Információk, Hírek,

A félévzáró 54 fője szerintem nagyon nagy előrelépés, főleg ha azt vesszük, hogy ezen rangos esemény egy évvel ezelőtt  16 fős létszámot produkált. Külön öröm számomra, hogy 6 új játékos vett részt a versenyen az ország különböző pontjaiból. Sokan voltatok, de egy embert mindenképpen kiemelnék  Veszelszki-Dunai Bálintot, aki pár hónap alatt akkorát tudott fejlődni, hogy egy ilyen magas létszámú kiemelt versenyt veretlenül megnyerjen. Szívből gratulálok neki és tudom, hogy ez nála csak a kezdet lesz!
—————–

Az arany és annak beváltása, illetve megszűnése

Jövőre már nem lesz arany. Idén be fogtok tudni váltani lapokat, amik Korfordulón használhatóak(egyetlen kivétel a hadiszerencse) : http://mk.deltavision.hu/formatumokon-hasznalhato-ultrak/  .
A beváltás menete a következő lesz.  A következő 1 hónapban minden Korfordulós lapot beárazunk, kivéve azokat,  amik eddig sem voltak beválthatóak. Minden játékostól kérünk egy levelet a maguskartyagarda@gmail.com  e-mail címre ahol pontosan leírják mit szeretnének beváltani.
A versenyre magunkkal nem fogunk végtelen mennyiségben ultrát vinni, úgyhogy érdemes lesz „előrendelni”. Várhatóan két nagyversenyen lesz alkalom erre, a többit pedig még meglátjuk.

Mi lesz az arany helyett?

Egy új fajta ultra lap, ami a metagame-re van igazítva. Minden évszak kap egy ilyen lapot. Azaz  1 évben  4 lap lesz, ami a versenynevezésért jár.  Feltett szándékunk, hogy a kínzókamra és a pengególem jellegű, sehova sem illeszkedő lapokat ne kövessük el még egyszer.  Ezzel a változással azt is elérjük, hogy valamit, ami nem erős hirtelen játszhatóvá tegyünk. Vagy olyan lapot amivel egy téma beérik nyilvánosságra hozzunk. Ezzel is minél változatosabb metagamet teremtve.

Kezdőpakli

31 teljesen új lapból fog állni. Bár lesz kép, amit felhasználunk és már ismerős lehet magus kártyán.
Az egyik pakli Krán és Pyarron szövetségét , a másik Shadon és Gorvik perszonálunióvá érését mutatja be.  Fontos, hogy a kezdőpakli lapjaiból sok a versenykörnyezet félkész deckjeit teszi kerek egésszé (vastenyerek, aranykör lovagjai, birodalmi légió, gorvik lovagjai, szent légió).  A kezdőpaklinak pár követelményt szem előtt kell tartania:

– Hangulati értéke magas legyen.
– Illeszkedjen a mostani paklikhoz.
– Demozásra alkalmas lapok legyenek benne, de ne mind az legyen.
– Egyszerű legyen.
– PLEV-en is használhatóak legyenek a gyakori átlagos lapjai.
– Önállóan is játszható legyen.

Sokan összekeverik a demopakli és a kezdőpakli fogalmát. A demo pakli a leendő játékos első kártyás élménye. A kezdőpakli az első elhatározása, hogy paklija legyen. Az előbbi ingyenes, az utóbbi pénzbe kerül.  A kezdőpaklikban  ritkasági jel csak azért lesz, hogy ne engedjünk rá minden lapot a PLEV-re.
Mindkét kezdőpakli  fix 43 lapos lesz, és az összes ugyanazt tartalmazza majd.  Nem lesz random lap benne, hisz nem ez a célja.
Tervezett megjelenése: Október 1.
Tervezett ára:  4000 ft (ebben semmilyen kedvezmény nincs benne)

Alappakli
Botrányosnak tartjuk a gyakori-átlagos lapok eloszlását a kiegészítőkben, ezért próbálunk merészebb vizekre evezni. Azonban azt mindenkinek át kell látnia, ez mit jelent. Dupla nyomdaköltség, dupla grafikai költség, dupla tesztelői munka.  Kékarcú kiteljesedése 90+9 lapos (18-18-36-18-9), a következő kiegészítő 180+9 (63-54-36-27-9) lapot fog tartalmazni. Ha valaki jobban belegondol, az új kiegészítő mennyisége két teljes év lapszáma, de azok mitikus tartalmának 9-cel csökkentett változata. Viszont a gyakori-átlagos összlétszáma egy sima kiegészítő háromszorosa.  A fejlesztés során ügyelünk majd a hangulatra, ahogy a kékarcú esetében is, valamint a gyakori átlagos lapok fele leginkább a PLEV-re lesz igazítva, és nem a korfordulóban lesz szerepe.

Vidéki  versenyek

Budapesten a 4 heti versenyzési lehetőség ellensúlyozására a következő változások lépnek életbe:

– Minden vidéki helyszín kettő versenyt tarthat egy hónapban.
– Minden vidéki helyszín havonta 1db kétszeres szorzót vehet igénybe. (dupla verseny esetén ez nem jelent 2×2 szorzót)
– Vidéki helyszínnek nem Pest megyei verseny számít.

Legközelebb az OKPB díjairól lesz szó.