Indulunk!

A manifesztációs háború első felvonása után nehezen hitte azt bárki is hogy ennek folytatása is lehet. De lett:

P. sz. 3691: a Manifesztació eljövetele, a 14. Zászlóháború kezdete északon, Evendil Bel Corma shadoni király halála délen.

3692-96: a 14. Zászlóháború (Észak lángjai, Megkövült napvilág), belvillongasoktól terhes interregnum Shadonban, fokozodó amund nyomás Gorvik északi hatara mentén (Garmacor királya)

3697-98: maszkabál Narvanban: Toron megakadalyozza a kráni beszivárgást Quironeia déli partvidékére. (Karnevál)Enoszuke szigetén tervet készítenek a niarei uralkodódinasztia megdöntesere – siker esetén a Jóslat idevágó sorának (“Sárkányfejedelme jõ…”) csak a tartalma változna, a betûje nem. Tier Nan Gorduin dorani szolgálatba áll, és a Szemként elhíresült áruló, Wolkum Naizerd nyomába ered

3699: enoszukei betörés a niarei Szent Tartomány területére. A szálakat Dang Idan, egy anvariai sárkánynemzetség elfajzott tagja mozgatja, aki Kaoraku trónusára tör, Niare szakrális szívéig azonban sosem jut el: Tier Nan Gorduin és társai a Szelek Pagodáihoz vezetõ út utolsó mérföldjén állítják meg seregét. (Keleti szél) Rivalin, a jövõ megváltoztatásának esélyét kínáló ereklye, mely illetéktelen kezekben a végpusztulás eszközévé válhatott volna, örök vándorlásba kezd Gorduin smaragdbálványának szíve helyén. A bárd Ilanor felé indul, ugoni földön nyoma vész – a Bátrak Karavánjának sikertelen mentési kíserlete nyomán halálhíre kél.Shadon trónjara, mely a királyi és a fõhercegi örökös tragikus végû párviadala óta üresen áll, a Bel Corma család felföldi ágának nõsarja, Linora Pentangelin kerül. Csapatokat küld a szorongatott Gorvikba: Rudrig Ves Garmacor és a Szent Légió ideiglenesen kiszorítja az amundokat az öt tartomány területérõl (Garmacor királynõje)

3700: Krán kivonja egységeit a Manifesztációs Háborúból, és magukra hagyja gorviki hitsorsosait. Az általános zûrzavarban trónkövetelõ bukkan fel, aki Nagy Radovik sarjának mondja magát, és akit az öt tartomány II. Terda néven királlyá választ.

3701-02: amund invázió a Shibarán túlról. Rudrig Ves Garmacor Thule erõdjébe szorul a Szent Légió maradványaival, II. Terda, a szerepét teljes átéléssel alakító szélhámos szakít kiagyalójával, az akvilonai hercegprímással, és szintén az amundok ellen fordul.

3703: Rudrig Ves Garmacor eleste Thule falainal. Az Arctalan Vándor elpusztítja a Manifesztaciót, II. Terda kezét nyújtja Shadon kiralynõjének, majd, “õse” példáját követve, végleg eltûnik a történelem színpadáról. A Manifesztaciós Háború vége; perszonálunió Shadon és Gorvik között. (Garmacor lobogója)

 

Na de mégis!!!
Mivan?

Miképpen volt képes az amund hadsereg dacolni az embernépek egyesített seregeivel? Talán a fanatizált rinnák ezrei vezették győzelemre őket? Vagy a Kheb-thueethek sebezhetetlensége volt olyan lehengerlő, hogy az egész dzsad világot eltiporták?
Hova lettek a túlélő dzsadok? Mi lett az emírekkel, köztük is Rahimmal? Hogy került a manifesztáció zűrzavarába egy erigowi toborzótiszt? Ki az a Habib Al-Fulani?

Hogy lehet az, hogy a dulás után 20 évvel az ellenségek akik ölték egymást most váltvetve csatáztak egy közös célért? Az angyali Shadon és az ördögi Gorvik békéje hogy jöhetett létre? Tudjátok mi történt Eloranddal, vagy a Nagy nemzetségével akit Náim néven ismert a világ? Miért bukott el a dzsennek öröksége? Hová lett a naplándzsa, és  annak mi köze az első eljöveteléhez Ammuni Ramu Menat-Kem Hefernek? Hogy akasztották meg az ordaniak az invázíós seregeket?

Miért nem irtak a krónikák Tyssa Li’menel híveiről, és a Földerdő királynőjéről Eatianról? Mi vagy ki a fene volt az az Arctalan Vándor? Shadon királyválsága után es Gorvik amund ostroma után mi történt? Hogy kerult oda a Vadkan? Ki volt Al-Ajaur hőse? Ki volt a szörnymaszkos Rancidias Ramraquor? Hogy volt képes Izra áttörni a templomon és szétszabdalni az amundokat. Kik azok a Vastenyerek? A harc, szenvedés,halál után mit csináltak a társát gyászoló es a sötét birodalom harcosai? Hol lehet Amhe Ramun Fegyverzete? Mi az a halál tizenkét terme?

Mindenre választ kaptok. Jol sejtitek, lassan indul a kampány…