Helytállás az Arénában

A szórakozónegyed szaglik. Izzadság és vér savanykás bűze lengi be a környéket. De nem a megszokott, küzdővermekben folyó összecsapások miatt. Holnap a Rivini Aréna újra megnyitja kapuit, ahol az arra érdemesek Darton súlyos ölelését vagy az egész életre szóló hírnevet nyerhetik el. Értékes nyereménynek tűnik, de mind tudjuk, milyen hosszú egy arénabajnokarénabajnok élete. A tünékeny nyeremény mégis megmozgatja a negyedben élőket. A kaszinókban persze ilyenkor sem kisebb a forgatag, mert fél szemmel és fél füllel minden szerencsevadász a mérkőzéssel kapcsolatos híreket fürkészi. Egy tuti tipp ára itt felbecsülhetetlen.

Hogy miért más ez a nap? Az Arénában most szabad mérkőzések lesznek, a megszokott szabályok szerint folyó viadalok helyett most bárkit – saját felelősségre, természetesen – beengednek a mérkőzésékre. Sok istálló kiemelten készül a válogatott szörnyek ellen, de kiszámíthatatlan a végeredmény, a felek bármivel szembe találhatják magukat. A neves iskolák közül emiatt néhányan távol is maradtak. “Nem éri meg a kockázatot, hiába értékes egy ilyen győzelem, túl magas az ára.” Azt is hallani, több híres és hírhedt kalandozó megjelenik a viadalon.

A Csapat

Már esteledik, amikor az egyik feltörekvő aszisz küzdőverem tulajdonoshoz váratlan látogató érkezik. Amaz Rynano kíváncsian tekint fel, majd kérdő tekintetét egy mosollyal gyorsan el is fedi, nem mutathat gyengeséget az ismert dzsad fogadó iroda informátorának. Hellyel és borral kínálja, majd csevegni kezdenek. Ahogy számított rá, a beszélgetés végén előkerülnek a kényes kérdések. “Most okosan kell válaszolnom”.

  • Úgy hallottam, indítasz csapatot a holnapi viadalon, de a kiválasztottjaid összeférhetetlennek bizonyultak. OrkokOrkok, aunokaunok, kivénhedt gladiátorokkivénhedt gladiátorok, érdekes egy kompánia – jegyezte meg egy hamiskás mosoly kíséretében a hívatlan vendég.
  • Emiatt nem kell aggódnotok, rendeztem egy kis mulatságotkis mulatságot nekik. Tudod, a megfelelő szórakozási lehetőségek elsimítják ezeket az apró nézeteltéréseket.
  • Igen, jó meglátás. Gondolom, készültök az eddigi nyerő stratégiák ellen is?
  • Igen, tiszta harcottiszta harcot szeretnénk, de azért van a tarsolyunkban valami, ami az ellenfelet kicsit lelassíthatjalelassíthatja. Emellett a Játékmesterek céheJátékmesterek céhe is maximálisan támogat bennünket a küzdelemben. Szép lassan kivéreztetjük az ellenfelet. Lesz erre tarini páncélunktarini páncélunk, titkos varázstárgyunktitkos varázstárgyunk és égi támogatásunkégi támogatásunk is. Nem sietünk, a szórakoztatás a célunk. Sok aranyat szeretnénk még begyűjteni kisebb küzdelmekenkisebb küzdelmeken is.
  • Meggyőző szavak, sok sikert a viadalon.

Elódalgott a felderítő az éjszakába. Őt sikerült meggyőzni, most jön a neheze, a holnapi mérkőzések.

A viadal reggelén köd és eső ereszkedett a városra, mintha Erion így próbálná lemosni magáról az elmúlt napok kínjait. A nézőtér gyorsan megtelt, a létszámra nem lehetett panasz. Fogadások köttettek a mérkőzések előtt és közben is folyamatosan. Lássuk az aszisz csapatának mérkőzéseinek emlékezetes pillanatait.

