Évzáró verseny – A PLEV formátum

Évzáró a láthatáron,

Ismét itt az év legrangosabb máguskártyás eseménye, az évzáró verseny. Az idei verseny duplán rangos és figyelemreméltó, mivel két formátumon két, verseny is lesz párhuzamosan egymás mellett.
Tegnap megjelent az Újhullám verseny kiírása:

Évzáró magiszter verseny – Új hullámokon evezve

Ma a Plev. verseny kiírását nézzük át, és elemezzük is egy kicsit.

 

Évzáró ÚH verseny Plev. formátum

Mi az Plev?
Az év közepén indult, Pálinkás László Tiszteletére rendezett versenysorozat.
Tulajdonképpen egy gyakori – átlagos lapokból épített verseny az alábbi megkötésekkel:

(Tiltott lapok: Szárnyas Vigyázó, Huri, Ranagol Paplovag, Kötések Oldása, Emír Lányának kiszabadítása, Kapcsolattal Felruházás, Kígyószekta Szolgálója, Leszakadt ég zászlaja Concordia, Álom Dala, Ófa Ága, Csapdák Terme, Kincses kamra, valamint minden Geofrámiás lap)

Különleges szabály
[állandó képesség] A játékos kivehet pontosan egy darab A kiválasztott akaratát a cserepaklijából, majd kezébe veheti. A képesség a játék hátralévő részében nem alkalmazható játékosa számára.
(FIGYELEM! Akik nem rendelkeznek az adott lappal, azok a verseny során azt jelzőzhetik.)

 

Időpont:
2017.12.09. (szombat)

Nevezés:

9:30-tól pakli lista leadásával. A játékosok ÚH és PLEV formátumú versenyek valamelyikére nevezhetnek. Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy pontosan és olvashatóan megírt laplistával érkezzen! A paklikat a verseny során szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogjuk.

Kezdés:

10:00-tól kezdődik az első forduló. Igyekszünk pontosan 10 órakor kezdeni, kérünk bennetek, úgy kalkuláljatok az utazással (verseny előtt még a lapok beszerzésével, pakli lista írásával), hogy ne kelljen emiatt csúszni!

Nevezési díj:

3500/3000 Ft. Szeretnék megköszönni, hogy messziről érkezett játékosok is képviselik megyéjüket ezen a rangos eseményen, ezért vidéki játékosok (nem budapesti és nem Pest megyéből érkezők) nevezési díját 500 forinttal mérsékeljünk, így 3000 forintért indulhatnak.

Szorzó:

A verseny eredményei 4x-es szorzóval számítanak bele a 2018-as ranglista pontszámába.

Helyszín:

10 Minutes Bistro&Cafe
Budapest, 1082. Futó u. 47-53. (a Corvin sétányon)

Formátum:

Pálinkás László Emlékverseny (PLev), 6 forduló, 45 perces időlimit.

Küldetés, avagy a Harcművész útja:

Az évzáró questjével a 4 éve elhunyt játékosunkra Nagy “Muay Thai” Andrásra emlékezünk.
Hajts végre sikeres sorelhagyó manővert harcművész főkasztú kalandozóval, majd nyerd meg a meccset.
A questet sikeresen teljesítők jutalma 1 Sárkánytánc nevű lap. 

 

Itt érdemes megállni kicsit és több dolgon elgondolkodni, egyrészt a maga a Quest: Mivel a harcművész igencsak hanyagolt kaszt ezen a két formátumon, komoly fejtőrést fog okozni ennek a küldetésnek a megoldása. Másrészt elgondolkodtató, hogy egy nehezen megszerezhető ultrával lesz jutalmazva.
Ami legfontosabb, hogy sok olyan embert tudok magamat is idesorolva, akiknek a legfőbb cél ennek a questnek a teljesítése tiszteletbeli okokból.

 

Díjazás:

– Nevezőnként 5 kiegészítő kerül a díjalapba, amit a versenyen elért helyezés alapján osztunk szét az összes játékos között. (FIGYELEM! Ebből a díjalapból minden induló garantáltan 2 csomagot vihet haza az eredményhirdetéskor!)
– Minden nevező 3db Arannyal gazdagodik.
– Minden nevező megkapja az évzáró lapját, amely az Azim Anakbut. (A lapból ranglista helyezéstől függően további példányok szerezhetők.)
– Kedveskedve az AKÚ formátum kedvelőinek és a gyűjtőknek, minden nevező tovább gazdagodik 1db U483-as sorszámú lappal, amely egy népszerű AKÚ mechanikát gazdagít. (FIGYELEM! A lap kizárólag az eredményhirdetéskor vehető át és osztása után, kizárólag Arany Közép Út (AKÚ) és Hagyományos formátumokon használható!)
– Az Évzáró questjét teljesítők 1db Sárkánytánc nevű lapot kapnak.
– Az egyes versenyek győztesei megkapják Shri En Igron lapját (hisz mégiscsak ez a régió legnagyobb versenye).
– A 2017-es Bajnokok Bajnoka címért indulók megkapják az általuk bontott 6 Új hullám (ÚH) kiegészítőt, ezen felül a győztes további 3db Shri En Igron és 1db Azim Anakbut, míg a vesztes további 1db Shri En Igron és 1db Azim Anakbut lappal gazdagodik. (FIGYELEM! Ezen díjak csak azon esetben kerülnek kiosztásra, ha a döntő meccs ténylegesen lejátszásra kerül. Amennyiben elállás miatt ez nem történik meg, a Bajnokok Bajnoka “csupán” további 12 csomag általa választott bontatlan Új hullám (ÚH) kiegészítővel gazdagodik!)
– A versenyen tovább meglepetések és tárgynyeremények várhatók!

