Gregory Pech(-sorozat) II.

Regionális verseny

Mindig nagy megmérettetés, mégis úgy voltam vele, hogy nem akarok megszokott paklival indulni. Ez általában így van velem, mert unatkoznék, ha mindig ugyanazzal a koncepcióval játszanék. A választásom ezért egy rendhagyó paklira esett, egyszer korábban már játszottam egy verziójával, de akkor dobatásra raktam össze. Úgy éreztem az lassú, és minél hamarabb el akartam dönteni a mérkőzéseimet, ezért az átkozott szettre építettem. ÉN! Nem is tudom milyen zavar alakult ki az agyamban, hogy ezekhez a hulladékokhoz nyúltam. Szerencsére nem hozta a paklim a várt sikert, így nem sikerült a dicsőség magasába emelnem ismét ezt a vonalat. Utólag visszatekintve, még örülök is ennek a fejleménynek.

Mi volt a baj?

Természetesen a rossz sorsolás, mi más? 😀 Ez a pechszéria úgy érzem már végig fog kísérni az utamon. Nem tudom, mi törhetné meg ezt, remélem, végre megtalálom az ellenszert. A hiba abból adódott, hogy ellenfeleim majd mindegyike nyílt toronyszintekkel játszott. Akikkel nem hozott össze a sorsolás, azok áldhatták Fortuna nevét. Mielőtt belemennék a fejtegetésekbe, lássuk miből épült fel a pakli.

Északi kapu
Jövőváltók kerengője
Szerencse-szentélye

4 Sigur Bel Trang
3 Árnyfigyelő
3 Sápadt angyal átka
3 Hősök kora
3 Császári kémhálózat
2 Manakorlát
3 Fakó krysallus
3 Hamis próféta jogara
3 Leszakadt ég zászlaja
3 Mugaffe kereskedőház
3 Fájdalom kizárása
3 Befejező vágás
3 Molamoth
3 Ngaur Draugroth
3 Kalapácslendítés
3 Égi béke
4 Hadüzenet
2 Rombolás varázsjel
3 Rejtőzés köpenye
1 Fahthaim
1 Hawane Karylia
3 A Manifesztáció éve
2 Shakathorr
2 Felkelés

Mit csinál a pakli?

Nos, azon kívül, hogy ostromol, meglepi az ellenfelet. Ha valaki nem számít az ügynökre, az bizony igen kellemetlen szituációba kerülhet. Hogy miért? Lássuk: Mivel mi a fő kalandozónkra éleztük ki a paklinkat, ezért nagyon fontos a kezdő tornyunk, ami biztosítja számunkra, hogy amíg nem költünk MP-t, addig folyamatosan mi jöjjünk.

Az ingyenes lapjainkat kipörgetjük, majd kikeressük a kalandozónkat és letesszük. Mit nyerünk ezzel? Ha megnézzük a képességeit, döbbenetes erejű hatást ad: az ellenfél minden jelenben lévő lapja nyílt lap. Ez azt eredményezi, hogy pontosan tudni fogjuk, mikor milyen akadálylapra számíthatunk, ami nagyon jól jön ostromkor. Mi tudjuk, hogy van-e ellenszer a kezünkben, az ellenfél nem tud semmit. De ez csak a kisebbik előny, a java csak ezután jön.

MINDEN toronyszint nyílttá válik. Nem csak információ miatt jó ez, hanem azért is, mert a legtöbb rejtetten működő toronyszint ezután csődöt mond. Nevezetes példák: Északi, Kerengő, Critai, Domvik, Tamari, Déli, Athalay, Nemesi, Héroszok stb. Ami fontos számunkra, hogy a 6. és 7. szintű kalandozók játékba hozását ellehetetlenítjük az első körben, ugyanis az ellenfélnek nincs MP-je leidézni még erőből sem! Ami még fontosabb: ha bármilyen lapot kijátszik, ami 1 MP-nél több, az jó eséllyel megpecsételi a kalandozó következő körben esedékes leidézését is! Ez egy elég agresszív hatás, amit nagyon nehéz kezelni (ha nem lehetetlen), ha ellenfelünk magas szintű neves karakterrel játszik.

Az idő

Ellenfelünk azt gondolná, hogy sebaj, legfeljebb vár egy kört. Ezt a gondolatmenetet megtörjük az első körben leidézhető ősaquir átkával, ami MP-ben pont kijön Sigur mellett. Ha nem húztuk fel kezdő kézbe, akkor még mindig ott van a zászló, ami segíthet nekünk ebben. Ha nincs szerencsénk, akkor még mindig nem kell pánikba esnünk. Egyrészt azért, mert ha ellenfelünk le is teszi hősét, toronyszint és rettentő MP hátrányba kerül. Ha leteszi…

A biztonság kedvéért helyet kapott paklinkban egy erőforrás korlát is, ami ráadásul gyors hatásként kijátszható. A második fordulóban az erőforrás fázis után azonnal leidézhetjük, és ha partnerünk nem játszik eseménylap semlegesítéssel, akkor borítékolhatjuk is a sikert, hiszen innentől kezdve sohasem lesz 10 MP-nél több senkinek sem. Az idő sem segít tehát…

Mellékvonalként még két lap került a koncepcióba. Az egyetlen korszakunk és a sötétből előtoppanó félelf barátnő. Az első, a hagyományos formátumon várható Trónterem ellen szolgál, a másik pedig, a Bubicityt kezelendő.

Védelem

Akadálylap védelemként nem túl széles, de meglehetősen hatékony a repertoár: köpeny, pszi és a békés megadás. Ha várnunk kell, akkor a besúgók céhe is a segítségünkre siet, hogy a nagyon zavaró dolgokat leszedhessük, és az árnyakat figyelő mesteri csapdafelfedezőnk is alkalmas ilyen feladatra.

Támadás

Az agresszív ostrom mellett, az ellenséges kalandozók nem érezhetik magukat biztonságban. A kalapácsát vígan lengető Sigurunk egyetlen vágással is képes befejezni és eldönteni egy manővert. Itt említeném meg köpenyünk elmebetegen erős hatását is, amivel szintén harcot nyerhetünk, és elillanhatunk egy számunkra kedvezőtlen akciólap elől.

Extrák a kémlimuzinban

A dzsinnek segítségünkre sietnek, ha túlhúznánk magunkat a széttépett lobogónkkal. Orwella kiválasztottja pedig remekül optimalizálhatja paklinkat, ha kézbe húznánk főkalandozónkat. Ha nem, az sem baj, mert a kerengő miatt ismét letehetjük, ha valamilyen oknál fogva meghalna, sőt, B tervként Hawane is beleillik a képbe.A támadáshoz erőforrásokat veszünk igénybe, így azok igen fontosak számunkra. Ngaur barátunk és a démonok is előnyökkel kecsegtetnek minket e tekintetben, azaz MP-t is tudunk nyerni, ha jó ütemben aktivizáljuk őket. Korszakunk miatt nem forgathatnak el minket és sem a Shindar, sem a Trónterem nem gátol minket, míg az ellenfelet igen! Mivel a mi elképzelésünk szerint épp a manifesztáció éveiben járunk, ez meglehetősen gátló hatású a hordapaklik ellen.

Nyilván lehet ennél jobb, koherensebb koncepció összehozása is, de nekem ezek jutottak eszembe. Fontosnak tartottam, hogy a legtöbb hatás első körben is működjön Sigur mellett. (pl. köpeny, befejező, felkelés, árnyfigyelő, sápadt)

Enriquel