1. küzdelem – LyennaraLyennara

Az aréna közönsége felhördült, amikor az ellenfél belebegett a porondra. “Csak egy nő?”, “Ki ez a fehér ruhás hölgy?”, “Öngyikosság belépni ennyi ork közé, méghozzá fegyvertelenül.” Ezek pedig csak a legfinomabb megjegyzések voltak. A gladiátorok azonban sejtették, csak veszélyes lehet vagy őrült, mindkét esetben indokolt az óvatosság. Az idővihar segítségével egy rövid időre elaltatták, de a hölgy így is elindult egy merész manőverre, amit nem lehetett annyiban hagyni. Az ellene felálló gladiátorra egy kellemetlenkedő démontdémont szabadított, majd nem tévesztve célját a Káosz SzívénekKáosz Szívének ártó erőit szabadította az ellenfélre. Nem sokkal később ugyanez történt. Így gyorsan véget ért a küzdelem. A mérkőzés befejeztével a közönség között sugdolózás indult el. “Talán ő egy Hatalmas volt?”

2. mérkőzés – SemvenSemven

A második mérkőzés kisebb közönség előtt zajlott, mert többen megneszelték, hogy AlephAleph is a közelben van. Kíváncsiak voltak a bajnok viadalára. Amikor az Erionban jól ismert Semven hölgykoszorúban kivonult a porondra, hasonló felhördülés fogadta, mint az előző ellenfelet. De ezt a küzdelmet ő nem is fegyverekkel kívánta megnyerni, inkább cselekkel, lánykáival elbájolta a gladiátorokat, örömlányaiörömlányai együtt enyelegtek az ork harcosokkal. A nézők értetlenül álltak a látottak előtt. A mérkőzés egyik nagy meglepetése volt, amikor egy wicca lánykát átcsábítottátcsábított magukhoz két erioni gladiátor. A mérkőzést végül félbe kellett szakítani, mert a porondra egy új ellenfél dübörgött be.

3. mérkőzés – OquicorrOquicorr

Itt fordult a kocka, a közönség sárkánnyal szemben felsorakozott gladiátorokat temette, okkal. Bár a mérkőzés kezdetén az idővihar szele megcsapta a tűzokádó fenevadat, de megállítani nem tudta. A gladiátoroknak néhány ügyes cselre futotta mindössze ellene. Egyik emlékezetes pillanat az volt, amikor a  sivatagi mágikus eszközzel sivatagi mágikus eszközzel a jövőbe küldték a sárkány támadásáttámadását.

4. mérkőzés – Oquicorr visszavág

A harcosok azt gondolták, ez után végre fellélegezhetnek, de a sárkány visszatért. Bár időben sikerült segítségül hívni az elfeledett istenek támogatásátelfeledett istenek támogatását, amiből többször is előnyt kovácsoltak, de a sárkány egy sikeres manőverrel elraboltaelrabolta a gladiátoroktól a Rivini Aréna Rivini Aréna porondját. Nézők nélkül a gladiátorok feladták a mérkőzést.

5. mérkőzés – Semven visszavág

A nap szimmetriája ismét a bordélytulajdonost sodorta a porondra, immár vastagon (113 lap) állt ki a gladiátorok ellen. Nyilvánvaló volt, hogy nem lesz gyors győzelem. Végig egyensúlyban volt a mérkőzés, taktikában, cselekben és manőverekbenmanőverekben nem volt hiány. A legnagyobb érvágás az volt, amikor Samven kapcsolatai révén kiiktattakiiktatta a gladiátorok legnagyobb támogatóját a Játékmesterek céhét. Annyira elhúzódott a mérkőzés, hogy időtúllépés miatt döntetlen lett.

6. mérkőzés – LovagokLovagok

A nap zárásaként páncélos lovagokkal mérkőzhettek meg a gladiátorok. Végre használatba kerültek a fegyverek és a halálos támadások. A nézők tapssal ünnepelték a kiváló küzdelmet. Bár az idővihar, a Céh és a sárkányok támogatása lassított az ellenfél kíméletlen ostromain, de végül itt sem győzedelmeskedtek a gladiátorok.

 

Eredmények

A rangsorban nem végzett előkelő helyen a csapat, de a főnyereményből mégis részesülhettek az egyik csapat jóvoltából. Egy Nekropoliszi nekromantaNekropoliszi nekromanta támogatását elnyerték, mert oly sokakat juttattak el hozzá.

Az Erioni Hírmondóban megtekinthetők a végső eredmények. További fotókat pedig a Társalgó csoportban láthattok.

Ne feledjétek, hamarosan itt az újabb megmérettetés, az aréna porondja szomjazza a küzdő felek áldozatait.