Harmadik dózis

Hát, itt a feketeleves, a múltkori második dózis kávé után

 

1. TerméketlenségTerméketlenség

Ez tényleg fekete leves, ez a lap totális countere minden új szövetségesnek. Kiraktál 3 Hermát? Hát nézd…

 

2. Szóval Szólók PricomturjaSzóval Szólók Pricomturja

Nem is én lennék, ha nem húznám elő váratlan mozdulattal a kalapomból. De végülis, kráni, fejvadász, momentumos, még akár jó is lehet. Ami biztos, hogy a kényszerű szövetség nem őmiatta köttetik. De persze amund is…

 

3. Törzsi beavatásTörzsi beavatás

Az előző dózisokban mindig volt 1-1 rinnákkal kapcsolatos kombó. Az amundok által termelt hadirabszolga ettől még azért ember fajú marad – másként nem szolgálhatna önmagát tartósító gyros, rántotthús, páncélossonka alapként urai asztalán. Ember mivoltuk azonban vindikálja, hogy erős, közepesen magas (6-10) mp-értékű, jelleme alapján az amundokkal kompatibilis ember kalandozókat beszervezhetnek a svédasztalhoz. Minden ilyen közül kimagaslik énszerintem (mp-ben is) a HJV. Igaz, hogy kb. 9-10 rinnától kezd izgalmassá válni, de Amhe-Ramun bizonyára örömmel látna egy ilyen ínyencséget…

 

4. TövislabirintusTövislabirintus

Én el tudom képzelni, hogy ez befér egy amund pakliba. Ha pl. rámegyünk az első harci körben nem / csak manifesztumos cselekedhet hatásra, és ezzel az előnnyel élve 1 helyett 2 szobrot mutat be a tárlatvezető, azzal a kulcsmanővert eldönthetjük. A halál terme – árnyjárók sziklaerődje kezdés mellett a feltétel sem lesz olyan komoly gond.

 

5. RajtaütésRajtaütés

Énszerintem ez a küldetés “titkos sztekk” a homoki elfekhez. Vadonismerete és Rejtőzése mindnek van, ahogy elvadultak is egytől egyig, manát csapol, aminél nincs erősebb, és az asztráljuk is 5 feletti. Fog ez menni. Illetve, ugyanez a téma az oázis mellé tervezhet az oltalmazó ligettel is. Tudják oldani a hadba hívást is, ami további olcsóbbá tételt vetít előre.

 

6. Anyr pálcájaAnyr pálcája

Ezt gyakorlatilag minden téma spoilerként használhatja. Amund, homoki elf, Terda, Vadkan, Légió, és minden pakli, ahol van neves hős, és szeretne a kalandozó árán spórolni. Amiket érdemes mellette megfontolni: driáq gyűrű (éberen jövünk haza a max. 3. szintű kincs-kalandozóból). Ugyanígy, a már taglalt dzsadok és a Gliád-mutvakil páros is el tudja fogadni.

 

7. TisztogatóTisztogató

Szintén az akadálylap-problémakör következménye ez a kalandozó. Ilyen esetekben mindig a probléma gyökerénél érdemes szétnézni, és az akadálylapok terén a Rualan egyfajta kezdőpont. A tisztogató amúgy fejvadász, aranytermeléssel, utánpótlás toborzással, azimmal, besúgó leleplezésével lehet még inkább költséghatékonnyá tenni. Al Fulani cselvetése úgy teszi be a manőverbe, hogy az ellenfél már szinte aktivizálta a megelevenedőjét (beállt, hadrendet állított, stb.) csak aztán mégsem. Én ezt a gondolatot picit továbbvinném. Ha momentumos pakliba rakjuk be, hős hadvezér lobogójával – akkor mellé tehetjük a hősies fegyverhordozó hősies fegyverhordozót és a MeteoraMeteorat. Ilyen esetben a 2 kalandozó leidézése (a meteora ugye gyors hatássá teszi) összesen 4 akadálylapra nyújt megoldást. Ezek ráadásul harcos, illetve fejvadász kalandozók, verekedni nyugodtan tudnak.

 

8. NudűmalNudűmal

Szerintem nudűmalt minden olyan manőverező pakliba lehet tenni, ahol a jelleme nem gond. (Az új kiegben gyakorlatilag a homoki elfeken kívül minden téma ilyen) a harcba beugráló hatásokkal (hős hadvezér jogara, Al fulani, stb.) valójában őrületbe lehet bárkit kergetni, minden meglepetés ellen érkezhet a semmiből egy nudűmal. A második (és a többi) ráadásul ingyen érkezik. Mivel ember fajú lovag, nagyon sok témába tökéletesen passzol.

 

9. Visszautasíthatatlan ajánlatVisszautasíthatatlan ajánlat

Ez egy spoiler. Igaz, hogy aranyat termel, igaz, hogy manacsapdázható. Igaz, hogy mp-kötött. Mégis spoiler. Lesz. Olyan széles körben szed le kulcslapot, hogy csaknem kizárt, hogy nem tudunk az ellenfélnek kárt okozni vele. Azt értem, hogy egy Arctalan Vándorból nem jó 10 aranyat kivenni, de vannak más szituációk, lopakodó, néhány elhaszált szövetségpont után, 1-2 DP-s építmények ellen, sok esetben jelentheti a túlélést. A másik, hogy ha az aranyak Tyrranozását is tervezzük, akkor még merészebben használhatjuk, egy blokkolásra, koncentráló pakliba ezek fixen (és párban) kellenek.

 

10. VérrobbanásVérrobbanás

Amikor az Utolsó Test tornyait, építményeit, stb. megtisztítottuk a csatolt akadályoktól, előfordulhat, hogy még mindig fölényesen mosolyog. Ha ilyen esetben az egyik tornya egy adeptusok parkja, bátran kalkulálhatunk egy 2-ért 4-es vérrobbanásra. nem csúcskategória, de könnyen kezelhetetlenné válhat. Ennek okai: akadálylapszedéssel biztosan sokan fognak a halál terme miatt játszani. ezek a vérrobbanás ellen nem jók. az amund pakli jelentős mennyiségű eseménylappal operál, az a manacsapdákat nagyon jól kell beosztani, hogy relevánsak lehessenek. Emiatt reálisan a hadiszerencsén kívül mást nem tud ellene felmutatni senki.

 

Lassanként – az első versenytapasztalatok fényében- konkrét paklik is következhetnek. Addig is jó étvágyat.

 

MDani

 

 

 

 

Mire utal a kivonatban szereplő “300” ?

(nem, nem erre a filmre gondoltam)