Homok a szélben

Homok a szélben

A szobordémon megérkezett az oázis széléhez. A pap rajta keresztül tekintett a világba, mely számára teljesen ismeretlen, idegen és álom szerű volt. Azzal a kivétellel, hogy az amundok soha nem álmodnak vízről. Nem is nagyon értik a szolganépek rajongását az őselemek, ezen páriája iránt. A tűz az rendben van hisz a nap az égen maga az eleven tűz. A szél a sivatag lélegzete, már természetesebb nem is lehetne a számukra, hisz a portölcsérek és viharok alig zavarják őket. A homok pedig nem más, mint a föld legszentebb formája egyszerre otthona és oltára (hisz magába issza a lehulló vércseppeket) az amund népnek.

Ez a gőg gátolta meg a papot, hogy felfigyeljen a parányi portölcsérekre az oázis szélén. Túlzottan lefoglalta a fayuma nyomainak kutatása a számára olyannyira idegen környezetben. Amint átlépett egy avarral takart gödör felett el kezdtek záporozni rá a tűzben edzett, kihegyezett karók, melyek úgy törtek ketté a testén, mintha csak száraz faleveleket sodorna a szeszélyes szél egy Slan-kard pengéjének. A kheb-thueeth haladt egyre beljebb a zöld burjánzásba, átlépett egy bukódróton, kikerült egy felé lendülő pálmafa rönköt és ott állt az izzadságtól csatakos dzsaddal szemben, aki egy hatalmas lángoló máglya mellett várta őt.

A rítuspap elmosolyodott, farkasvigyora azonban nem jelent meg a szobordémon kőkemény arcán. Az amund és a démon egyszerre emelték karjukat, markuk ökölbe szorítva sújtott le a halállal megbékélt arcú ember-véglényre. Ám ekkor több minden történt egyszerre, amire a pap nem számított és a dzsad talán rövid élete hátralévő részében se fogja tudni kitörölni emlékeiből. A sötétség testet öltött és teljes némasággal vetette magát a szobor testű iszonyatra. A mázsás öklök a vén rabló mellett hatalmas árkot vájtak az agyagos talajba.

Kísérteties közjáték bontakozott ki a megrökönyödött fayuma szeme láttára. A darabos mozgású amund démonnal szemben három fekete galabiját viselő szellemlény suhant elkerülve ellenfelük minden támadását, mely vagy a levegőt vagy a homokot érte. A sivatagi fosztogató megbabonázva nézte, mint távolodnak egyre messzebb tőle az ismeretlen harcosok és a kőszörny, ki a nyílt terepre, ahol elméletileg a kheb-thueethnek kedvezett a terep. De ezúttal a látszat nem csak, hogy csalt de halálos csapdát is rejtett a démon számára. Tyssa L’imenel harcosai szétszéledtek és a következő pillanatban kitört a VIHAR. Nem volt természetes, egy földszellem állt a hegyes fülű gyilkosok szolgálatába és most minden erejével az amund iszonyatra vetette magát, falta testét centiről-centire haladva, felmorzsolva annak testrészeit. Vonásai lassan kivehetetlenné váltak és pár röpke perc alatt egy élettelen kőtömb döndült le a homokba. A Vér Nélkül Való vadászai, ekkor felvonyítottak egyszerre a Kék Holdra, mint a kiéhezett sakálfalka. Megjöttek a sivatag igazi urai és helyet követeltek maguknak az éjszakában.

Csapjunk a homokba!

1 MP Tyssa L’imenel harcosai

Homoki elfek, az utód népek vadászai

BESTIA

SZÁM: 3. TÁMADÁS: 7. SEBZÉS: 1.

 Na kérem szépen, kezdődik az igazi mustra. Egy bestiáról lévén szó meg kell említenünk, hogy nem gyakran fogunk vele ütögetni. Ők valami egészen másra hivatottak, mire is?

[harci képességegyszeri képesség] Célpont Múltban lévő akciólap tulajdonosa Jövőjének tetejére kerül.

Lehet velük újra tölteni a paklinkat ütéssel vagy ki lehet iktatni a Múltidézést az ellenfél Múltjából, mind kettő ígéretesnek tűnik ezekben a verekedős időkben.

 

 

6 MP A Vér Nélkül Való vadásza

Mélysivatagi homoki elf, Tyssa L’imenel-hívő, a Földerdő harcosa

HARCOS/Fejvadász

3.szintű Káosz jellem pszi

Lesvetés, Rejtőzés, Vadonismeret

F:9 A:6 M:7

ELVADULT

A kolléga Elvadult, de mi ennek csak örülünk mert így legalább nem fogja a kezünket, akkor se, ha nem tudjuk kipengetni érte a borsos árát, de nézzük mire költik a hegyes fülűek, ami adónkat.

[állandó képességegyszeri képesség] A forduló végéig célpont Taba el Ibara helyszínű küldetés feltételét csak homoki elfek teljesíthetik.

A homokvihart vártuk, helyette egy Árvizet kapunk igaz specifikusabbat, de valljuk be hülyén is nézne ki a Földerdő harcosa Erion utcáin.

BEFOLYÁS Mélysivatag: [állandó képesség] Irányítója minden Oázisának képessége gyors hatásként aktivizálható, és +1 szintet gyógyít.

Na ez már sokkal jobban emlékeztet Erionra. Egy jóféle befolyás, ami felturbózza az eddig se gyenge Oázisainkat. Tovább is lesz, mondom még…

Köszönöm a figyelmetek!

Akheron