Kékarcú Kiteljesedése bontott paklis verseny

Juszuf lehajtott fejjel lovagolt fenséges dzsad telivérjén. Lova lassan komótosan lépkedett, mintha csak érezte volna gazdája keserű gondolatait. Köröttük vidám kereskedők dicsekedtek legnagyobb üzleteikkel, amiket két nappal indulásuk előtt ütöttek nyélbe az erioni nagypiacon. Egymásra licitáltak, és olyan mesebeli fogásokkal rukkoltak elő, amiknek már a fele sem volt igaz. Ők még nem tudták…
A festett szemű kereskedő csak pár pillanattal korábban kapta az üzenetet nagybátyjától Malahtól. A mentális szálakon keresztül saját érzékeivel élhette át, ahogy egy minden természetet felülmúló homokvihar pusztít otthona, Abu Baldek területén. Iszonyattal szemlélte, ahogy a csontig maró homok betör a mesebeli oázisba elpusztítva az emír híres rózsakertjét, benne a százévente virágzó Bitinavirágokat… és az a hörgés, ahogy a porfelhők között népe, szeretett testvérei fuldokolnak.
Nem hunyta le szellemének aggódó tekintetét. Kíváncsi volt nagybátyja, a híres filozófus sorsára, kinek a karavánjaik útvonalait is köszönhették. Látta, ahogy Malah az Al Maber Hilál robosztus épülete felé rohan menedéket keresve a pusztulat elől. A nagymecset falai viszont nem tűntek elég biztonságosnak. Szűk ablakrésein keresztül ömlött be a homok, lassan sötétségbe burkolva az épületet. Majd sötétség… Malah köhögve rogy össze, miközben öklendezve próbál megszabadulni a készszerűen lenyelt homoktól. Majd hirtelen több oldalról és léptek hangja sejlik a sötétben. Tán testvérei sietnek Mahal segítségére. Amilyen gyorsan jött a megkönnyebbülés oly gyorsan el is illant. Ismét csend. Majd léptek megint egy távolabbi sarokból. Juszuf önkénytelenül és arra fordította fejét, de csalódottsága egyből szívébe mart. Ezen az egyre gyengülő szellemi fonálon, akárhogy is szerette volna ő már csak szemlélő lehetett.
Arcát könnycseppek borították mire, újra a karavánútra nyitotta fekete szemét. Elméjébe beleégett szeretett nagybátyja utolsó pillantása…, a Vörös Félhold nagymecsetjének sötétjébe a Kék Hold urának szolgáinak felvillanó tekintete.

– Sümegi “Zargas” Róbert

A Kékarcú manifesztációja másodjára is eljött, hogy uralma alá hajtsa Dél-Ynevet. Csak rajtad áll, hogy melyik oldalon szállsz harcba. Irányítsd az amund és a szolganépeik hadát a pusztítás útján, vagy vedd fel ellenük a harcot a szövetséges Pyarron, Krán, Shadon és Gorvik csapataival, élükön legendás hősökkel.

Időpont:

2018.04.28. (szombat)

Nevezés és tervezett menetrend:

  • 09:30-tól nevezés
  • 10:30-tól bontott lapok regisztrálása és pakliépítés
  • 11:00-tól a verseny kezdete
  • 17:00 a verseny vége
  • 18:00 eredményhirdetés

Nevezési díj:

7000 Ft.

Szorzó:

A verseny eredménye 4x-es szorzóval számít bele a 2018-as OKPB-be. (OKPB – Kiválasztottak Pontszerző Bajnokság)

Helyszín:

10 Minutes Bistro&Cafe
Budapest, 1082. Futó u. 47-53. (a Corvin sétányon)

Formátum:

  • Bontott paklis verseny 6 darab Kékarcú Kiteljesedése kiegészítőből
  • Minimum 40 lapos paklimérettel, példánylimit nélkül
  • 6 forduló, 60 perces időlimit
  • svájci rendszer

Kezdő toronyszintek lehetnek (a csomagokból bontottakon kívül):
Argureni bálterem, Győzelmi oszlop, Kláncsarnok, Küzdőverem, Legendás taverna, Sötétség verme

Küldetés:

A versenyen egy 10 pontból álló küldetéssorozatot teljesíthetnek a játékosok, melynek részletei később kerülnek ismertetésre. Amelyik játékos legalább 7 küldetést teljesít, az egy Elsöprés lappal lesz gazdagabb. Aki mindent küldetést teljesít annak jutalma egy Hinnia nevű lap.