– Ezen felül a résztvevők letéti díjazásban is részesülnek. Egy névtelen felajánlás keretében minden induló aki részt vesz az évzáró versenyen és befejezi azt, az a következő termékbemutató bontott versenyen a nevezéskor 1 általa választott Új hullám (ÚH) kiegészítőt kap ajándékba. E neves gesztust a Deltavision, mint kiadó megfejeli további 1 Új hullám (ÚH) kiegészítővel. (Tehát az a játékos, aki nevez a következő termékbemutató bontott versenyre, és részt vett az Évzáró versenyen, INGYEN 2db kiegészítőt kap!)

Ezt megint elemezzük egy kicsit, mert már bőség zavarában vagyok.
Fizetek 3000 Ft nevezést: Tételezzük fel, hogy valahol a végén fogok szerepelni (a verseny elején remélhetőleg 1-2 győzelmet elérek, majd hatni fog a sör, így sok reményt nem fűzők a dobogós helyért).
Tehát, ha utolsó hely környékéne végzek:
Kapok 2 kiegészítőt3 db Aranyat, Az évzáró lapot,
U483-as sorszámú lapot (bármi legyen is az)
Questért a Sárkánytáncot (Addig nem iszok míg nincs meg), illetve a bontott versenyen tavasszal +2 kiegészítőt kapunk a nevezés mellé. Érdemes elgondolkodni, mennyi ezeknek a lapoknak a piaci értéke. Megsúgom bőven több, mint a nevezési díj.
A legfontosabbat a végére hagytam, amit
nem a drága, erős lapok adják, hanem a társaság, mely nincs ilyen jó más játékokban, ez pedig Az élmény !

 

Ranglista:

Idén a ranglista eredményei nem véletlenül nem kiemeltek. Egy technikai probléma miatt a korábbi ranglista eredménye törlődtek, és pótlásuk nagyon körülményes volt. Sajnos abban sem vagyunk biztosak, hogy minden egyes eredményt pótolni tudtunk. Ezért a kiadó nevében elnézést kell kérnünk a játékosoktól! A jövőben egy teljesen megújult ranglista és versenyfelület fog a játékosok rendelkezésére állni. Ezen felület tesztelésére a meglévő versenyjelentések felhasználásával alkotjuk meg az idei ranglistát. Azonban könnyen lehet, hogy ezen jelentések hiányosságai miatt a ranglista helyek nem a valóságot tükrözik. Éppen ezért az idei ranglista díjazásai nincsenek élesen elkülönítve egymástól. Ezek függvényében a következő mennyiségű évzáró lapok kerülnek pluszban kiosztásra, melyeket a játékosok a nevezéskor vehetnek át.

1-8. helyezett: +2 Azim Anakbut
9-16. helyezett: +1 Azim Anakbut

(FIGYELEM! Az évzáró verseny eredményei már nem befolyásolják a ranglistát!)

Mini fórumtalálkozó:

Akik kivárják a verseny végét (tehát kíváncsiak, hogy ki is lesz a 2017-es év Bajnokok Bajnoka), azoknak egyfajta mini fórumtalálkozót tartunk, hisz a döntő meccs zárt környezetben zajlik, annak játszmáit nem lehet megzavarni. Lesz szó a játék jövőjéről, és az elképzelésekről.

Zárszó

Sok mindent nem lehet hozzáfűzni, tulajdonképpen el kell jönni, és az élmény mellett értékes lapokat is kapsz a nevezésért. Régi játékosokkal fogsz tudni találkozni, akik már évek óta nem nyúltak kártyához, akik főhősei voltak azoknak az időknek amik úgy kezdőnek a beszélgetésnél, hogy Emlékszem régen amikor…

Itt be is fejezhetném, de azért van egy apró hiba a kiírásban,
Valljuk be az évzáró név tényleg nem illik hozzá, nem a Ranglista miatt, vagy a versenykiírás miatt, ami mindent felborít…
Én inkább évnyitónak nevezném, de adhatnánk neki bármely nevet tök mindegy. Egy biztos, hogy valami új, régóta várt dolog kezd kiépülni. Érdemes arra gondolni, hogy majd pár év múlva (menjen bármerre a játék jövője), te azt azért el tudd mondani. Én ott voltam azon az eseményen amikor valami lezárult, és egy új irány vette kezdetét.