Három errata: Ellana-szentély, A Krónikások felkutatása, Gra-tinoli ütközet megnyerése

A mai napon egy rövid, velős, informatív jellegű cikkel jelentkezem, amelyet a hivatalos úton történő tájékoztatásnak szánok a bírói testület és a fejlesztői csapat részéről.

Formátumokon át több lappal kapcsolatban felmerültek problémák, amiket úgy gondoltunk többedmagammal, hogy erratákkal lesz a legegyszerűbb kezelni. Íme tehát fel is sorolnám a megváltoztatott lapokat, amikhez rövid indoklást is írok.

(Az erraták a mai naptól már hivatalosan életbe lépnek, mindegyik megtalálható a lapkeresőben, az akutális lap Adatok fülére kattintva.)

 

 

1. Ellana-szentélyEllana-szentély

 

AKADÁLYOK 1
NYÍLT LAP
[állandó képesség] Nem lehet feláldozni.
[állandó képesség] Irányítójának Kézmérete 2-vel nő.
[állandó képesség] Irányítója csak akkor élhet gyors hatással, ha azt egy időzített hatás vagy cselekedet megengedi.

 

 

Az Ellana-szentély ezzel az erratával úgy működik, ahogy azt a játékosok korábban is szerették volna játszani, illetve amilyen a tervezői szándék is volt, tehát ily módon működni fog többek között a Holdimádó anyasámán és a Legendás taverna is.

 

http://lapkereso.spacebar.hu/?search=Ellana-szent%C3%A9ly&page=1

 

 

2. A Krónikások felkutatásaA Krónikások felkutatása

 

AKADÁLYOK 0
Plusz küldetés
Játékosa a játék elején kikeresheti Jövőjéből és a Jelenbe teheti, ha még nem keresett ki másik A Krónikások felkutatását.
Játékosa nem teljesítheti feltételét.
[állandó képesség] Mielőtt játékosa először döntene lekeveréséről, megnézi Jövőjének felső 10 lapját és abból 1 nem nevesített szövetséges lapot Kezébe vehet.

 

 

A Kezdőpakli bontott paklis versenyen megjelenő ultra megalkotására a Qus QuarQus Quar kipörgethetőségével kapcsolatos nyilvános szavazás előtt került sor, így nyomtatásba ez a küldetés még ennek a „trükknek” a figyelembe vétele nélkül került.

Annak érdekében azonban, hogy a HaditanácsotHaditanácsot a szándékunknál még inkább tovább ne erősítsük, a fejlesztői csapattal úgy láttuk a legkorrektebbnek és egyben legjobbnak, ha már a megjelenés előtt erratázzuk A Krónikások felkutatását, hogy abból több példányt ne lehessen kikeresni a játék elején, s hogy így az első Jelent ért példány után a többi a Múlt pakliban kössön ki.

(Emellett tovább pontosítottuk a laphatást és egységesítettük a szövegét a korábbi megfogalmazási sémákat szem előtt tartva.)

 

http://lapkereso.spacebar.hu/?search=kr%C3%B3nik%C3%A1sok&page=1

 

3. Gra-tinoli ütközet megnyeréseGra-tinoli ütközet megnyerése

 

Amikor erre a küldetésre küldetés megoldás manővert kezdeményeznek és a kezdeményező csapatban van kyr, az ellenfél köteles kiállítani védő csapatot (ha tud).
Megoldása után legfeljebb 3 kalandozó sebződik egy szintet, de csak élőhalott, goblin, kyr, és ork lehet a célpont.

 

 

Íme egy errata, ami a PLEV és az örökség formátumok mellett elhivatottaknak szól elsősorban. A változtatás itt is annyi, hogy a lap szövegezését aszerint módosítottuk, ahogy azt a játékosok a gyakorlatban mindig is játszották. Erre a régi szövegezés nem volt megfelelő, félreérthető volt.

 

http://lapkereso.spacebar.hu/?scope=64&search=Gra-tinoli%20%C3%BCtk%C3%B6zet&page=1

 

Csörnök “Kalap úr” Tamás