Díjazás:

– Nevezőnként 3db Kékarcú Kiteljesedése kiegészítő kerül a díjalapba, amit a helyezések sorrendjében osztunk ki minden induló között.
– Minden nevező, aki rész vett a 2017. évi záróversenyen az 2db Kétarcú Kiteljesedése kiegészítőt kap. (Ez volt a záróverseny letéti díjazása.)
– Minden nevező választhat, hogy 7db Arany lappal gazdagodik; vagy 2db Arany + 1-1db Ragna Karr-Munk kikötőmestere / M.A.G.U.S. csillagterme lappal gazdagodik.
– Minden nevező 1db Uscayhafa tilalom varázsjel lappal gazdagodik. (Ez a verseny Ultra lapja)
– Minden nevező 1db Rinna lappal gazdagodik. (Ez a kiegészítő Ultra lapja.)
– Minden nevező automatikusan teljesíti az 1. Promóciós zónát a “Harc-szenvedés-halál”-t, melyért a jutalma 1db Vérzik a sivatag lap.
– A több mint 60 kilométerről érkező játékosok, megkapják az utazók lapját, mely az Őrjöngő korg.
– Aki legalább 7 küldetést teljesít az 1db Elsöprés lappal gazdagodik.
– Aki minden küldetést teljesít az 1db Hinnia lappal gazdagodik.
– 1. hely: 3db Arany + 1db Uscayhafa tilalom varázsjel + 3db Rinna
– 2. hely: 2db Arany + 1db Uscayhafa tilalom varázsjel + 3db Rinna
– 3. hely: 1db Arany + 1db Uscayhafa tilalom varázsjel + 3db Rinna
– 4-16. hely: 1db Uscayhafa tilalom varázsjel + 2db Rinna
– 17-32. hely: 1db Uscayhafa tilalom varázsjel + 1db Rinna
– Utolsó hely: 3db Rinna

A rendezvényen bemutatkozó termékek

“Amhe-Ramun, a Kék hold amund istene másodjára is kijátszotta az Ősi Egyezményt. Testet öltött Yneven, és amund seregével arra készül, hogy az egész világot kietlen sivataggá változtassa. Az egység és a háború Kékarcú istenének hadai leigázták a sivatagi dzsadokat. Akiket nem áldoztak fel istenüknek, azokat fanatizálták, hogy az oldalukon küzdjenek az Ősi nép uralmáért. A sivatagban egyedül a homoki elfek dacolnak az amund uralommal, harcosaik újra és újra rajtaütnek ősi ellenségükön.

A Kékarcú fenyegetése a legvalószínűtlenebb szövetségekbe kovácsolja dél népeit. Elsőnek Krán és Pyarron kényszerült békejobbot nyújtani egymásnak. A harcosok, akik két évtizeddel ezelőtt még egymást ölték a Dúlás során, most egymás oldalán kell küzdjenek.
Gorvik és Shadon is kénytelen egyesíteni erejüket az amund horda ellen. Domvik és Ranagol országa a kezdetektől fogva ellenségek, most azonban vagy együttműködnek, vagy elpusztulnak.

De vajon elég lehet-e mindez egy testet öltött istenség megfékezésére? Mi a helyzet a néhány túlélő dzsennel?
Valóban minden dzsad leigázott rabszolga? Elpusztítható-e egy isten, amely 23 testben létezik egyszerre?

A Kékarcú Kiteljesedése választ ad ezekre a kérdésekre is.

A Manifesztációs háborút bemutató kiegészítőnk 18 gyakori, 18 átlagos, 36 egyedi és 18 mitikus lappal jelenik meg, hogy átfogó képet adjon dél Ynev egyik legnagyobb eseményéről, mely majdnem az egész kontinens sorsát megváltoztatta.”

A kiegészítő alapára: 1100 Ft
A rendezvény során 25% kedvezménnyel megvásárolható.
(FIGYELEM! Minden 6. csomag mitikus ritkaságú lapot rejt.)

A kiegészítő elérhető display kiszerelésben is, mely 25 kiegészítőt tartalmaz.
A display alapára: 27500 Ft
A rendezvény során a display kiszerelés 22500 Ft-os akciós áron megvásárolható.
(FIGYELEM! A display minden 5. csomagja mitikus ritkaságú lapot rejt.)

