A jövő egy darabja

Ahogy jeleztem, informátorunkkal való együttműködésünk gépezetébe homokszemek kerültek.

Ez mindkét részről kellemetlenségekkel jár, ahogy a képen is látható.

 

Néhány dolgot azért biztosra tudok mondani. Egyrészt, azok tudtak a kívízjátékban részt venni, akik jelen cikk publikálásáig valahol leadták tippjüket. Ez azért biztos, mert néhány – na jó, 4 – kérdésre a végleges választ itt és most közlöm, innentől ezekre tippelni nem igazán kihívás.

 

A KK (vagyis a “Következő Kiegészítő”) valamilyen szinten kötődik persze egy nagyobb tájegységhez, de szinte minden ország, birodalom, politikai formáció, vagy kisebb tájegység állást kellett, hogy foglaljon, ha helyet akart követelni magának az új status-quo kialakításakor. A “KK” tehát a hetedkor végi Dél-Ynev csaknem minden szegmensét integrálja. Nem egyetlen ország, város lesz tehát az apropó, de a RR, SGY, K, KSZ, IT során látható hangulati “multikulti all in” sem tér vissza, a KK lapjai történeti és földrajzi értelemben is korrelálnak, közvetlenül értelmezhető interakcióban lesznek egymással, ezzel az SE-D időszak és MR, CÖ, EÉ háttér-szisztémájához lesz közelebb a kiegészítő. (1: B; 2: C.)

 

Hogy ennek a bizonyos történeti miliőnek kik az irodalmi megformálói, az egy izgalmas kérdés. Sajnos azonban a kérdésre adható három válasz közül egy félrevezetőnek bizonyult, a másik kettő között pedig a mérleg nyelve nem sietett segítségünkre, a 17. kérdésre a B és C választ egyaránt helyesnek tekinthetjük.

 

A negyedik kérdés, ami tisztázásra kerül – hírnökünk egyik végtagjának csonkolása árán adta csak meg a választ – noha ez inkább beugratós kérdés volt: Sebző lapból több fog megjelenni, mint nevesített klandozó. Ha belegondolunk, hogy az akadálylapok és az akciólapok többsége szerepel az egyik oldalon, ez nem annyira meglepő. A kérdés valójában az EÉ szerkezete alapján merült fel igazából a kieg bemutatása során, ahol a neves kalandozók simán vitték a 2 (!) sebző lappal szemben az összevetést, hogy ez a “nincs sebzés attitüd” a jövőben egy trend lesz-e. Ezúton kívántuk a jövőt illetően tisztázni, hogy ez az egyszeri, valóban szokatlan arány nem lesz maradandó, a hús és az acél arányát és viszonyát ileltően visszatér a megszokott kerékvágásba a világ, a harcokat a sebzés, a csatákat a hordák vívják, a neves hősök száma az őket megkülönböztető titulussal kapcsolatos elvárásokhoz fog közeledni. (18: B)

 

Ahogy forrásunk titoktartó képességét megtörjük, úgy érkeznek a további válaszok.

És csak nem bírom megállni, pluszban rákrédezek: A kép milyen lapítpushoz tartozik? Mi látható rajta és mi van kitakarva?

 

MDani