Évzáróra készülve – Zárás

Miért pont róluk nem esett szó?

A mindenhova beálló Eligor, a wiccaszett, az óriások kompániája, Hit védelmezője lovag pakli, Kárhozat szentélye dobatókontroll, Zarándok, Dóg és bordélylátogató törpéi, a kyrek és még sorolhatnám. Mert van még, tudnám sorolni. Az eddigi nyolc pakli megnyerheti az évzárót 5-1-gyel, de amiket nem írtam bele, azok szerintem 4-2-t mennek, csak különösen kedvező csillagzat alatt lesz meg az 5-1. 2015-ben pedig 6-0-t tudó pakli szerintem nincs.

Hogyan nyerjünk a mainstream ellen?

Itt a legnagyobb baj mire készülünk? A nyolc pakli nyolcféleképp nyer, nem az van, hogy hat ostromol és kettő küldetés, hanem van kombó, gyors ostrom, lassú ostrom, gyors küldetés, lassú küldetés, harc manőver. A traclon elronthatja a Legendás tavernát de a pergető kineveti, a lesathnak meg meg sem kottyan. A Morten Flammus szétszedi Liliathot és a Daikot is, de egy HJV ellen még ki se fogod tudni játszani, stb.

Mi a taktika a jó szerepléshez?

Fura ez a záró – túl sok jó pakli van, túl sok jó lehetőség. Minden azon múlik majd, mennyire vagyunk felkészültek, és hogyan kedvez majd a sorsolás. Érdemes kipihenten érkezni, hisz a hajnali tütü nem barátja az első fordulóban a gondolkodásnak (bár ismerek valakit, aki erről mesélni tudna). Készüljetek folyadékkal, és elsősorban nem az alkoholra gondolok.

Szerintem olyan paklival, amivel tesztmeccseitek se voltak, nem érdemes indulni, mindig azt tanácsolom, hogy olyannal menj, amit ismersz. Aki most próbál készülni a záróra, annak csak azt tudom tanácsolni, hogy lehetőleg olyan paklit válasszon, ami könnyen rutinná válik a kezében és biztos abban, hogy nem azért fog kikapni, mert egy idegen játékstílust próbál a magáévá tenni.

Valamint szeretnék eloszlatni egy tévhitet: ami gyors vagy kevés lapból nyer, az nem feltétlenül robot pakli, semmivel se lebecsülendőbb egy wicca szettel nyerni, mint egy kárhozat szentélyes csapás paklival. Mindenkinek meg lehet próbálni a robotpaklival menni egy 5-1-et, és utána lehet majd nagy a szája.

Egyedi újítások vannak erre a metára?

Kijött pár ultra, például a Kárhozat szentélye, vagy Yadegori. Pár meglepetés pakli biztosan lesz, egészen addig, míg az emberek nem tudják, hogy hogyan verjék majd el ezeket a paklikat. Ha valakinek bejön a számítása, akkor lehet az új rettegett kártyákat pszi mester fókusznak vagy Mágikus fémeknek hívjuk majd. Az elmúlt két hónap ultrái okozhatnak majd ismeretlen perceket. De ez így van jól!

Milyen pakli lehet a kiinduló alap?

Tud-e ilyeneket a paklid?

  • Konzisztencia
  • Mp fölény kialakítása
  • Laphúzás
  • Lapkikeresés
  • Tempóadás, -elvétel
  • Szilárd tervek a győzelemre
  • Maximum 40 perc alatti nyerés

Minél több pontnak felel meg a paklid annál jobb lehet. Remélem sikerült szerezni nektek pár kellemes percet, hogy átgondoljátok a záróversenyt. Bízom benne, hogy a cikkek segítettek, és hogy volt, akinek inspirációt adott.

Mindenkinek kellemes záróversenyt kívánok,
Aquir”