Ifin gladiátorai

Az Ifini Arénában történt már néhány izgalmas esemény, de ez a mai mégis igazi csemegének számított. A küzdőporondját törött fegyverek, holtak és vér borította. Az alkonyi szellő meg-meglengette a homok, a vért pedig alvadtra szárította. Pár órával ezelőtt itt halálos küzdelmek zajlottak, a közönség egyre nagyobb ovációjával kísérve. Az utolsó küzdelem végeztével a nézők elégedetten, és izgalomtól eltelve hagyták el a helyeiket. Egy biztos, a város csapszékeiben az éjszaka hátralévő részében az arénában zajlott küzdelmek lesz a téma.

Nehéz lenne megmondani, melyik volt a legizgalmasabb. Megfordult a mai napon az arénában az ország és a nagyvilág színe-java. Voltak itt harcias, vad orkok, akik előszeretettel zúzták szét ellenfeleik koponyáját, és számbeli fölényükkel igyekeztek a másik fölébe kerekedni. Jöttek néhányan a Toroni Birodalomból is. Igazi, nemes arcélű kyrek voltak ők, akik ellenfeleiket halálos mágiájuk segítségével pusztították el. Nem volt kegyelem, csak úgy záporozott a tűz, a sav és a villámok, mikor ők álltak a küzdőtéren. Voltak itt asszonyok is, és nagy hibát követtek el, akik alábecsülték őket. A mágiához ők is értettek, és ősi ereklyéik segítségével győzedelmeskedtek.

Tiszteletüket tették a Hassidisek is, Erionból. Harci szekereikkel, és gyorsaságukkal ellenfeleik nem igazán tudtak mit kezdeni. A könnyűléptű nép is eljött, íjászaik nyilai elől nem volt menekvés, mágiahasználóik pedig a természet erejével csikarták ki a győzelmet. Szakállas-csatabárdos törpék is megfordultak az Aréna homokján, erős páncéljukon, pajzsukon nem hatoltak át közönséges fegyverek.

Aztán ott voltak a délvidékiek. Komor, páncélos lovagok, Ranagol fekete lovagrendjéből, valamint pyarron kutató Krad-lovagjai. A legnagyobb megbotránkozást a Kránból érkezett csapat küzdelme keltett. A csapat vezetője láthatóan alig állt a lábán, rengeteg undorító és halálos kórságtól szenvedett, de démoni, rontó hatalma segítségével az ellenfeleinek is tovább tudta ezeket adni.

Megjelentek még árnyékban lopakodó tolvajok, megszállott kincsvadászok és minden hájjal megkent cselszövők, intrikusok is.

Egy biztos, Ifinben sokáig beszédtéma lesz az Ifini Gladiátorgála.

Beszámoló a PLEV-versenysorozat első állomásáról – Székefehérvár (Ifin) arénájából

Elsőként szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki eljött az idei év első Pálinkás László Emlékversenyére. Nem tudom utoljára mikor voltak ennyien itt Fehérváron egy versenyen, ugyanis 24 indulónk volt.

Maga a verseny szerintem jó hangulatban, és jobbára fennakadások nélkül zajlott. Külön öröm volt számomra, hogy a legtöbb játékos viszonylag messziről érkezett. A verseny speciális lapját (az Őrjöngő Korgot) is úgy lehetett megszerezni, hogy az ember legalább 60 km-ről vagy messzebbről jött a versenyre.

Szintén nagy öröm volt számomra, hogy viszonylag sokféle paklikoncepció is volt, nem volt túlságosan egyoldalú a meta. A legnépszerűbbek az orkok voltak, összesen öten indultak el a Farkasfiakkal. Szintén népszerű téma volt a kyrek (3 pakli), a sorsszilánk (3 pakli) és a villámostrom (4 pakli).

Voltak itt még elfek, törpék, a Feketerend (negatív dp-re), Lázlátó és Krad-hívők küldetésre. Ezen felül volt még két igen érdekes paklikoncepció, melyeket kiemelnék:

Az egyik Jávorcsik Norbi boszorkányos paklija. A koncepció lényege annyi, hogy a Lélekkötő által termelt Wicca-tokenekkel elárasztja a pástot (Átlépés a féregjáraton), és DP-vel nyer. Külön érdekessége a paklinak, hogy olyan kalandozókat is használt, amelyeket én kb. 20 éve nem láttam pakliban (és akkor se sokban ☺). Ezek a Dzsad Huri és a Gorviki Örömlány voltak. Ez utóbbi különösen kegyetlen, ugyanis ezen a formátumon a legtöbb kalandozó férfi, és viszonylag alacsony az asztrálja. A Dzsad Huri pedig a féregjárattal kombós, mert ugye elhagyja a jelent és nem játékosa kezébe kerül vissza, így termel 1 MP-t.

A másik pakli, melyről kicsit részletesebben beszélnék az Kiss Gábor lopakodós paklija. A pakli gerince a szokásos Nilheoni árnyék+Trónterem kombóra van kihegyezve, de a körítés ezúttal az EÉ-ból a szégénynegyedbeli tolvajok voltak (Guberáló, Besurranó). Az EÉ-s küldiket az Árnyék egyedül oldja (Lopódzás II) így 2 kalandozóval már általában 2 feltételt is tud teljesíteni, ráadásul akadályozhatatlanul.

A versenyt végülis Kecskeméti Zsolt nyerte (Villámostrom), a második Jávorcsik Norbi lett (Boszorkányok küldetésre), a harmadik helyet pedig Magyar Máté hozta el (Kyrek).

Összességében jó hangulatú verseny volt, és még egyszer külön köszönöm, hogy ennyien megjelentek.

 

Almádi Tamás