 

Fructas parasitalas, avagy az Élősködő gyümölcs, köznapi nevén a Rőtbíbor féregszilva. Nagyon ritka gyümölcs egyenesen az Elátkozott vidékről. Magját egy a Lélekszilva fájának tövében, azzal szimbiózisban élő bokor hullajtja, de nevét nem a bororról kapta, hanem különös fejlődési ciklusának köszönhetően. Ezen parányi magvakat előszeretettel fogyasztja az úgynevezett Lélekhernyó, mely nevét arról kapta, hogy kedvenc eledele a Lélekszilva, melybe azért fúrja be magát, hogy ott bábozódjon be. Ha előtte elfogyasztotta az apró magvakat, akkor azok fejlődésnek indulnak annak testébe elemésztve azt, majd kifejlődve a szilva magja helyén önálló gyümölcsként teremnek. Ritkaságát az adja, hogy minden 6-8. szilva belseje rejti csupán a gyümölcsöt, továbbá maga Lélekszilva is hihetetlenül ritka mágikus gyümölcs, hisz fája elátkozott csaták tetemeiből sarjad, és azok emlékeit zárják rostjaiba. Aki megeszi, az hosszú perceken át egy-egy lélek adott emlékeit élhetik át, melyek nem ritkán a kínhoz és halálhoz kapcsolódnak, így fogyasztása nem egyszer halállal végződik. Ennek ellenére nagyon keresett és drága gyümölcs, hisz Erion játékbarlangjaiban nem egyszer fogadást kötnek hatásaira, miután egy rabszolgával megetették azt. Emellett kedvelt játékszere az erioni arisztokráciának is, ahol nem ritka, hogy egy-egy fogadáson az ellenlábasoknak kerül az asztalára, nem ritkán megszégyenítve később azokat.
Az ifjú Morthent viszont nem érdekelte a Lélekszilva, csupán az áhított rőtbíbor ritkaság. Tudta, hogy nem lesz egyszerű beszereznie, de reménykedett, hisz az év azon ritka napjainak egyike volt, amikor Erionban látogatott az Abu Baldeki vándorbazár. Mesterétől hallott egy kereskedődtől, kinél rendszeresen fellelhető a portéka.
– Egy gyümölcsárust kell keresned. – idézte emlékezetébe mestere szavait. – Könnyen fel fogod ismerni, hisz nem fog körülötte tolongni a csőcselék, pusztán pár előkelőség kísérettel, hisz drága szinte ismeretlen gyümölcsöket árul.
Miközben pillantásaival az árust kereste azon tanakodott, hogy vajon nem e túl feltűnő a helyi zsebesek számára. Tizenkét arany. Egy kisebb vagyon, melyet köpenye alatt folyamatosan a kezében szorongatott. Ezért talán kaphat három szemet az áhított gyümölcsből. Az áhítat pedig nem volt túlzás részéről, hisz a gyümölcsből készített mágikus esszencia nem kevesebbel ruházta fel alkalmazóját, minthogy elfeledett hősök tudásának birtokosa legyen… még ha csak egy kis időre is.
Mire visszazökkent elmélkedéséből a valóságban már az árus előtt állt.
– Csak nem engem keresel? – hallatszott szemből a kéjes hang, mely a keresett kufár szájából hangzottak el. Arca mint egy középkorú dzsadnak, bár vonásai nemesebbek… és a tekintete…, mintha egy több száz éves jós szemeivel nézne. Egy kicsit félelmetesnek tűnt a tanonc számára, de lehet, hogy szemének erősen festett kontúrjai miatt sejlettek ilyennek.
– Te lennél Jusuf? – kérdezte kicsit ijedten.
– A csodálatos Jusuf! – válaszolta fennhangon, nevetve az árus. – Tán csak nem te is csodás portékám után érdeklődnél?
– Féregszilva… – az ifjonc köhintett egyet, mintha ezzel próbálna nyugalmat és egyben komolyságot erőltetni magára. – Féregszilvát keresek. – ismételte immár egy kicsit kimértebben.
– Férges szilvát bárkinél találsz. – felelte gúnyosan a bazári kereskedő, mintha csak újra zavarba szeretné hozni leendő vásárlóját.
– A rőtbíbort… – szavait ismét átszőtte a bizonytalanság.
– Olyat nem árulok. – hangzottak a dzsad elutasító szavai. – Viszont van pár tucat Lélekszilvám. – húzta fel ravaszul szemöldökét a kereskedő.
– Az is jó, de nekem olyan kell amiben féregszilva is van. Darabjáért akár 4 aranyat is megadnék. – az utóbbiakat már suttogva mondta, nehogy meghallja valaki, hogy milyen mesés összeg van a birtokában.
– Miből gondolod, hogy én tudom melyik a férgese? – nézett kérdőn a félelf suhancra. – Annyit bizonyára tudsz, hogy a Lélekszilva egy mágikus gyümölcs, ezért annak tartalmát kifürkészni lehetetlen. Ha pedig felnyitom, hamar elillan belőle a lélek eszenciája. Így darabjáért két aranyat is megkaphatok, míg te csak négyet kínáltál a féreggyümölcsért. Mire találnék egyet addigra, az árának kétszeresét veszíteném el. – közölte kioktatóan a festett szemű árus.
– Akkor inkább nem kérek semmit. – fordult meg csalódottan Morthen, és elindult visszafelé a rendház irányába.
– Hova ilyen sietősen? – hallatszott egy kicsit aggodalmasabban a kereskedő bársonyos hangja. – Talán tudok valamit ajánlani, ami mindkettőnknek megéri.
– Ezek szerint mégis csak van a számomra tetsző gyümölcsből? – fordult vissza, immár mosolyogva a kereskedő felé.
Most a kereskedő állt felt, hogy közelebb hajolva ajánlatott suttoghasson vevője fülébe.
– Ha elviszel vagy fél tucat Lélekszilvát, akkor garantálom, hogy az egyikben lesz a rőtbíbor gyümölcsből. – tette meg vigyorogva ajánlatát a kufár.
– De hát azt mondtad… – emelte meg az ifjú kissé a hangját, melyet gyorsan vissza is fogott. – Azt mondtad, hogy tartalmát kifürkészni lehetetlen. – suttogta immár csodálkozva.
– Én nem fürkészem, hanem tudom. – miközben mondta, már készítette is a hat darab gyümölcsöt, hisz tudta, hogy ennek az ajánlatnak már nem fog a suhanc ellenállni.
Gondosan becsomagolva kis ajándékként nyújtotta a gyümölcsöket újdonsült vásárlója felé. Morthen pedig elvette azokat és egy pénzes erszényt nyomott a kufár kezébe, aki nem nyitotta ki azt, csupán kezével tett pár méregető mozdulatot és megrázta a fizetséget. Tartalmának csengő hangja pedig elégedett mosolyt csalt bronzbőrű arcára.

