Héroszok Csarnoka újragondolva

Más cikket terveztem a mai napra, de Dani írása, elültette bennem a bogarat. Mivel az elmúlt években nem voltam éppen naprakész, így kicsit körbenéztem a játék oldalán, és ilyet találtam:

„Az évad végén a 8 legtöbb Élő-ponttal rendelkező játékost egy meghívásos versenyre invitáljuk. Erre a versenyre nincs nevezési díj, kizárólag ők indulhatnak rajta, és nem számít már a ranglista pontszám, mind a nyolc fő tiszta lappal indul. Kiegészítő díjazáson felül minden induló egy évzárós lapot kap, a győztes pedig az Év Játékosa titulussal és az ezzel járó kupával lesz gazdagabb, valamit lehetőséget kap a „megkártyásításra”, egy általa megjelölt témájú-hangulatú lapon az ő képe fog szerepelni.”

Maga az ötlet szerintem nagyon jó. Tényleg kell egy nívós verseny, és tényleg a legjobb játékosok lesznek ott. Bár soha nem leszek ennek tagja, de el kell ismerni, kell ilyen, és kell lennie év bajnokának is. Ami viszont nem tetszik, a megkártyásítás miért?

 

Mielőtt azt gondolnátok, én mindig csak kritikákkal bombázom a kiadót, egy gondolattal állnék elő, leírom a véleményem erről a témáról, szerintem érdemes ezen elgondolkodni, akár változtatni is, ha van rá igény.

Korábban is örök vitát generált, hogy vajon kik is azok, akik kártyára kerülhetnek. Sokan úgy gondolják, hogy aki a legjobban játszik. Az ő nézőpontjukat is meg lehet érteni, de miért kell ebben a játékban mindig az elsőnek lenni, hogy jó legyél? Ha megnézitek Dani cikkében, hogy kik tartoznak a Héroszok csarnokába, több mint a fele, nem versenyjátékos.

Meghajlok az olyan játékosok előtt, akik ennyire jól játszanak. Az év legjobbjának lenni, hatalmas dicsőség és elismerés, de úgy gondolom ezt kupával, és kiegészítőkkel kell jutalmazni. Ne értsétek félre, nincs bajom a versenyjátékosokkal sem, az ő teljesítményük is olyan példaértékű. akiknek én ezen a téren nyomába sem érek. Akár versenyjátékos is kerülhetne kártyára, de akkor ne feltétlen az eredmény miatt, legyen Fair play, segítőkész a kezdőkkel, ne csak a játéktudása miatt kerüljön be a csarnokba. Erre egy nagyon jó példa Doktor Dénes személye, aki annak ellenére, hogy az egyik legjobb játékos a M.K. hosszú történelmében, a tudása mégis eltörpül az mellett, hogy mennyit tett a kártyáért az első évtizedben.

Nem szabad megfeledkezni olyan játékosokról sem, akik annak ellenére, hogy ügyesek, rengeteget tettek ezért a játékért. Én a régi rendszer híve vagyok, szerintem régebben ez jobb volt. Egy játékost nem feltétlen a versenytudása, hanem cselekvései alapján választották be a Héroszok csarnokába.

Szerencsére ennek a játéknak mindig is voltak olyan tagjai, akik időről-időre sokat tesznek ezért a hobbiért. Nem akarok nagyon neveket írni, mert minden régiónak megvannak a hősei, akik megérdemelné, hogy a csarnokba kerüljön.

 

Gondoljunk csak bele,

  • Mennyit számít egy versenynek, hogy a másik régióból jön e az a illető kocsival, mert hoz 2-3 játékost is a versenyre.
  • Milyen sokat számít, hogy egy másik játékos közel 200 lapot vesz ki a mappájából, és önzetlenül azt mondja: Játsszál vele nyugodtan.
  • Volt, van beszélni, olvasni a fórumokon.
  • Tervezni 100 lapot, csak azért mert szereti ezt a játékot?
  • Sok éve, minden hónapban felhív: Megint verseny lesz ám?

A mai környezetben nagyon sokan vannak, akik rászolgáltak erre megtisztelő díjra. Sokan vannak akik már most sokkal többet tettek ezért a játékért, mint amit én valaha is tettem. Sajnos én nem tudom letörölni magam a lapról, de úgy gondolom, hogy az a legkevesebb, hogy szánunk rájuk pár mondatot, mert megérdemelnék. Nem beszélve azokról, akik „régi nagyok” voltak, és néha-néha azért még felbukkannak ebben a játékban, és a háttérből figyelik az eseményeket.

Nem tudom, hogy te miként gondolod kedves olvasó, de szerintem azokat kellene inkább „kártyásítani”, akik sokat számítanak ennek a játéknak. Legyen az cikkíró, szervező, vagy bárki, aki tesz azért, hogy ez a játék jobb irányba menjen tovább.

 

Miként lehetséges ez? Valamilyen módon jelezni a megfelelő személyek felé, akár kommentekkel, lájkokkal, füsttel, morzéval, igazából fogalmam sincs. Viszont ha jól gondolom, hogy erre a változtatásra van igény, akkor ez változni is fog, és majd jönni fog egy olyan cikk, ahol válaszd ki a jelölteted a Héroszok csarnokába!

Nem könnyű döntés, mert nagyon sokan lehetnének, már most legalább 4-5 évig tudnék személyeket sorolni, és szerencsére mindig jönnek új emberek is, akik vállán viszik majd ennek a hobbinak a sorsát.