Fegyverek útja

Fegyverek útja

 

Majdnem egy éve álltam újra csatasorba, akkor is egy nemes ügyért gyűltünk össze a csatamezőn. Ma újra úgy hozta a sors, hogy fegyvert kellett ragadnunk. Ahogy végignézek a dűne tetején, mellettem régi barátok, és ellenségek egyaránt, Gorviki lovagok, és a Hétarcú szánalmas hívei harcra éhes gyilkos, kiöregedett veteránok, mint én.

Bajtársaink már lent harcolnak a völgyben, krániak, pyaroniak, dzsadok vívják reménytelen harcukat az amund horda ellen. Ösztönösen leköptem a homokos talajra, utálom az amundokat, itt csak Krán, és Gorvik léphet fel hódítóként, erre kénytelenek voltunk szövetségbe lépni más államokkal, hogy őket visszaszorítsuk a sivatag mélyére. Régebben igazságos küzdelemben már hátbaszúrtam volna ezeket a szoknyás Pyaroniakat is, most mégis azért vagyunk itt, hogy segítsünk nekik.

A csapatommal lassan lépkedünk előre. Hagyom, hogy az ellenfelek felmérjenek, lássák fekete vértem, érezzék, féljék, megértsék Ranagol igazságát, a félelmet, mely személyünkben a közelgő halál.

 

Radovikánus Fegymester
Gorviki ranagolita, Warvik tartományi nemes
Harcos – Lovag 5 MP 3 szint
Portyázás
(áll) Irányítójának fegyvert/hadszert viselő kalandozói +1 alapszintet kapnak.
(állandó, egy körben egyszer) Akkor aktivizálható, ha irányítójának halt meg
kalandozója az adott sorelhagyó manőverben. A Radovikánus fegyverester
a csapatba kerül tetszőleges pozícióba.

Fizikum: 10        Lovaglás
Asztál:7               Orvtámadás
Mentál:7             Pusztítás

 

Egyre gyorsabb tempót veszünk fel, a közel ötven veterán nehézvértes lovag rohama olyan mennydörgést okoz ebben a száraz sivatagban, hogy a völgyben is abbamaradt a csata, pár pillanatra. Azt gondolta ez a csürhe nép az istenek dühe fog rájuk szakadni, de nem. Ez annál sokkal kegyetlenebb lesz!
Lehetséges, hogy az amundok szépek, erősek de nem ismerik ezt a fajta alapvető harcmodort, pedig ősi alapszabály, soha ne állj a lovasroham útjába!
Közel 50 lovagi lándzsa szegeződött, és indult a frontvonal felé.

 

Lovagi Lándzsa 2mp
Tárgy     Hadszer
Viselője lovag/paplovag lehet
állandó képesség Viselője szúrás típusú közelharci támadás akciólapjainak sebzése 1-gyel nő,
és védett pozícióban is leidézheti azokat.
(Harci, ismételhető) Fel kell áldozni. Viselőjének támadódobást kell tennie.
Ha sikeres, akkor célpont kalandozó sebződik 2 szintet.
A harc győztese Múltból raktárába teheti.

 

Hamar megtudták az amund férgek, milyen a félelem, most az ő szemükben látom azt a riadalmat, amit korábban ők okoztak a rabszolgáknak. Nem a dzsadokat sajnálom, mert mi is rabszolgának tartjuk őket, de akármilyen világról is kerülnek ide Ranagol igazsága őket is érinti. Féljétek a fegyvereink haragját.

 

Nem örülhettünk sokáig a győzelemnek, a hadiszerencse forgandó, a lendületünk megtört, beállt a harc, és állóháború vette kezdetét, melyben a mi fegyvereink nem a leghatékonyabbak. Ha nem cselekszem valami merészet, itt veszünk mind. Tudtam, már nincs visszaút, egy lovag nem hátrál meg, nem hozhatok szégyent istenemre, királyomra, és családomra, ezt a frontvonalat áttörjük, akár az életem árán is!

 

Frontvonal áttörése      1 MP
Közelharci támadás
Harcos, Lovag Paplovag               3 Seb

Célpontja lehet védett kalandozó is, ha leidézője rendelkezik Hadrend/Taktika képzettséggel.
Minden kalandozó frontember lesz, és minden ellenséges kalandozóról lekerül az
összes alapszint-jelző.

 

 

Egy madarat nézek az égen, amely nem messze felettem repked. A sivatag homokja mohón issza a vérem.  Annak ellenére, hogy egy rohadt sivatagban fekszem a meleg homokon mégis fázom. Az időm eljött, kezemmel még érzem a kardom markolatát, de büszkén térek őseim mellé, mert áttörtem az ellenség vonalait, amundok tucatjait küldtem a túlvilágra, és cselekedetemmel eldöntöttem a csata kimenetelét. Nemhiába a lovagi harcmodor a leghatékonyabb.

Ösztönösen mosolyra húzom a számat, helytálltam. Nevem, tettem sokáig fennmarad. Nem hoztam szégyent sem az Egyetlenre, sem királyomra, sem a hazámra.

Mellettem egy amund haldoklik, talán még én csonkoltam meg pár perccel korábban.
Ideje feladni neki is az utolsó kenetet:

Az erős túlél, a gyenge elbukik, és újjászületik. Ez az élet… és a halál rendje. Most a gyenge szerepét játszottad, imádkozz Ranagolhoz, hogy legközelebb a másik oldalra állj!

Cobin