– Sümegi “Zargas” Róbert

Jusuf ajánlata, az “erioni” sikerek után, mostantól hivatalos formában is hozzáférhető. A Korforduló 2018 csomag tartalmaz a Korforduló formátumon játszható kiegészítők mindegyikéből 1-1 darabot. Az összesen 6 kiegészítőből álló csomag továbbá tartalmaz egy ajándék mitikus ritkaságú lapot, mely az adott kiegészítők hasonló ritkaságú lapjai közül véletlenszerűen kerül a kiszerelésbe.

A csomag alapára: 6560 Ft
A rendezvény során a Korforduló 2018 csomag 5000 Ft-os akciós áron megvásárolható.
(FIGYELEM! A csomag az ajándék mitikus ritkaságú lapon kívül, további mitikus lapokat tartalmazhat az egyes kiegészítők ritkasági eloszlásának függvényében. A csomag (időszakos volta miatt) csak 2018. december 31-ig elérhető!)

További vásárlással kapcsolatos akciós ajánlatok és ajándékok

Minden játékos, aki a rendezvényen legalább 10000 Ft értékben vásárol, egy Azúr akarat neferje (full art) lapot kap ajándékba (a készlet erejéig).
(FIGYELEM! A versenyre nevező játékosok nevezési díja is beleszámít az akcióba!)

A rendezvényen a Kékarcú Kiteljesedése kiegészítő 9 promóciós zónájából 4 vásárlással teljesíthető. Ezen zónák a következők:

“Háború a lángtengerbe vész”
Vásárolj 10 kiegészítőt kiadói nagyversenyen.
Információ: 10 bármilyen korfordulós kiegészítő megvásárlásával teljesíthető, minimum 3x szorzós budapesti versenyen.
Jutalom: “Az Öreg”

“A király közbelép”
Vásárolj 50 darab kiegészítőt kiadói nagyversenyen.
Információ: 50 bármilyen korfordulós kiegészítő megvásárlásával teljesíthető, minimum 3x szorzós budapesti nagyversenyen.
Jutalom: “II. Terda”

“A templompiramis vérbe borul”
Vásárolj Displayt kiadói nagyversenyen.
Információ: Vásárolj megemelt mitikustartamú displayt, minimum 3x szorzós budapesti nagyversenyen.
Jutalom: “Izra”

“Ammuni Ramu Menat-Kem Hefer”
Vásárolj legalább 1 M.A.G.U.S könyvet
Információ: 1 db a Deltavision által kiadott magus regény,szerepjáték,művészeti album megvásárlása
Jutalom: “Szolgasorba Gyalázás”

(FIGYELEM! A zónák nem adódnak össze, egyesével kell azokat teljesíteni! A zónákról bővebben itt: http://mk.deltavision.hu/hirek/)

A rendezvényen vásárlással megszerezhető lapok:

A versenyen megszerezhető lapok: