Irányíts 5 Rinnát.
Irányíts hat ugyanolyan nevű lapot.

 

 

5 MP Templompiramisok szertartáspapja
Mélysivatagi amund, Amhe-Ramun hívő
Pap/pap 3. szintű Halál jellem
Szférák: Halál, Lélek
Lélektan, Rejtőzés,Vallás
MANIFESZTUM F:8 A:6 M:7 [állandó képesség] Ha irányítójának csapatában legalább két Amhe-Ramun hívő kalandozó van, akkor az ellenfél akadálylapjainak Mp-igénye 1-gyel nő.
[egyszeri képesség] Irányítója feláldozza egy éber kalandozóját. Az ellenfelek számára minden varázslat akciólap leidézésének MP-igénye 1-gyel nő a forduló végéig.

 

Grafika: Nehéz szavakhoz jutni, kicsit megrémít a lap képe. Ezt elnézve, most már mégsem lennék rabszolga az amundok között. Gyanítom ide azok kerülnek, akiknek nem jön be a papnő. A lap hátterét elnézve vannak ilyenek.
(A jó hír, hogy megoldottam a fenti konkurencia problémát.) 5/5

Hangulat: Mit is csinál itt egy szertartáspap? Biztosan nem ostyát oszt a templomban. A grafikára ránézve ezt adja is a lap. Miben is erősek az amundok (a fenti nőt leszámítva) ? Démonokban, bestiákban, illetve a ha jól emlékszem valahol utalva van rá, hogy az amund mágia szívatja Ynev mágiáját. Ezt jól tükrözi. 5/5

Ötletesség/szerkezet: Maga a lap szerkezete nagyon egyszerű, nem feltétlen látok ebben bajt. Ebben a gyakoriságban nem is kellenek bonyolult lapok. Ötletességben látok kivetni valót, de ezt inkább a hangulati rész előnyére írom. 5/3

Időtállóság/erősség: Nem fog minden pakliban szerepelni, valószínűleg nem lesz közutálat tárgya sem, de gyengének sem mondanám. Alkalmas Pleven a bestiás paklik szívatására, hiszen akadálylapokat drágítja (pl Sorsszilánk pakli), de a másik képességével képes Gra-tinol bércei alá is pottyantani egyet. 5/4

Nézzünk kicsit keményebb vizekre:

3 Mp Amhe-Démon
Mélysivatagi amund, Amhe-Ramun hívő, az egyik test
PAP/Pap 1.szintű Halál jellem,
Szférák: Halál, Lélek Démonológia, Pusztítás, Vallás II
F:5 A:3 M:4 MANIFESZTUM
[állandó képesség] Irányítója nem idézhet le 3-nál nagyobb MP-értékű eseménylapot.
[állandó képesség] Faldémonok rendelkeznek MEGELEVENEDŐ-vel.
[ismételhető képesség] Harc manőverbe kezd. Ha sikeres, irányítója sorába egy sérült Amhe-Démon kerül. A képesség aktivizálásának feltétele, az Utolsó Test nevű kalandozó irányítása.

 

Grafika: Ha az előzőre azt mondtam, hogy félelmetes, erre akkor mit is mondjak…
Ilyennek kell lennie egy amund dögnek.  5/5

Hangulat: Amhe Démon, az egyik test. Ez már önmagában egy jól hangzik…Érzem előre, hogy én is fel fogok csapni amund vadásznak, ilyenek ellen dicsőség lesz harcolni. 5/5

Ötletesség/szerkezet: Az alap a Magus kártyában, ha egy lap harc manővert generál, az már csak jó lehet. Önmagában azért ez feltesz két nagy kérdés, ki az a Utolsó Test ? És miért kellene félnünk egy 1. szintű kalandozótól?
(Itt megint visszatérek Ynev világába lévő karakteremhez, aki kiszabadult béklyóiból, és a papnővel kézenfutva menekül kifelé a piramisból, rengeteg amundot vágtam már le, és egyszer csak (ahogyan a filmekben is lenni szokott) megjelenik a főgonosz, rám vicsorog a kutya fejével, majdnem olyan izmos, mint én, vagy a karakterem. És akkor önkéntelenül elnevetem magam az első tapasztalati szint, és az ötös fizikum látványától.
És ekkor, megelevenedőként rám küld egy Faldémont…)

Időtállóság/erősség: A fenti részt kicsit elvicceltem, bármit is fog tudni az Utolsó Test, vagy a Manifesztum, biztosak lehetünk benne, hogy Amhe-démon erősebb lesz, mint Ynev halandó kalandozói. Amikor már fény derül a hiányzó adatokra, akkor majd kommentbe, írjátok be az erejét. Kíváncsi leszek a véleményetekre!

Ui.: Persze a karakterem, és a papnő is kijutott, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.
Legyen szép a hetetek, Cobin.