Katakombák a templom romjai alatt

A Rowonban szerzett információk alapján bizonyossá vált, hogy a gonosz varázslatot, mely már a fél eget betölti egy földalatti barlangban hozzák létre, minden bizonnyal rengeteg véráldozat árán. A varázslat fókusza Darton papjai szerint Gro-Ugon egy eldugott kopár hegyvonulatából sugárzik. Utatok tehát észak felé vezet.
Néhány nap lovaglás után újabb füstfelhőt” pillantotok meg, amely egy számotokra ismeretlen vallás elhagyatott templomából gomolyog felfelé, hogy beszennyezze az eget.
Leereszkedtek a templom alatt elterülő hatalmas labirintusba. Varázshatalmadat itt nem tudod felfrissíteni, így rettegni kezdesz, mi lesz, ha eltévedtek. Törpe barátod megnyugtat, hogy ő bizony képtelen eltévedni a föld alatt, az ork pedig hozzá hasonlóan lát a sötétben, ha a fáklyák kialszanak, és fényvarázslatot sem tudsz már idézni.
Félelmeid nem alaptalanok, egy teljes napon keresztül bolyongtok az egyre elhagyatottabb földalatti járatokban, mire megtaláljátok a gonosz forrását. Bár gyanús, hogy a szentélyt senki nem őrzi, nekiálltok a törpe vezetésével ráomlasztani a mögötte lévő falat.
Ekkor váratlanul egy alak ugrik elő a sötétségből. Mikor megpillant titeket, meglepetten hátrahőköl. Soha nem láttál még hasonló lényt, és nem is akarsz soha többet. Bár emberre hasonlít, szörnyetegre valló vonásai rögtön elárulják, hogy nem ugyanannak a teremtő erőnek köszönhetitek léteteket. A förtelmes alak harcias testtartást vesz fel, és felétek indul.
Mit teszel?