Fordul a kocka?

„Késő most már mindezt újra átgondolni, elkésett a békevágy.
Késő már a múltat újra értelmezni, kényszerpályán a világ.

Elhangzott a beharangozó írásokban is, és láttuk az eddig megjelent kártyákon, hogy a hordataktika, a jelző kalandozók korát hozza, illetve helyezi új megvilágításba a Cranta öröksége. A tavalyi év egyik sláger paklija volt a Necrografiás királynő zombihordája. A pakli jellegzetessége volt, hogy iszonyatos mennyiségű zombit termelt, aztán elindult ostromolni 1-2-3-sával, vagy kultuszt alapított B tervként.

Ugyanígy kiskalandozók hordájára építettek a szettes paklik is, vagy az embernépek hajnalára építő ódon fétises vagy ostromos wicca dekkek. A döntő kérdés ezeknél a pakliknál a tamari/magas falú torony szintben átütése vagy a korlátlan csapatméret elérése.

Utóbbira van több megoldás is, az Égi hajó a királynőnek, az énekmondó a gaug hordáknak, a Falka bosszúja mindenkinek. Ostromnál az Örvényzár, Időkapu, Időtlen troll vagy egy Ostromerőd igen komoly kihívásokat tud okozni a hordáknak, főleg ha csak 3-an tudnak menni egyszerre.

De ha a csapatméret sem gond, még mindig ott van a Földúr, aki tényleg berohasztja a döntő ostromot. Ezek az akadályok eredményezik azt, hogy csak gyűlnek és gyűlnek a kalandozók, de akadályszedés és szinterősítés nélkül nem mernek elindulni.

A Bőséges zsákmány legtöbbször a manacsapda martaléka lesz. Nos ezekre a szituációkra és természetesen a jelző hordák gyors menetelésére szolgál a ma bemutatandó lapunk. A patthelyzetre egy fordulat, egy igazi korforduló a megoldás, ami után már tényleg elkésett a békevágy, a felgyülemlett hadak útja az ostromra megnyílik, hogy aztán eltiporjon mindent.

mitikus ritkaságú Hadak útja 3 MP
Eseménylap, Időtartam: Forduló
Korforduló
[állandó képesség] Irányítója csapatmérete korlátlan,
és minden kalandozója PORTYÁZÁS-t kap.
[állandó képesség] Irányítója jelző kalandozói +1 alapszintet,
nem jelző kalandozói pedig +2 alapszintet kapnak.

Korlátlan csapatméret, ingyen ostrom és plusz alapszintek, már a manacsapda sem szedi. IDKFA, ha játszott valaki a Doommal 🙂

Pergető barátunk a Caput Draconis rotálásával ismét új korokban kereste a boldogulását. Megtalálta. A dzsenn mágus perget egyet, az Utódfajok kirajzását Embernépek hajnalával támogatja meg igen erősen (közben költségeket is csökkent, és egy arra járó próféciával kikeresi), hogy aztán ostromolni megy, vagy kultuszt alapít az ízlés kérdése. Ne legyen illúziónk, ami hiányozna, úgyis kikeresi, ami útját állja, azt homályba borítja, hogy aztán a döntő fordulóban elindítsa a hadak útját. A 25-ös kézméret helyett 25 zombit termel a győzelemhez.

De AKÚ-n a nomádok démonkánja is hasítani fog, olyan portyázós nomádjárás söpri végig a játékasztalt, hogy mágus legyen a talpán, aki útját tudja állni. Azt hiszem a Barlangi folyondár néhány pakliban szerepet fog kapni a horda elszaporodásával.

Jabbah