Évzáróra készülve – 7. rész

Miért pont az Oquicorr?

Egy 5 manát termelő kalandozó, ami 2-vel leolcsósít egy teljes fajt? Egy őserővel rendelkező kalandozó, aki titkos nyelven mennydörgi a hatalomszavakat? Egy kalandozó, ami két prémium kasztjával minden spoilert kijátszik? Akinek még pszije is van? Ha a kérdésekre tudod milyen nevet kell válaszolni, akkor a te cikked jön.

Hogyan nyerjünk?

A sárkányok főnöke igen sokoldalú kalandozó. Nem csak egyféle módón tud nyerni, a legelterjedtebb a Nagatoros nyerés. A Nagator a kör végén olyan küldetéseket tud hozni, mint a mágiagóc vagy a csata. Az őserős küldetések nagyon erősek, és ebből kifolyólag az ellenfél nem nagyon engedheti el őket. Az alap Oquicorr a vigyázóval és a hegyisárkánnyal kitisztázza az ellenfél kezét, hogy minél kevesebb lehetősége legyen megakadályozni a küldetések megoldását.

Mire kell vigyázni?

A hordák nem jók, nagyon nem. Hiába van Ősi vér, hiába van ingyen akadálylap, vagy 1-ért 5-öt ütő sárkány vagy ingyen voluptas, körbe tudnak ugrálni. A másik stresszpont a pergető lehet, hisz az a pakli sehova se megy, épp ezért az akadályokkal semmire se megyünk, valamint a harmadik körben bekombózik, ami ellen nem sok mindent tudunk tenni. Egyszóval ha sokan vannak, vagy kombóznak sorban, akkor Oquicorr bután néz ki a fejéből.

Mi a taktika?

A pakli arról szól, hogy minél kevesebb lapból játsszon az ellenfeled, míg te terroristáskodsz, és feljön a Nagatorod. Na a szövi megvan akkor habzsi-dőzsi van, mert a nyerésed előállt. A lényeg hogy az ellenfél minden manőverét megakadályozd, vagy a kulcslapjait Tolvajszemmel kiszedd a pakliból. Szinte minden paklinak van olyan lapja, ami nélkül meggyengül, és nehezen tudja a nyerést prezentálni. Sokszor az is elég, ha az egész kezét kidobatjuk a fenébe, amit aztán visszakeverünk a pakliba kémhálózattal. Ha nagatoros küldink is van, akkor vígan elmegyünk rá és boldogság van.

Újítások vannak?

A pakli legnagyobb hibája, hogy ha nem jön Nagator akkor bizony jó hosszú meccsre számíthatunk. Mivel játszunk tolvajszemmel ezért Csuklyás idegen és pár küldi bemegy a pakliba. Valamint az Anyr pálca az, amit beleraknék hisz a 4 manás Szakértőnél és vigyázónál csak az ingyen jobb.

Milyen pakli lehet a kiinduló alap?

1 Árnyjárók sziklaerődje
1 Északi kapu
1 Jövőváltók kerengője

1 Tamari járatai
4 Oquicorr
3 Szakértő
4 Voluptas Nefaria
3 Szárnyas vigyázó
4 Ősi vér
1 Csuklyás idegen
2 Mágiagóc kiaknázása
4 Tyrrano haragja
4 Hishíquor harcosa
4 Hegyisárkány
4 Fler
4 Óriáspók hálója
2 Anyr pálcája
2 Odvihar
4 Nagator
2 Császári kémhálózat
4 Tolvajszem
3 Manacsapda elpusztítása
2 Morten Flammus
2 Rejtőzés köpenye

Oquicorr egy nagyon erős pakli, szerintem nem csak egy ilyen deckkel találkozunk majd a zárón, azonban roppant drága összerakni. Az biztos, hogy számolni kell vele, hisz nem lehet figyelmen kívül hagyni a sárkányvezért.

Aquir