Fiam, te egy csapás vagy…

Velarium elesett, a Falánk hordájának maradéka szétszéled, a Crantai Birodalomnak gyakorlatilag ölébe hullt egész Észak. A Hetedkori Északi szövetség-Toron-Gro-ugon területén lassan felvirágzott Kelet Cranta, míg a Quiron-tenger déli partján, a mai Abaszisz helyén, terült el a Tajtéktrónus. Az embernemnek nem maradt kihívója a kontinensen, mágusfejedelmeikhez kevés hatalom volt fogható, talán csak az égi entitások álltak fölöttük. Hogyan bukhatott el akkor egy ilyen hatalmas birodalom?

A vész közeledtét számos baljós előjel és figyelmeztető együttállás jelezhette. A negyedkor végének közeledtét az ősnépek érezték meg először, hisz számukra nem ez volt az első korforduló, amit átvészeltek. Nem figyelmeztették volna crantai szövetségeseiket? Ha aquirokról van szó, ez könnyen elképzelhető. De előfordulhat az is, hogy hírhozóik a maguk módján felhívták a figyelmet a romlásévek közeledtére, ám az emberi faj ekkor még nem állt készen egy ilyen léptékű kozmikus eseményre.

egyedi ritkaságú Romlásévek hírhozója 4 MP
Ediomadi valóvérű aquir
VARÁZSHASZNÁLÓ/Boszorkánymester pszi
Asztrológia II, Legendaismeret, Politika
F:5 A:6 M:8 2.szintű Halál jellem
NEMES NYELV
[állandó képesség] Ha irányítója eseménylapot játszik ki, akkor
megnézheti Jövő paklija felső lapját, és eldöntheti,
hogy Jövő paklija aljára vagy tetejére teszi azt.
[elforgató képesség] Irányítója visszavehet egy Csapás altípusú
eseménylapot Múltjából Kezébe.

Titkon reménykedtem, hogy a Kárhozat-szentélye játékosi lapterv nem fog eltűnni a feledés homályában. Nem volt rossz, de valami hiányzott ahhoz, hogy igazán jó legyen. Hogy ez a lap lesz-e a megváltás ennek a paklinak, azt még nem tudom, de annyi biztos: egy nagyon erős lappal gazdagodik a koncepció!

Kárhozat terjesztőjével nagyon erős párost fognak alkotni, amellett hogy a kezet rohasztják, a jövőt is hatékonyan fogják égetni. Szerencsére ediomadi a lelkem, így a Morf is jó helyre fog kerülni testvérkéi mellé. Remekül fogja optimalizálni a dekkünket, minden csapás után megnézhetjük, hogy mit fogunk húzni a következő körben – ha nem tetszik eltehetjük későbbre.

Ha netán kifogynánk csapásokból – ki hallott már ilyet? -, akkor elküldjük hírhozónkat csucsukálni, és máris dobathatunk ismét. Aki játszani fog vele, nagyon szeretni fogja, ellenfelünk arcán pedig biztosan nem lesz őszinte a mosolya, hiszen legfeljebb 4 Manacsapdával gazdálkodhat – de halkan megjegyzem, hogy az sem segít, mert semlegesítve is lapot fogunk dobatni. 😀

Enriquel