Évzáróra készülve – 6. rész

Miért pont a Liliath?

Liliathos Ébredő holtak pakli az egyik legélvezetesebb kontroll-kombó. A pakli zombik hordáját küld manőverbe, akik a Necrografia miatt ingyen megelevenedőket dobálnak a kalandozók ellen. Ha ráadásul a Holtak parancsolója is lent van, már készül is a hullautánpótlás. A problémás kalandozókat Szemmelverés zavarja haza, valamint ízlés szerint őserős akadályok vagy ingyen élőhalottak szedik szét a kalandozókat.

Hogyan nyerjünk?

Több lehetőség van nyerni: vagy sötét kultusszal kombózunk be, vagy a zombik ledúlják a toronyszinteket. Mindkét esetben a pakli meglepően gyorsan képes kiépülni és a végső célt elérni. A Falka bosszúja a küldetéshez kell, a Zagnol pedig az ostromhoz. A manővereinkben a kulcslapjaink felhúzását a Fajháborúk kora segíti.

Mire kell vigyázni?

A legnagyobb problémát úgy hívják Morten Flammus, a paklit teljesen hazavágja (a homályokkal épp ez ellen készülünk). Az Özönvíz nem végzetes, de sokat lassít a kiépülésünkön. A manacsapdával is vigyázni kell, mert általában Bőséges zsákmányt fog szedni, ami jól időzítve egy bukott ostromot eredményezhet. Az agresszív paklik ellen nagy bajok nem történhetnek, azonban a kontrollok nem igazán jó ellenfelek, a sok eseményszedés, a kémhálózat vagy a Tyrrano haragja könnyen roppant kényelmetlen helyzetbe hozhat.

Mi a taktika?

A játék elején szeretnénk 2 Ébredő holtat látni majd egy Bőséges zsákmányt, a 8 megelevenedőből fogunk húzni, ergo lesz harci potenciálunk. A sziklaerőd és a Telepítés talán ebben a pakliban a leghangsúlyosabb, hisz a tokengyár, az ostromingyenesítés, és az akciólapjaink is akadálylapok. Amennyiben felhúzzuk a falkabosszút és a sötét kultuszt, akkor simán elmehet 5-11 zombi is a küldetésre, amit az ellenfél egész egyszerűen nem engedhet el. Ha a küldetés nem jön, vagy szétcsatolják, akkor a kis élőhalott minionok mehetnek a tornyokra.

Újítások vannak?

Kettő újítást raknék bele, mégpedig elsőnek a Burjánzást. Egyfelől mert kevés csatolási hely van, másrészt mert a támadóküszöb sok szörnynél alacsony. A másik újítás a Veszélyes vidék, hisz így minden +1 számot kap (Holtak parancsolójánál 8-at ütő homonkulusz nem rossz), de ha a 10 alapszintet leütő Csontsárkányra gondolok az is elég perverz nekem.

Milyen pakli lehet a kiinduló alap?

1 Legendás taverna
1 Északi kapu
1 Árnyjárók sziklaerődje

4 Kristálykirálynő
4 Holtak parancsolója
4 Ébredő holtak
4 Homonkulusz
4 Álomrabló
4 Zagnol
3 Testvérek
3 Csontsárkány
3 Manacsapda elpusztítása
3 Sötét kultusz megalapítása
3 Fajháborúk kora
3 Próféciák kora
3 Falka bosszúja
3 Bőséges zsákmány
3 Feledés homálya
2 Telepítés
2 Veszélyes vidék
2 Burjánzás
4 Szemmelverés
1 Tamari járatai

Ez a pakli egy nem túl drágán összerakható, ámde igen erős deck! A királynő fénye nem kopott meg, csak elhomályosult a sok más csillogó pakli között. Itt a lehetőség újra ragyogni vele.

Aquir