Gorvik felszabadítása

Szent légió

A Vadkant bemutató cikkben már szóba került a szent légió. Ez a sereg indult útnak Shadonból Gorvik amundok alóli felszabadítására, mint később kiderült sikerrel, olyannyira, hogy végül a két korábban ellenséges és egymással folyamatosan hadakozó ország perszonálunióban egyesült. A Manifesztációs háború tehát nem csak a pyarron-krán viszonyban hozott fordulatot, ahogy azt a Dúlás veteránjánál is láttuk a shadoni-gorviki harcosok is korábbi gyűlölt ellenfeleik oldalán találták magukat.

Jöjjön most egy shadoni lovag, aki domvik akaratát szolgálva indult a ranagoliták megsegítésére Garmacor vezetése alatt:

6 Mp A Szent Légió lovagja
Shadoni Domvik-hívő
HARCOS/ Lovag
4.szintű Rend jellem
Hadrend II, Orvoslás, Taktika
F:10 A:8 M:7

Egy viszonylag nagyobb szintű és költségű nem nevesített lovag, magában is megállja a helyét, de második körtől kiegészítő kalandozónak is kifér egy hadvezér mellé. A 10-es fizikum és a domvik akaratdomvik akarat kompatibilitás így önmagában erős harci adottságokat biztosít, de az orvoslás képzettség is jó pár kombórakombóra. De nézzük a képességeit:

[1harci képességegyszeri képességmegszakító képességelforgató képesség)] Célpont kalandozó annyi szintet gyógyul,

ahány kalandozó van az ellenséges csapatban.

Az előbb írtam, hogy kiegészítő kalandozónak is kiférhet… Ki is fog, sőt kötelező lesz pár pakliba, mert a verekedésbe belemerülő hősünket meg tudja menteni a Szent légió gyógyításra is kiképzett lovagja. Iszonyatosan erős gyógyítás, ráadásul az ellenfél csapatméretét büntető gyógyítás. Hozhatják az amundok a “gyros” rinnahordát védelemnek… Ilyen az amikor a Vadkant akarod bántani és neked fáj. Az se rossz, amikor felgyógyítod az ellenfelet, hogy tovább üthesse Rudrig, csak a miheztartás végett. Ő keményebb kocsmai verekedésekhez van szokva, nem ilyen gyenge amundokhoz. Ember legyen a talpán aki a gyógyító shadoniakat megöli, korty, ifjúság forrása, hinnia és domvik akarata mellett. Főleg, mikor a Vadkan minden kortya visszaüt. De tovább is van:

[állandó képességegyszeri képesség] Játékosának célpont gorviki/shadoni kalandozója
éber helyzetbe fordul, ha játékosa kevesebb kalandozót
irányít, mint ellenfele. A célpont csak akadályozóként
kezdhet sorelhagyó manőverbe az adott fordulóban.

Nem csak gyógyítja a főnököt, józanítja is….Ami valljuk be sokszor ráfér. Témafüggő, védekező éberbe forgatás, erős megkötéssel. Hordák ellen tökéletes, csakúgy mint a gyógyítása. A bevezetőben taglalt gorvik-shadon kohézió működésbe lép a képességnél, Nem csak Garmacor, de Terda is éberbe fordulhat, már persze, ha a jellemellentétre van megoldásunk… De ez a jövő zenéjejövő zenéje lesz.

Csata közben – a társ védelmezése.

Jabbah