Falánk végzete

A Tizenkettek egyike személyesen jött el hozzá. Allrinnak hívták. Vékony volt, légiesen sovány, de határozott volt, és meglepően rideg.
– Az yrchek mennyien vannak? – kérdezte a kihallgatás közepén.
– Charem szerint két törzs, de számosak a páriák.
– Páriák?
– Törzsüket vesztett, befogadott családok és nemzetségek.
– Sokat tudsz róluk.
– Egy életen át harcoltam ellenük.
A
rehynn megelégedett a válasszal.
– Ez az Ughorbán, a varázslójuk, mekkora hatalommal bír szerinted?
– Húsz év alatt elfoglalta Vel’Lart…
Allrin legyintett. – Percéltű pondró, vagy bírja az Ősök Szavát?
Shen csak most értette meg. – Nem bírja… – válaszolta.
– Ennyit akartam csak tudni. – Biccentett, a lépcsők felé indult.
– Démonok hada szolgálja – állította meg Shen. – Jégdémonok, szellemlovasok, élőholt sereg…
A
rehynn megállt, és egy pillanatra elgondolkodott. Aztán a megtartóra nézett.
– Nézd el egyenességemet,
nhurakla Shen, de sürget az idő, és feszít a harag – mondta. Szemei mélyén vad tüzek lobogtak. – Összeesküvés végzett Veh Lar erdőivel; Chranta és az yrchek gonoszsága. Te vagy az első, aki hírt hozott, pedig hercegetek biztosan küldött hozzánk követeket. Csak az embernép foghatta el őket. Hajóitokat is ők süllyesztették el, gondolom, és egyáltalán: elvágtak minket egymástól. Mágiával és fegyverekkel. Túljártak az eszünkön, kijátszották az éberségemet…
– Nem tudhattuk, hogy Ugjorban a külső síkokkal… – kezdte Shen, de a
rehynn tekintete dühösen felszikrázott. Shen megérezte a gondolatát: Nekem tudnom kellett volna!
– Veh Lar földjén jó okkal nem maradt
rehynn, de hiába gondoltuk, hogy itt több a veszély, jobban kellett volna ügyelnünk a pondrónépre is. Most pedig nincs több időnk.
– És Charem feljegyzései? Érdemes elolvasni a naplóját…
– Talán. Én nem olvastam, de nem is fogom; lemásoljuk, hogy kéznél legyen, ha netán szükség lenne rá, de alig hiszem, hogy így lesz bármikor.
– Nem olvastad? Hasznos lehet Ugjorban ellen; bárki vezeti majd a sereget, sokat okulhat belőle.
– Hasznos? – nézett rá az óelf. – Lehet, hogy hadvezéreink, varázstudóink hasznát vennék, igen… – Szemeiben ismét fellobbant a tűz. – Csakhogy én magam megyek.”
– John J. Sherwood: Hőseposz

Rehynn. A szó jelentése Szem. Eredetileg tizenketten voltak, a Rehiarban – ma Sirenar – élő tizenkét elf család feje. Mind szellemükben, mind fegyvereik forgatásában tökéletesek voltak, lelkük ismét megtalálta Urriát, aki arra kérte őket, legyenek az elf nép vigyázói, Rehiar szemei. Minden élő elf közül a leghatalmasabbak, az ómágia birtokosai. A Hetedkorra azonban hatan maradtak csupán, közülük három nevét ismerjük: Rannien, Horianar és Allrin.

Elevenedjen hát meg előttünk a Koponyaszövetség lerombolója, aki megelégelte népének pusztulását, s saját kezűleg vetett véget a harcoknak. Sajnos túl későn ahhoz, hogy Velarium továbbra is az erdőnép otthona maradhasson. Hogy miért alakult így, azt már kár lenne vizsgálni, egyes rossz nyelvek szerint, a cranta birodalom – nevető harmadikként – mágikus praktikáit vélik a háttérben munkálkodni. Mindegy is már: az egykor virágzó területeket halál és pusztulás torzította el.

mitikus ritkaságú Allrin 11 MP
Sirenari óelf, a Koponyaszövetség eltiprója, rehynn
5. szintű HARCOS/Harcos pszi
Idomítás II, Mesterlövészet II, Rejtőzés II
F: 12 A: 9 M: 9 Élet jellem
TITKOS NYELV (hatalomszó)
Pihenő helyzetben kerül a Jelenbe.
[állandó képesség] Pihenő helyzetben is leidézhet távtámadás akciólapot.
[állandó képesség] Ha Sorban van, akkor az ellenséges csapat sorelhagyási
fázisában leidézhet távtámadás akciólapot az ellenséges
csapat kalandozói ellen.

Nem hiszem, hogy sokat kéne vesézni a lapot, első látásra érződik rajta az erő. Bárki ha csak mukkani meg, megkínálhatjuk szépen az egyik, majd a másik sortüzünkkel. A nagy hírű herceghez hasonlóan ő is szívesen hempereg a vagyonokat érő nevelt ágyassal. Mellé nagyon szuperül illenek a bosszúállók, az ellenfélnek jobb, ha inkább kalandozó nélküli paklit hozott.

Ami nekem eszembe jutott, az az, hogy hogyan lehetne neki akaratátvitelt adni. Kis horda ellen lehet a legviccesebb: a rehynnt meglátva mindenki inkább átpártol a győztes oldalra… 😀 De ez természetesen csak egy általam kiötlött elmebaj, biztosan lesz, aki ennél is elvetemültebb ötlettel áll elő. No ki lesz az? 🙂

– Enriquel –