Formátumok Bajnoka Dombóvár

„A fogadó környékén a városka lakói néha kíváncsi tekintettel, néha kicsit félve, csak a szemük sarkából nézték a városba érkező idegeneket. Láthatóan mindannyian különbözőek voltak, más-más vidékről származtak, mégis ismerősként üdvözölték egymást. 13-an gyűltek össze a Gorvik-i kisvárosban, jöttek Yllinorból, Erigowból, Toronból, Abasziszből még Erionból is, és persze vendéglátóink a Kidobók.”

 

A tavalyi évben váltottunk a Tiltott Tekercsek sorozatról és hasonlóan sikeres volt, mint elődje. Az előző hétvégén a 3. és 4. forduló került megrendezésre.

A kiírás szerint 9-kor kezdtünk, nevezés után mindenki megkapta a 6db KK kiegészítőt, az aranyakat, a bontott versenyek lapját a Vérzik a sivatagot és meglepetésként A Kék Hold Vértjét.

Csaknem három hónap telt el a Kékarcú első bontott paklis versenye óta és végre megtört a jég, kibontottam az első Garranom. A haditanácsból már a draft verseny után megvolt a 4db (kb. 50 kiegből).

A 13-ak bontása a következő volt: 3 Vadkan, 2 Azhanud szobra, 1-1 Nethiree hadoszlop bástyája, Qus Quar, Frontvonal áttörése, Rancidias Ramraqor, Az utolsó test, Naplándzsa, Birodalmi lopakodó, Garran con Ravenar.

Nagyjából azonosan bontottam a két fő témát, de Garran miatt a szövetség mellett döntöttem.

 

1 – Klír Zsolti ellen, bontotton az első forduló mindig nehezebb, mivel nem tudod mivel játszik az ellenfeled (kivéve, ha kihirdeted, hogy kibontottad a lapod). A 2. körben megérkezett a Vadkan Zsoltinál, majd Trabbal és a Szent Légió lovagja. Nálam a portyázók, de a tornyok tele csatolva, ütésem nincs, épülünk, jön Garran is, de a Vadkan küldetésen csökkenti a csapatom, majd egy nagy összecsapás után az akciólapok visszakerülnek a jövő tetejére, Zsoltinál 3, Nálam 1. Ott is jön légiós és leostromol. (0-1)

2 – Gyors győzelem erőnyerő voltam (1-1)

3 – Bakó Attila ellen, újrakezdő játékos, ostrom pakli amundok, rinnák. A Bar Horab-i csaták döntenek sikerül kiforgatnom a kalandozóit és végül a portyázókkal (Veterán+Légiósok) leostromoltam. (2-1)

4 – Csobán Peti ellen, amikor a kezdő kockadobás dönt. Légiós+Rablóhadjárat mindkettőnknél, de ott van akadálylap és pajzs is. Mellettük kis fejvadászok, Nálam jön a 2. légiós, de ütésem is kevesebb van. 1-1 szintnél kockáztattam, nem tettem le az ügynököt. Petinél volt fulani csel+sakáltaktika. (2-2)

5 – Szántó Csabi ellen, minden meccsemen kezdő kézbe húztam a lánglobbanást, de a feketelángot nem is láttam, eddig. Csabi látván a széles vigyort az arcomon kijelenti: kihúztad magadat! Nézem a kezem és tényleg a 7. lap Garran. Most jött minden, akadályok akciólapok, Csabi mellé dobott támadása és elfogyott a jövő paklija (3-2).

Az első három: 1. Farkas Csabi – Haditanács, 2. Klír Zsolti – Hadoszlop, 3. Rafa-Gyovai Tibi – Manifesztáció.

 

A bontott után hárman sajnos elmentek, így 10-en folytattuk a korfordulóval (4 forduló)

A félévzárón játszottam először Garranal, akkor pozitív mérleggel zártam. (A pakli még nem teljesen saját, ezért külön köszönet Zsoltiéknak, Tibinek és Szántó Csabinak a kölcsön kapott lapokért).

 

1 – Baráth Peti ellen, tűzvarázslók dobatásra elf támogatással (erdőnép noralja). Kezdőkézben Garran és haditanács, kiépülés. A hegyisárkányt táborba küldtem, majd az első Hadak útjába egy bástya került, a második már célba ért. (1-0)

2 – Fábián Balázs ellen, Utolsó test 40 lapra, szerintem Balázs kedvenc ellenfele vagyok ellenem szinte mindig tökéletes a húzása. 2. körben Nefer, Utolsó test Amhe-démon két templompiramis, 6-7 akadálylap, Nálam csak Garran se szövetséges, se ostrom ingyenesítés, az akaratokat tudtam szedni. (1-1)

3 – Tibi ellen, Daik haláltermével, most volt Qus Quarom, de a Hadak útját ismét Bástya zárta el, majd a hely bosszúja is elért, nem tudtam lapot dobni a Kidobóknak. Opálhajós Lopakodóval nyert. (1-2)

4 – Rauf Zsolti ellen, Amt-Nar, zászlósok lesznek ez biztos, ingyen ostrom nem jött, Zsolti viszont Szeánszolt folyamatosan, kettőt tudtam szedni és MP-ből ostromolt. (1-3)

Az első három: 1. Klír Zsolti (Oquicorr) – Amhe-démon, 2. Farkas Csabi (Garran) – Időcsapda, 3. Rafa-Gyovai Tibi (Daik) – A Renegát.

 

Összeségében remek verseny volt, a Kidobókkal várunk mindenkit 28.-án szombaton az OVV-n, régi és új játékosokat egyaránt. Augusztusban folytatódik a Formátumok Bajnoka sorozat is, részletek hamarosan.

 

Zsolt as Raven