A közönség vért akar látni – Játékmesterek céhe

Harc manőverek a középpontban

A Rivini arénáRivini arénát bemutató cikkemben már néhány megjelenő lap nevét is elrejtettem, mivel szorosan kapcsolódnak a témához és az arénához. Azt szerintem sokan érezték, hogy a harc manőverek új megközelítésbe kerülnek, egyértelműen erősíteni akarja a kiegészítő ezt a témát. Mi volt eddig az erőssége a harc manővereknek? Nem kellett készülni az akadálylapokra tömegeire. A HaridaHarida rotálásával végképp nem kell már, egy IzarIzartól senki sem ijed meg. A másik előnye az 1-1 elleni harc lehetősége. Nincs golyófogó, állni kell az ütéseket, lehet filézni, zúzni, hentelni.

Mi lehetett a baj? Gyakran sérülten ment haza az ember, plusz egy körig kellett pihenni. Erre persze már van megoldásmegoldás, de előfordulhatott az is, hogy nem volt elég ütésünk, nem tudtuk kivégezni az ellenfelet, volt elég gyógyítása. Na meg ha túl sok MP-t költöttünk egyetlen ember likvidálására, az ellenfél kihasználhatta, hogy egy ideig nem kerültünk sorra. Erős harc manővert generáló lapok jelentek meg, mégis csak kevés kapott helyet paklikban, azok is kiegészítőkiegészítő jelleggel (bár annak tökéletes).

A közönség véres látványra vágyik

Pedig az öldöklésre, a vérre igény van. Ha már félmillió ember összegyűlik a Rivini ArénáRivini Arénában, akkor ott vérnek kell folynia. Sok vérnek. Látványosan. A nézőknek mindegy, ki lesz a bajnok. Na de ki fog gondoskodni minderről? Hogy a harcok mindig izgalmasak legyenek, ne csak kerülgessék egymást a küzdőfelek? Hogy a sérülést szenvedő viadorok mihamarabb újra az aréna porondjára léphessenek? Hogy a küzdelem egyenlő feltételek mellett folyjon?

mitikus ritkaságú <strong>Játékmesterek céhe</strong>Játékmesterek céhe 0 MP
Bajvívó/Gladiátor/Küzdőverem
[állandó képesség] Harc manőver során támadás
akciólapok MP-igénye 1-el csökken.
[szövetségpontharci képességegyszeri képesség] Irányítója visszavehet egy
akciólapot Múltjából Kézbe.
[szövetségpontegyszeri képesség] Célpont sérült kalandozó
pihenő helyzetbe fordul.

Játékmesterek céhe

Azt rögtön láthatjuk, hogy a “szövetségesünk” nem csak nekünk segít. Igazából neki az a legjobb, ha minél több ütlegelés van a harcban, így mindenkinek olcsósít. Az akciólap visszavétel szerencsére már csak nekünk jár, elvégre a mi szövetségesünk akárhogy is nézzük, dőljön szépen a mi oldalunkra a mérleg. Az utolsó képesség a sérülések mihamarabbi kipihenését szolgálja, a Rivini arénaRivini aréna rögtön más megvilágításba kerül… Lehet alaposan át tudja majd rendezni az erőviszonyokat.

Ki kell emelnem a szövetséges kihozási feltételeit is, mert nem mindennapiak. Én jó dolognak tartom, hogy a nagyon elhanyagolt bajvívók is használhatják, szegény ScaddanoScaddano a mappák mélyén figyel régóta, de hátha majd most! Illetve érkezett pár új bajvívó is, hiánycikkek voltak egy jó ideje, ezzel elindulhat a téma feltöltése. A másik érdekesség, hogy ha irányítunk KüzdővermetKüzdővermet, akkor kalandozó nélkül is kijátszhatjuk, így rögtön olcsóbban filézhetünk az arénázni induló kalandozónkkal. Erősödnek a harc manőverek, filézhetünk majd sokat!

Jabbah