Évzáróra készülve – 4. rész

Miért pont a Lyennara?

Lyennara egy roppant konzisztens pakli, ami akár gyorsan akár kivárósan is tud nyerni és nagyon erős küldetésekkel operál. Többféle opciója van ki-be ugrálni manőverekből, tudja manipulálni a paklija tetején lévő lapokat, a kézbe ragadt felesleges kártyákat is többféleképpen tudja kipörgetni, és aktívan használja a cserepakliját, épp ezért a lehetőségei nagyon sokrétűek. Számos meghatározó kártya kijön rá egymaga, a játék egyik legerősebb küldetését pedig egyedül oldja. Kiváló választás a záróra.

Hogyan nyerjünk?

Viszonylag egyszerű a dolgunk, hisz kettő manőverből és egy épületből megvagyunk. A kalandozónk olyan brutális tápokat rakhat maga elé, mint a Rőt farkas vagy a nardael. Az se baj, ha beállnak ellenünk, hisz a köpeny miatt el tudunk menekülni. Ha sietni akarunk, a két fajta 5 DP-t adó küldetéssel kapcsolhatunk nagyobb sebességre, míg ha káosz szívet oldunk, akkor meg csak üldögélni kell és várni. Szélsőséges esetben az sem végzetes baj, ha meghal a főnökasszony, hisz attól még az óra tovább ketyeg.

Mire kell vigyázni?

A felállások és a szövetséges letiltás lehet a probléma. Ha kikapcsolják a rőt farkast, a pakli rengeteget gyengül (Omron vagy kiiktatás). Igaz hogy harcban ugrálni tudunk, de igazából semmi komoly harci potenciállal nem rendelkezünk. Roppant idegesítő lehet egy 7. alapszintű blokkoló is, hisz nem tudunk harcot nyerni. Az Árnyfigyelő is probléma, ezért is fektetünk hangsúlyt a pókhálókra. A játék leguniverzálisabb leszedése viszont nem fér be a pakliba, így az összes potenciális célpontja komolyan bánthat minket.

Mi a taktika?

Az egész pakli a meneküléseken és a harcba ugrálásokon alapszik. Minden erről szól az egész deckben, ha megvan a köpeny és a rőt farkas, akkor már majdnem bármilyen formációt tudunk használni. Tokent küldünk csatára, hogy majd beugorjunk, vagy vízköpő indul el a küldetésre, és becsapódik mellé egy Lyennara. Akadályok ellen jók vagyunk, de más laptípusokkal azért lehet probléma. A cserepakli alapos megépítése és helyes használata a válaszvonal, ami a csak jó és a kiváló Lyennara között húzódik. Ügyeljünk az idővihar laphatására is, sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni a kör elején, vagy amikor az ellenfél hoz küldetést, pedig fontos, hogy a maximális hatékonyságot vegyük ki belőle.

Újítások vannak?

Egy nagy újítás van, mégpedig a Sorvasztó öregítés. Mivel két küldetésünk is tornyot pusztít, néha az ellenfél elfelejti, hogy a tornyait is be kell védenie. Éppen ezért egy ingyen ostrom a csupasz toronyszintre nagyon kellemetlen meglepetés lehet, főleg ha a nyerő küldit telecsatolta az ellenfél.

Milyen pakli lehet a kiinduló alap?

1 Legendás taverna
1 Északi kapu
1 Pengeszárnyú vízköpő

4 Eirryn Cwylhass Lyennara
4 Csata az Égig Érő Hegyekért
4 Idővihar megzabolázása
3 Káosz szívének felkutatása
4 Óriáspók hálója
2 Varthon
4 Félreugrás
4 Shakathorr
4 Túlélési ösztön
4 Fájdalom kizárása
4 Rejtőzés köpenye
2 Sorvasztó öregítés
3 Ébredő holtak
4 Vya Grom Rőt farkasai
4 Nardael
3 Boszorkányiskola
2 Famor udvarháza
2 Mugaffe kereskedőház
1 Tamari járatai

Pusztuljanak azok a tornyok!
Aquir