Ibarai szafari

A most következő két fenevad nem is különbözhetne egymástól jobban. Az egyik az embereket szolgálja, a másik a legrosszabb rémálmuk. Az egyiket már ismeritek, a másikról csak képet láttatok. Az egyik a hátán viszi kalandozókat, a másik a gyomrában viszi a kalandozókat. Az egyik békés növényevő, a másik ádáz ragadozó, de csak rajtad múlik melyik a hasznosabb. Lássuk hát!

Tarpan:

A dzsadoknál őshonos vadló és a házilovak keresztezéséből jött létre. A vadlovaktól örökölte keménységét és robusztus testalkatát, de nyugodt vérmérsékletű, könnyen kezelhető és alkalmas arra, hogy viszonylag kevés takarmány mellett keményen dolgozzon. Egész teste zömök benyomást kelt a széles háttal és szüggyel, a dongás mellkassal. Fő ismertetőjegye a hátán végig húzódó hátszíj. Végtagjai rövidek, izmosak. Patái kemények, legtöbbször nem is patkolják. A tarpan rendkívüli tulajdonságait elsősorban a sivatagban értékelték nagyra. Tökéletesen alkalmazkodott a ibarai körülményekhez, a zord időjáráshoz, a szegényes táplálékhoz, jól tűri a meleget és a szárazságot.

1 MP Tarpan

A kráni és pyarroni egyesített haderő sivatagi lova, állat

BESTIA

SZÁM: 1. TÁMADÁS: 8. SEBZÉS: 1.

Ember HÁTAS: “[állandó képesség] Fordulónként egyszer, ha sorelhagyó manőver végén sérült helyzetbe fordulna, akkor ehelyett pihenő helyzetbe fordul.”

Ezt a lapot már jól ismeritek, feladata, hogy sérült kalandozóinkat egy körrel hamarabb harcba állíthassuk.

Manase:

Az amund szent szörnyetegek egyike, Themes papjainak szent állata, háromfejű

sivatagi oroszlán; középső fejének pillantásával kővé dermeszti az óvatlanokat.

Rendszeres emberáldozatot – szűz leányokat – kíván. Az első manasét a legenda szerint

maga Themes teremtette a Bakht-vádi vörös agyagjából és szüzek véréből,

valószínűbb azonban, hogy egy távoli anyagi síkról hurcolták be Ynevre az amund-dzsenn-elf

háborúk során. Noha fogságban is hosszú ideig élnek, meglehetősen ritkák:

minden templomban csak egy rejtőzik belőlük. Hímnősek, önmagukat termékenyítik

meg, és akár harmadfél évszázadig is elvajúdnak egyetlen kölykükkel, akit a születést

követően el kell választani tőle. Elf nevük menethi.

2 mp Menethi

Themes papjainak szörnyetege, Manase

Szám: 3, Támadás: 9, Sebzés: 1

A második támadásával megsebzett kalandozónak asztrál mentődobást kell tennie. Ha sikertelen, akkor a kalandozó meghal.

 Instant kill. A magányos kalandozók rémálma, de sötétség verme mellett a tömegbe megbújó nagy kalandozókat is kiszúrja magának. Ennél ynev hűbb képességű bestiát keresve se találunk a kiegészítőben.

 [2harci képességegyszeri képesség] Harc manőver során aktivizálható. A csatolás helyétől függetlenül megtámadja az ellenséges kezdeményező csapatot.

Mostanában azt vettem észre, hogy nagyon harcias lett a meta. Az olyan fickókat, akik nem vágynak arra, hogy kolosszális csatákat vívjanak a félistenekkel, isteneik árnyékában, na nekik való ez a képesség. Látom lelki szemeim előtt, mikor az Amhe-démon megindul, hogy gyártson magából még egy példányt és kap a nyakába egy, ilyen cuki kis cicá(ka)t. Vagy mikor a Templompiramissal elrángatok egy ellenséges kalandozót és rádobom a Menethimet. Az biztos, hogy az egyik legkombósabb bestiát üdvözölhetjük a kiegészítőn belül amund démonok ide vagy oda.

Ráadásként pedig itt egy küldetés, ahova lecsatolható mind a két fenevadunk (persze a Tarpan csak extrém esetben):

1 MP Összefogás az iszonyat ellen

Dél-Ynev

– 2 Harcos

– Rudrig Ves Garmacor

– 2 pyarroni/kráni/gorviki/shadoni

DP 2 AKADÁLYOK 2

Plusz küldetés.

Amíg megoldásra váró küldetés és irányítójának csapatában van pyarroni/kráni/gorviki/shadoni kalandozó, fordulónként egyszer újradobhat egy támadásdobást.

Be kell valljam ezt a lapot nekem találták ki. Aki már valaha játszott ellenem, vagy csak látott játszani az tudja mennyire irtózok a kockadobástól. Egy rossz dobáson elmehet a meccs és mi meg csak pislogunk, hogy mi van. De így embereinknek lesz még egy esélye legalább.

Sok sikert a bontotthoz!

Akheron